اسکناس دست مردم کم شد گزارش رسمی بانک مرکزی نشان میدهد که اسکناس و مسکوک در دست اشخاص در مردادماه ۱۳۹۵ با کاهش ۱۳ درصدی به ۳۲۳,۴ هزار میلیارد ریال کاهش یافته است. به گزارش تسنیم، بانک مرکزی در ارقام عمده پولی و اعتباری اعلام کرده است که اسکناس و مسکوک در دست اشخاص در […]
اسکناس دست مردم کم شد
گزارش رسمی بانک مرکزی نشان میدهد که اسکناس و مسکوک در دست اشخاص در مردادماه ۱۳۹۵ با کاهش ۱۳ درصدی به ۳۲۳,۴ هزار میلیارد ریال کاهش یافته است.
به گزارش تسنیم، بانک مرکزی در ارقام عمده پولی و اعتباری اعلام کرده است که اسکناس و مسکوک در دست اشخاص در مردادماه ۱۳۹۵ با کاهش ۱۳ درصدی به ۳۲۳,۴ هزار میلیارد ریال کاهش یافته است.
گفتنی است، نقدینگی کشور در مرداد ماه معادل ۱۰۹۹۲ هزار میلیارد ریال (هزار و ۹۹ هزار میلیارد تومان) اعلام شد که این رقم نسبت به اسفند ماه سال گذشته ۸٫۱ درصد رشد کرده است.
همچنین میزان پول در مرداد ماه سال جاری ۱۴۷۴٫۹ هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به اسفند ماه ۹۴ معادل ۷٫۹درصد رشد داشته است در همین حال میزان شبهپول در تیر ماه معادل ۹۵۱۷٫۱ هزار میلیارد ریال بوده که با ۸٫۱ درصد رشد نسبت به اسفند ماه سال گذشته مواجه شده است.
کسری ۴۰ هزار میلیارد تومانی عملکرد ۵ ماهه بودجه
همچنین درآمدهای دولت از محل مالیات، فروش نفت، فروش شرکتها و اموال دولتی و سایر درآمدها در ۵ ماهه اول امسال ۸۵ هزار و ۵۳۰ میلیارد تومان بوده در حالی که مصوب ۵ ماهه بودجه ۱۲۵ هزار و ۱۰ میلیارد تومان است و از عدم تحقق ۴۰هزار میلیارد تومانی حکایت دارد.
به گزارش فارس، براساس جداول وضعیت بودجه عمومی دولت، حجم کل درآمدها به غیر از درآمد حاصل از نفت و فرآوردههای نفتی ۴۷ هزار و ۱۸۰ میلیارد تومان بوده است اما طبق قانون بودجه سال جاری درآمدهای ۵ ماهه حداقل باید به ۶۶ هزار و ۸۳۰ میلیارد تومان میرسید.
از مجموع این درآمدها ۳۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان درآمدهای مالیاتی و ۱۱ هزار و ۵۸۰میلیارد تومان سایر درآمدها بوده است. در حوزه واگذاری داراییهای سرمایهای درآمد حاصل از نفت و فرآوردههای نفتی ۱۶ هزار و ۸۶۰میلیارد تومان بوده که ۱۱ هزار و ۹۷۰ میلیارد تومان آن منابع حاصل از صادرات نفتخام و ۴ هزار و ۱۰ میلیارد تومان منابع بدست آمده از صادرات فرآوردههای نفتی و میعانات گازی بوده است.
درآمد حاصل از واگذاری داراییهای مالی (فروش شرکتها و اموال دولتی) ۲۱ هزار و ۳۷۰ میلیارد تومان بوده است که البته نسبت به مصوب بودجه امسال در دوره ۵ ماهه حدود ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان کسری دارد.
در حوزه پرداختهای هزینهای حجم کل پرداختها در ۵ ماهه اول امسال ۷۷ هزار و ۶۹۰ میلیارد تومان بوده که نسبت به مصوب ۵ ماهه اول امسال ۱۳ هزار و ۹۰ میلیارد تومان کسری داشته است.
اعتبارات تخصیص یافته در ۵ ماهه اول امسال برای طرحهای عمرانی ۵ هزار و ۱۹۰ میلیارد تومان است که نسبت به بودجه ۲۴ هزار و ۴۱۰ میلیارد تومانی در نظر گرفته شده برای ۵ ماهه اول امسال در قانون بودجه ۱۹ هزار و ۲۲۰ میلیارد تومان کسری داشته است.
سهم پرداختهای هزینهای ملی ۷۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان و پرداختهای هزینهای استانی دو هزار و ۹۹۰ میلیارد تومان است.
سهم درآمدها به پرداختهای هزینهای ۶۰٫۷ درصد، نسبت مالیاتها به پرداختهای هزینهای ۴۵٫۸ درصد و مجموع درآمدها و واگذاری سرمایهای به مجموع پرداختهای جاری و عمرانی ۷۷٫۴ درصد است.
سهم فروش نفت خام به مجموع پرداختهای هزینهای و عمرانی ۱۴٫۴ درصد محاسبه شده است. تراز عملیاتی و سرمایهای بودجه به مجموع پرداختهای هزینهای و عمرانی منفی دو هزار و ۴۸۰میلیارد تومان برآورد شده است.
درآمد دولت در ۵ ماهه اول امسال از محل مالیاتهای مستقیم ۱۹ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است که مالیات بر درآمدها ۶ هزار میلیارد تومان و مالیات اشخاص حقوقی ۱۲ هزار و ۷۷۰ میلیارد تومان از این درآمد را تشکیل میدهند.
مالیات بر واردات دو هزار و ۹۱۰ میلیارد تومان، مالیات بر کالاها و خدمات ۱۲ هزار و ۸۹۰ میلیارد تومان و مجموع درآمدهای بدست آمده از محل مالیاتهای غیرمستقیم ۱۵ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بوده است.
پیشبینی بودجه ۹۵ از مالیاتهای غیرمستقیم در سال جاری ۵۳ هزار و ۶۸۰میلیارد تومان بوده که سهم ۵ ماهه امسال ۲۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان محاسبه شده است. همچنین جمع مالیاتهای مستقیم ۵۰ هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان و مصوب ۵ ماهه ۲۱ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان تعیین شده است.
بنابراین درآمدهای محقق شده در حوزه مالیات سایر درآمدها، درآمدهای حاصل از فروش نفت و فرآوردههای نفتی و درآمد واگذاری داراییهای مالی (فروش و واگذاری شرکتها و اموال دولت به بخش غیردولتی) فاصله قابل توجهی با پیشبینی ۵ ماهه امسال داشته است. همین مسأله موجب کسری بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومانی دولت در حوزه هزینههای جاری و… در پرداختهای عمرانی شده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.