برداشت گاز ایران از پارس‌جنوبی با قطر برابر می‌شود

زنگنه برداشت گاز ایران از پارس‌جنوبی با قطر برابر می‌شود وزیر نفت گفت: با بهره‌برداری از چند فاز پارس‌جنوبی تا پایان امسال، برداشت گاز ایران از این میدان گازی با قطر برابر می‌شود. به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت نفت، بیژن زنگنه اعلام کرد: توسعه میدان مشترک گازی پارس‌جنوبی اولویت نخست صنعت نفت کشور […]

زنگنه

برداشت گاز ایران از پارس‌جنوبی با قطر برابر می‌شود

وزیر نفت گفت: با بهره‌برداری از چند فاز پارس‌جنوبی تا پایان امسال، برداشت گاز ایران از این میدان گازی با قطر برابر می‌شود.

به گزارش مناقصه‌مزایده به نقل از وزارت نفت، بیژن زنگنه اعلام کرد: توسعه میدان مشترک گازی پارس‌جنوبی اولویت نخست صنعت نفت کشور به شمار می‌آید.

وی افزود: با توجه به این که تاکنون فازهای ١٢، ١٥-١٦ و بخشی از فازهای ١٧ و ١٨ به بهره‌برداری رسیده است و تا پایان امسال نیز بخش باقیمانده فازهای ١٧ و ١٨، فاز ١٩ (معادل ٢ فاز استاندارد) ٢٠ و ٢١ به بهره‌برداری می‌رسند، برداشت گاز ایران با قطر از پارس‌جنوبی برابر می‌شود.

وزیر نفت ابراز امیدواری کرد که تا پایان امسال قرارداد توسعه فاز ١١ امضا شود و مجموعه کارهای صنعت نفت در بخش بالادستی میدان پارس‌جنوبی تا سال آینده (٩٦) به پایان برسد.

زنگنه تصریح‌کرد: بخشی از کارهای باقیمانده در پارس‌جنوبی به مشکلات سکوهای دریایی و شرکت صدرا مربوط می‌شود که امیدواریم با برطرف شدن این مشکلات، کار در بخش دریایی نیز با سرعت انجام شود.

وی ادامه داد: پس از سال‌ها امسال، نخستین برداشت نفت از لایه نفتی پارس‌جنوبی را خواهیم داشت و امیدواریم در ادامه توسعه فاز دوم و افزایش ضریب بازیافت در این میدان را در قالب قراردادهای جدید نفتی به سامان برسانیم.

وزیر نفت، اولویت دوم بخش بالادستی صنعت نفت کشور را توسعه میدانهای غرب کارون دانست و افزود: هم‌اکنون روزانه بیش از ٢٠٠ هزار بشکه از این میدان‌ها برداشت می‌شود، افزایش ضریب بازیافت در این منطقه بسیار حایز اهمیت است.

زنگنه تأکید کرد: همان‌گونه که تأخیر در برداشت از میدانهای مشترک می‌تواند به افزایش برداشت طرف مقابل از این میدان‌ها منجر شود، تأخیر در اجرای پروژه‌های ازدیاد برداشت نیز به از دست رفتن سرمایههای ملی منتهی خواهد شد.

به گفته وی، اگر در موعد مقرر از میدان برداشت نشود، بخشهایی از ذخایر میدان غیرقابل استفاده می‌شود و یا استحصال از آن نیازمند هزینه‌های گزافی خواهد بود.

زنگنه با یادآوری این‌که متأسفانه چه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و چه پس از آن، به موضوع افزایش ضریب افزایش بازیافت آن‌طور که باید مورد توجه قرار نگرفته است، عنوان کرد: الگوی جدید قراردادهای نفتی به‌طور عمده پاسخگوی نیاز کشور به افزایش ضریب بازیافت است و امیدواریم این هدف محقق شود.

 

وزیر نفت گفت: ظرفیت تولید نفت کشور در نیمه نخست امسال به‌طور میانگین ۳میلیون و ٨٠٠ هزار بشکه در روز بوده است که تا پایان امسال از مرز روزانه ۴ میلیون بشکه عبور می‌کند و در سال ٩٩ به بیش از ٤ میلیون و ٦٠٠ هزار بشکه در روز می‌رسد.