صالحی: انتقال فناوری، پیشرفت و توسعه را به دنبال خواهد داشت

ارایه ۱۶ طرح اقتصاد مقاومتی در همایش ملی نخبگان فردا صالحی: انتقال فناوری، پیشرفت و توسعه را به دنبال خواهد داشت گروه دانش- همزمان با برگزاری دهمین همایش ملی «نخبگان فردا» که با حضور رییس سازمان انرژی اتمی و معاون علمی ‌و فناوری رییس‌جمهور برگزار شد، ۱۶ طرح منتخب نخبگان در حوزه اقتصاد مقاومتی ارایه […]

ارایه ۱۶ طرح اقتصاد مقاومتی در همایش ملی نخبگان فردا

صالحی: انتقال فناوری، پیشرفت و توسعه را به دنبال خواهد داشت

گروه دانش- همزمان با برگزاری دهمین همایش ملی «نخبگان فردا» که با حضور رییس سازمان انرژی اتمی و معاون علمی ‌و فناوری رییس‌جمهور برگزار شد، ۱۶ طرح منتخب نخبگان در حوزه اقتصاد مقاومتی ارایه می‌شود.

به گزارش مناقصه‌مزایده، دهمین همایش ملی «نخبگان فردا» با حضور سورناستاری و علی‌اکبرصالحی کار خود را آغاز کرد.

در مراسم افتتاحیه این همایش آریاالستی، دبیر این همایش با بیان این‌که در این همایش ۱۱۷۲ نفر از نخبگان حضور دارند، افزود: در مراسم افتتاحیه این همایش تعدادی از برگزیدگان آزمون سراسری سال ۱۳۹۵ مورد تقدیر قرار خواهند گرفت و مابقی در مراسم جداگانه که از سوی بنیاد ملی نخبگان برگزار می‌شود، مورد تقدیر قرار می‌گیرند.

وی با بیان این‌که در این همایش یک سؤال ملی مطرح شده است، خاطرنشان کرد: گروه‌هایی که قبلاً ثبت‌نام کرده‌اند، پاسخ‌های خود را ارایه می‌دهند و در مراسم افتتاحیه مورد تقدیر قرار می‌گیرند.

وی دیدار با مقام‌معظم‌رهبری را از دیگر برنامه‌های این همایش نام برد و افزود: مقام‌معظم‌رهبری در دیدار سال گذشته ما تأکید کردند که موضوعاتی در خصوص اقتصاد مقاومتی در این همایش مورد بررسی قرار گیرد که بر این اساس ۴۲ نشست در ۲۶ استان کشور برگزار شد و در این نشست‌‌ها ۵۸۹ طرح در حوزه اقتصاد مقاومتی به بنیاد ملی نخبگان ارایه شد.

الستی با اشاره بر این‌که در مرحله‌ اول داوری از این تعداد ۲۰۴ طرح و در مرحله دوم داوری ۷۱ طرح انتخاب شدند، خاطرنشان کرد: در نشستی که برگزار شد، از این تعداد ۱۶ طرح انتخاب شدند و در نشست‌هایی که برگزار می‌شود، در حضور دستگاه‌های مرتبط ارایه خواهند شد تا بستری برای اجرایی شدن آن‌‌ها فراهم شود.

برجام و فرصت‌های علمی

علی‌اکبرصالحی در دهمین همایش نخبگان فردا در سالن اجلاس سران گفت: اگر قصد داریم پیشرفت کنیم باید به موضوع انتقال تکنولوژی توجه کنیم و نباید تنها تکرارکننده تکنولوژی باشیم.

وی افزود: ما تا می‌توانیم باید در تعاملات بین‌المللی خود گسترش ایجاد کنیم و برجام فرصت خوبی را در این زمینه فراهم کرده است. اکنون فرصت‌ها همانند سونامی به سمت ما می‌آیند.

رییس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: کشورهای دنیا فهمیده‌اند که نمی‌توانند در تقابل با ما باشند و دریافته‌اند که تعامل بهترین گزینه است و برجام نتیجه این نگرش است.

صالحی خاطرنشان کرد: طی ۳۷ سال گذشته شاهد مشکلات و محدودیت‌های فراوانی بودیم اما با اعتقاد راسخ توانستیم زمینه انتقال تکنولوژی و فناوری را فراهم کنیم و این راه، راه صحیح به شمار می‌رود.

وی با اشاره به این‌که صنعت هسته‌ای میعادگاه بسیاری از استانداردهای بالای صنعتی است، تأکید کرد: این موضوع موجب می‌شود تا ما به فناوری‌های نوین دست یابیم بنابراین بعد از برجام قرار شد عضو پروژه ایتر شویم که این پروژه مربوط به ساخت نیروگاه گداخت هسته‌ای برای تولید انرژی نامحدود است.

رییس سازمان انرژی اتمی تأکید کرد: سفری به فرانسه داشتیم و از این پروژه بازدید کردیم و مسؤول پروژه اعلام کرد که حتی اگر به نتیجه نیز دست نیابیم، مشکلی وجود ندارد چرا که با اجرای این پروژه در حال دستیابی به فناوری‌های مختلفی هستیم.

