محمد قرهداغلی – معاون امور معدن و صنایعمعدنی وزارت صمت، بابیان اینکه معادن در اختیار بهرهبردار، در صورتی که غیرفعال مانده باشند، باید سلب صلاحیت و آزاد شوند، گفت: محدودههایی که در لایه مزایده ادارات کل صمت استانها هستند باید تا پایان سال تعیینتکلیف شوند. به گزارش مناقصهمزایده، رضا محتشمیپور؛ در «همایش معاونین امور معادن […]
محمد قرهداغلی – معاون امور معدن و صنایعمعدنی وزارت صمت، بابیان اینکه معادن در اختیار بهرهبردار، در صورتی که غیرفعال مانده باشند، باید سلب صلاحیت و آزاد شوند، گفت: محدودههایی که در لایه مزایده ادارات کل صمت استانها هستند باید تا پایان سال تعیینتکلیف شوند. به گزارش مناقصهمزایده، رضا محتشمیپور؛ در «همایش معاونین امور معادن و صنایعمعدنی صمت استانها با محوریت احیای معادن کوچکمقیاس» با بیان این مطلب، گفت: با توسعه عملیات اکتشافی و حذف موانع آن، باید ظرفیتهای ناشناخته کشور را در حوزه معدن شناسایی و فعال کنیم. وی ادامه داد: ایمنی، بهرهوری و ارتقای فناوری باید در این بخش مورد توجه قرار گیرد. معاون امور معدن و صنایعمعدنی وزارت صمت، با بیان اینکه بخشی از ظرفیت معدنی ما به دلایلی غیرفعال مانده، تصریح کرد: معادن غیرفعال به دو بخش معادن دارای متولی و معادن بدون متولی یا بلامعارض که در اختیار وزارتخانه است، تقسیم میشود. وی افزود: حدود ۲۴ هزار محدوده معدنی بلوکه شده در کشور وجود دارد که باید شناسایی و آسیبشناسی شود تا در صورت لزوم با استفاده از ماده ۲۴ مکرر، مشکل آنها مرتفع شود. محتشمیپور؛ با بیان اینکه معادن بلامعارضِ در اختیار سازمان صمت استانها و وزارتخانه ابتدا باید در اختیار بخشخصوصی قرار گیرد، گفت: در صورت استقبال نشان ندادن بخشخصوصی از این معادن، باید دولت و در رأس آن وزارت صمت اقدام کند. معادنی هم که به دلیل عدم صلاحیت بهرهبردار غیرفعال مانده است باید سلب صلاحیت و آزاد شوند. وی افزود: برخی از محدودهها به دلایل زیرساختی غیرفعال هستند و نیاز است طرح احیاء در فعالسازی معادن با تجمیع و ایجاد واحدهای فرآوری زمینه فعالسازی این معادن را فراهم کند. محتشمیپور؛ با تأکید بر اینکه همه محدودههایی که در لایه مزایده ادارات کل صمت استانها هستند باید تا پایان سال تعیینتکلیف شوند، خاطرنشان کرد: سازمانهای صمت استانها موظف هستند با کمک طرح احیا، فعالسازی و توسعه معادن کوچکمقیاس نسبت به تعیینتکلیف این محدودهها و برگزاری مزایده اقدام کنند.
مشخص شدن برنده ۱۱ بسته سرمایهگذاری معدنی مزایدهای
در ادامه، خدایار کریمنژاد؛ مدیرعامل ایمپاسکو، گفت: بیش از ۴۰۰ معدن تا پایان امسال در طرح احیاء و فعالسازی معادن کوچکمقیاس قرار میگیرند. وی افزود: از زمان واگذاری طرح فعالسازی و توسعه معادن کوچکمقیاس بهعنوان مجری در سال ۹۷ به شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، با تشکیل شورای هماهنگی ضمن آسیبشناسیهای این طرح، پنح آسیب را که باعث راکد شدن معادن کوچک شده بود شناسایی و بر رفع موانع آن متمرکز شدیم. کریمنژاد؛ با اشاره به فعالسازی معادن کوچکمقیاس سال گذشته با تعریف ۴۶ بسته سرمایهگذاری در همه استانهای کشور، تصریح کرد: از این تعداد، ۱۱ بسته برنده داشت و ۵۵ مجوز معدنی از طریق بستههای سرمایهگذاری صادر شد. وی ادامه داد: امیدواریم در سالجاری سایر بستههای سرمایهگذاری به نتیجه نرسیده را واگذار کنیم و هر چه بیشتر، از تواناییهای بخشخصوصی توانمند و پرظرفیت در فعالسازی این معادن استفاده کنیم.
ایجاد بیش از ۱۷ هزار شغل با اجرای طرح احیای معادن کوچک
همچنین عباس جرجانی؛ مدیر اجرایی طرح احیاء، فعالسازی و توسعه معادن کوچکمقیاس،گفت: با اجرای طرح احیای معادن کوچک، تاکنون بیش از ۱۷ هزار شغل در بخش معدن و صنایعمعدنی ایجاد شده است. عباس جرجانی؛ افزود: طرح احیاء، فعالسازی و توسعه معادن کوچکمقیاس بهعنوان یک طرح اقتصاد مقاومتی و با هدف برپایی نهضت فرآوری و بهرهوری و با همکاری و مشارکت وزارت صمت، ایمیدرو و شرکتهای بزرگ معدن و صنایعمعدنی، از زمان اجرا (سال ۹۸) تاکنون، حدود ۱۳۰۰ معدن را احیاء کرده یا توسعه داده است. وی ادامه داد: همچنین با احیاء و توسعه معادن کوچکمقیاس، بیش از ۵۰ میلیون تن مواد معدنی تولید شده است. جرجانی؛ درباره عملکرد طرح احیاء در سال ۱۴۰۱ گفت: در سال گذشته همکاری قابلتوجهی با اداره کل صمت استانها داشتیم که این تعاملها منجر به فعالسازی و توسعه ۴۳۴ معدن در استانهای مختلف شد. وی افزود: یکی از اهداف این طرح در سال ۱۴۰۱، واگذاری معادن در اختیار سازمانها به صورت بسته سرمایهگذاری بود بهطوری که در سال گذشته این طرح ۴۶ بسته سرمایهگذاری برای اجرا به وزارت صمت معرفی کرد. از این میزان، ۱۱ بسته شامل ۵۰ مجوز معدنی دارای برنده مزایده بود. به گفته مدیر اجرایی طرح احیاء، فعالسازی و توسعه معادن کوچکمقیاس از مهمترین مزایای واگذاری معادن با این روند، ورود شرکتهای بزرگ معدنی و بورسی کشور در بخش معدن بوده است. جرجانی؛ ادامه داد: معرفی بستههای سرمایهگذاری در استانهای زنجان، سیستانوبلوچستان، سمنان، کردستان، هرمزگان و مازندران قابلتوجه بود که پس از مراحل قانونی فرآیند مزایده، برای انجام عملیات تکمیلی اکتشاف، بهرهبرداری و تأسیس کارخانههای فرآوری به شرکتهای دارای صلاحیت فنی و مالی واگذار شده است.
دیدگاه بسته شده است.