زرشوران بزرگترین تولیدکننده شمش طلای کشور و خاورمیانه عضو هیأت مدیره و دبیر سازمان نظام مهندسی معدن استان آذربایجانغربی گفت: مجتمع معدنی و صنعتی طلای زرشوران از مجتمعهای مستقل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) است. پریسا اسماعیل زاده در گفتوگو با معدن نیوز بیان کرد: این مجتمع به عنوان بزرگترین […]
زرشوران بزرگترین تولیدکننده شمش طلای کشور و خاورمیانه
عضو هیأت مدیره و دبیر سازمان نظام مهندسی معدن استان آذربایجانغربی گفت: مجتمع معدنی و صنعتی طلای زرشوران از مجتمعهای مستقل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) است.
پریسا اسماعیل زاده در گفتوگو با معدن نیوز بیان کرد: این مجتمع به عنوان بزرگترین تولیدکننده شمش طلای کشور و خاورمیانه محسوب میشود که در ۳۵ کیلومتری شمال شهر تکاب در استان آذربایجان غربی واقع شده است.
وی افزود: منطقه مورد بررسی به لحاظ زمینشناسی دارای ۳ پهنه متفاوت قارهای، دگرگونی و اقیانوسی است که با مرزهای گسله درکنار یکدیگر قرار گرفتهاند. پهنه قارهای با پوشش پلتفرمی پرکامبرین-پالئوزوییک در زون ساختمانی البرز– آذربایجان (سلطانیهـ میشو) قرار میگیرد.
به گفته وی، پهنه دگرگونی بخشی از زون ساختمانی سنندج-سیرجان و شامل مجموعهای از سنگهای دگرگونی میکاشیست، کوارتزیت، گنایس و آمفیبولیت بوده و پهنه اقیانوسی نیز شامل مجموعهای از سنگهای افیولیتی (دونیت، هارزبورژیت و لرزولیت) و سنگهای دگرگونی مرمر و آمفیبولیت است. اسماعیلزاده خاطرنشان کرد: معدن طلای زرشوران با بیشترین میزان ذخیره کانسنگ طلا با عیار ppm4، بزرگترین معدن طلای کشور است که هفته گذشته اعضای نظام مهندسی معدن این استان از نزدیک فرایند استخراج و فرآوری طلا در کارخانه زرشوران را مشاهده کردند.
دبیر سازمان نظام مهندسی معدن استان آذربایجان غربی تصریح کرد: استخراج معدن به صورت پلکانی سطحی با نسبت باطلهبرداری ۱٫۱۰ انجام میگیرد. استحصال سالانه طلا درمجتمع معدنی زرشوران درحالحاضر با ظرفیت ورودی ۲۵۰۰ تن کانسنگ در روز، به میزان ۳٫۵تن طلا در فاز نخست صورت میگیرد که بعد از احداث فاز دوم این مقدار به۷ تا ۸ تن افزایش خواهد یافت.
وی تأکید کرد: کارخانه استحصال طلای زرشوران دارای تعدادی واحد اصلی و جنبی جهت تولید شمش طلا بوده که شامل خردایش و همگنسازی، آسیاب، اکسیداسیون، لیچینگ، الوشن، اتاق طلا و فیلتراسیون به همراه سد باطله و بخشهای دیگر جانبی است.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت اسمی کارخانه روزانه ۱۰ کیلوگرم شمش طلا در قالبهای یک کیلوگرمی بوده که درحالحاضر با ۲۰ درصد ظرفیت روزانه، دو کیلوگرم شمش طلا تولید میشود.
اسماعیل زاده اظهار کرد: معدن سرب و روی انگوران با ذخیره اولیه بیش از ۲۵ میلیون تن با عیار متوسط ۲۸ درصد روی و ۶ درصد سرب، بزرگترین معدن سرب و روی خاورمیانه بوده و در۱۳۰کیلومتری جنوب غربی زنجان قرار گرفته است.
به گفته این فعال معدنی؛ کانسار انگوران در مجموعهای از سنگهای دگرگونی شمال شرق تکاب و در کمربند دگرگونی سنندج –سیرجان برونزد یافته است. سنگهای دگرگونی در این منطقه شامل مجموعهای از سنگهای شیستی و مرمرهای آهکی است که کانسار انگوران در آخرین افق این مجموعه یعنی کمر بالای سنگهای شیستی و کمر پایین سنگهای آهکی قرار گرفته است.
وی تأکید کرد: حدود۶۰ درصد از ماده معدنی در زون اکسیدی، ۲۰ درصد در زون سولفیدی و مابقی از انواع کالامین، مخلوط کم عیار و شیستهای مینرالیزه میباشد.
او.گفت: شکل کانسار در پروفیلهای شمالی– جنوبی به صورت عدسی و در پروفیلهای شرقی– غربی به صورت تنورهای است ودر مجموع میتوان برای آن یک حالت گلابی شکل را در نظر گرفت که شیبی حدود ۲۵ درجه به سمت جنوب دارد. ماده معدنی در مرکز معدن قرار داشته و توسط ۳ گسل اصلی به شکل مثلثی احاطه شده است.
اسماعیلزاده عنوان کرد: ضخامت متوسط ماده معدنی ۷۰ متر، طول شیبی ۵۵۰ متر و پهنای کانسنگ در بخش زیرین حدود ۶۰ متر و در قسمت سطحی قریب ۲۵۰ متر میباشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.