مرضیه نیکخواه ـ از نیمه دوم سال گذشته و بهواسطه ناآرامیهایی که پس از درگذشت مهسا امینی در کشور رخ داد، شاهد پدیده کشف حجاب از سوی برخی بانوان بودیم. این مقوله از چشم مسؤولان عالیرتبه نظام نیز دور نماند و بحثهایی مربوط به عفاف و حجاب بهطور جدی در کشور در نهادهای مختلف از […]
مرضیه نیکخواه ـ از نیمه دوم سال گذشته و بهواسطه ناآرامیهایی که پس از درگذشت مهسا امینی در کشور رخ داد، شاهد پدیده کشف حجاب از سوی برخی بانوان بودیم. این مقوله از چشم مسؤولان عالیرتبه نظام نیز دور نماند و بحثهایی مربوط به عفاف و حجاب بهطور جدی در کشور در نهادهای مختلف از جمله شورای امنیت ملی و جلسه سران سه قوه و… مطرح شد. طی این مدت راهکارهای مختلفی در این باره از زبان مسؤولان تصمیمگیر نظام شنیده شد و حالا قوهقضاییه بهعنوان دستگاه قضایی کشور، لایحهای را برای مبارزه با بیحجابان و بدحجابان تهیه کرده است. به همین مناسبت دیروز (یکشنبه) بهزاد پورسید؛ معاون حقوقی و امور مجلس قوهقضاییه، توضیحاتی را پیرامون لایحه عفاف و حجاب قوهقضاییه در یک نشست خبری، ارایه داد.
تفاوت بین بیحجابان
پورسید؛ در ابتدای این نشست خبری، گفت: باید بین افرادی که مرتکب کشف حجاب میشوند تفاوت قائل شویم؛ زیرا انگیزهها یکسان نیستند و دیگر اینکه صرفاً قائل به برخورد فیزیکی نباشیم و اولویت را بر بخشهای دولتی بگذاریم و بین جرم و تخلف تفاوت قائل شویم و موضوع را فقط از منظر جرم نگاه نکنیم و کمتر به سمت تشکیل پرونده قضایی برویم. وی با طرح این سؤال که چرا با جریمه نقدی شروع کردیم؟ گفت: ما توافق کردیم که موضوع را تخلف ببینیم. اگر سلب حقوق اجتماعی و مجازاتهای تکمیلی هم است این در اختیار مرجع قضایی است و ما در موضوع حجاب پلهپله جلو رفتیم و ابتدا تخلف و بعد تذکر و در مرحله آخر جرم را در نظر گرفتیم. وی درباره اینکه چه زمانی لایحه به قانون تبدیل میشود؟ گفت: اگر بهصورت دوفوریت در مجلس به تصویب برسد، احتمالاً ظرف یکی، دو ماه آینده قابلیت تبدیل شدن به قانون دارد، ولی اگر مجلس دوفوریت آن را تصویب نکند رویه کندتری را داریم و فرصت طولانیتری را برای تبدیل شدن لایحه به قانون خواهیم داشت.
مجازات کشف حجاب افراد مشهور
معاون حقوقی و امور مجلس قوهقضاییه در پاسخ به سؤالی درخصوص مجازات افراد چهره در حوزه کشف حجاب، گفت: در لایحه عفاف و حجاب بین مردم عادی و چهرههای شاخص تفاوت وجود دارد و چهرهها با جریمه مشدّد و محرومیتهای اجتماعی روبهرو خواهند شد. در این لایحه به ماده ۲۳ قانون مجازات اسلامی ارجاع داده شده است و در این قانون مجازاتهای مختلفی برای متخلفان در نظر گرفته شده و دست قاضی باز گذاشته شده است و محرومیتهای اجتماعی به اندازه کافی بازدارندگی خواهند داشت.
جرم تعرض به بانوان محجبه
وی درباره اینکه تعرض به بانوان محجبه و حمایت از امران به معروف به چه صورت است ؟ گفت: عنوان تعرض را به کار نمیبریم. میگوییم اگر اقدامات خلاف قانونی نسبت به افراد محجبه شود، جزای نقدی و محرومیت از حقوق اجتماعی است و عناوین مجرمانهای است که آن را آوردیم و تعرض به بانوان محجبه بحث توهین را میتواند در بر گیرد که علاوه بر مجازاتهای مقرر در ماده ۶۱۹ قانون تعزیرات، جزای نقدی و محرومیت از حقوق اجتماعی هم برای آن در نظر گرفتیم. وی در پاسخ به سؤالی درخصوص حدود و ثغور کشف حجاب، گفت: موضوع کشف حجاب مشخص است و عدم وجود حجاب شرعی نیز مشخص است و لزومی ندارد که اندازه را بیان کنیم. معاون حقوقی و امور مجلس قوهقضاییه در پایان، گفت: در لایحه عفاف و حجاب برای نیروهای فراجا آموزش پیشبینی شده است و گزارش اقدامات فراجا باید به سران قوا ارائه شود. همانطور که گفتم واردات و توزیع لباسهای نامتعارف در تکمیل قوانین موجود جرمانگاری شده است. ماده ۲۳ قانون مجازات اسلامی بهعنوان مجازات تکمیلی میتواند از سوی قاضی استفاده شود و متن لایحه از سوی منتقدان باید با دقت بیشتری خوانده میشد و برخی از منتقدان متن را با دقتی که باید جنبههای دیگر را ببینند، ملاحظه نکردند.
دیدگاه بسته شده است.