صالحی افزود: اعتراف می‌کنم ما در برجام از بعد فنی به دستاوردهای بزرگی رسیده‌ایم و هیچ چیزی را در صنعت هسته‌ای از دست نداده‌ایم اما متأسفانه هرچه شرح می‌دهیم برخی‌ها یا نمی‌شنوند یا نمی‌خواهند بپذیرند.

رییس سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: سایت‌های نطنز، فردو، اصفهان، اراک، کرج و یزد هر کدام یک شهر فناوری هستند و طی سال‌های گذشته ایجاد شده‌اند.

صالحی اضافه کرد: بعد از برجام قرار است دو نیروگاه جدید هسته‌ای با ارزش بالغ بر ۱۰ میلیارد دلار راه‌اندازی کنیم.

وی افزود: همچنین برنامه داریم بیمارستان هسته‌ای بسازیم که این بیمارستان در نوع خود بی‌نظیر است و ارزشی معادل ۳۰۰ میلیون یورو دارد.

صالحی با بیان این‌که کلنگ احداث ساخت بیمارستان هسته‌ای طی ماه‌های آینده به زمین زده خواهد شد، گفت: برای راه‌اندازی این بیمارستان تأمین مالی شده است و با یک شرکت اتریشی در حال انعقاد قرارداد هستیم.

وی اضافه کرد: این بیمارستان در بوستان ولایت احداث می‌شود که در این زمینه میان شهرداری، سازمان انرژی اتمی و وزارت بهداشت تفاهم‌نامه‌ای منعقد شده است.

صالحی گفت: طی ۳۷ سال گذشته علی‌رغم تمام محدودیت‌ها، فشار‌ها و نواقصی که داشتیم ملت ایران به خوبی زندگی کردند.

وی عنوان کرد: به گفته فرنگی‌ها طی ۴-۵ سال گذشته ایران در مقابل تحریم‌های فلج کننده قرار داشت اما واقعیت اینگونه نبود و ما با تمام مشکلات توانستیم به دستاوردهای مهمی دست یابیم. بنابراین ملت ایران بر سکوی پرتاب ایستاده است و آینده‌ای روشن را خواهند داشت.

رییس سازمان انرژی هسته‌ای تأکید کرد: این نوید را می‌دهم که آینده‌ روشن و تابناکی در انتظارمان است اما باید تلاش کنیم.

صدور رادیو داروی ایرانی به کشورهای خارجی

علی‌اکبرصالحی در مراسم افتتاحیه دهمین همایش ملی نخبگان فردا در سالن اجلاس سران گفت: ما تعداد زیادی رادیو دارو تولید می‌کنیم که این رادیو دارو‌ها بر اساس امکانات اکنون کشور تولید می‌شود.

وی افزود: باید امکانات جدید در چارچوب جی‌ام‌پی فراهم کنیم تا شیوه تولیدمان به این استاندارد برسد و بر این اساس می‌توان میزان صادرات رادیو دارو را توسعه دهیم.

صالحی خاطرنشان کرد: بخشی از رادیو داروهای کشور نیز به کشور آلمان صادر می‌شود که حجم آن‌ها کم است و اگر به استانداردهای جی‌ام‌پی دست یابیم میزان صادرات کشور در این حوزه توسعه خواهد یافت.

خروج نخبگان

رییس بنیاد ملی نخبگان گفت: در این بنیاد گزارشی از آمار خروج نخبگان از کشور تدوین شده و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارایه شده است.

سورناستاری، در حاشیه دهمین همایش نخبگان فردا در سالن اجلاس سران در جمع خبرنگاران گفت: گزارش مربوط به خروج نخبگان از کشور از سوی بنیاد ملی نخبگان تدوین شده. این گزارش به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارایه می‌شود و اگر موردی نباشد از سوی دبیر این شورا مطرح خواهد شد. وی افزود: آمارهایی که اکنون در خصوص خروج نخبگان از کشور اعلام می‌شود آمارهای صحیح و درستی نیست.

رییس بنیاد ملی نخبگان در خصوص حمایت‌های این بنیاد از نخبگان و استعدادهای برتر کشور گفت: حمایت‌های بنیاد وجود دارد و اکنون حجم جوایز تحصیلی که از سوی این بنیاد به نخبگان و استعدادهای برتر ارایه می‌شود حدود ۸ برابر افزایش یافته است.

ستاری با بیان این‌که بنیاد ملی نخبگان مؤسسه رفاهی نیست، تأکید کرد: این بنیاد با هدف چرخه تصمیم سازی، تصمیم گیری، کارآفرینی و ایجاد جامعه جدید شکل گرفته است.

وی عنوان کرد: ما باید گفتمان جدیدی را در کشور ایجاد کنیم.

 

رییس بنیاد ملی نخبگان در پاسخ به سؤالی در خصوص وضعیت خروج نخبگان از کشور نیز خاطرنشان کرد: این‌که بگوییم خروج نخبگان نباشد حرف اشتباهی است بلکه ما باید تعاملات بین‌المللی داشته باشیم، زیرا از طریق این تعاملات می‌توانیم چرخه علم و فناوری به دست آوریم، بنابراین ما باید از این چرخه استفاده کنیم.