ظرفیت تولید فولاد در کشور به ۲۱ میلیون تن در سال رسید

وزیر صنعت، معدن و تجارت ظرفیت تولید فولاد در کشور به ۲۱ میلیون تن در سال رسید  محمد قره داغلی -وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با افتتاح واحد فولادسازی مجتمع فولاد کاوه جنوب کیش، ظرفیت تولید فولاد کشور به ۲۱ میلیون تن در سال رسید. به گزارش مناقصه‌مزایده، محمدرضا نعمت‌زاده در مراسم افتتاح فاز […]

وزیر صنعت، معدن و تجارت

ظرفیت تولید فولاد در کشور به ۲۱ میلیون تن در سال رسید

 محمد قره داغلی -وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با افتتاح واحد فولادسازی مجتمع فولاد کاوه جنوب کیش، ظرفیت تولید فولاد کشور به ۲۱ میلیون تن در سال رسید.

به گزارش مناقصه‌مزایده، محمدرضا نعمت‌زاده در مراسم افتتاح فاز یک واحد فولادسازی مجتمع فولاد کاوه جنوب کیش در بندرعباس با اشاره به برنامه راهبردی فولادی کشور طی ۱۰ سال آینده اظهارداشت: در برنامه‌های فولادسازی پیش‌بینی شده تا سال ۱۴۰۴، تولید فولاد خام به ۵۰ میلیون تن در سال برسد.

وی با اشاره به اهمیت تکمیل زنجیره تولید فولاد در کشور افزود: یکی از سیاست‌های مهم صنعتی دولت، فراهم‌سازی و تکمیل زنجیره تولید فولاد از معدن تا کارخانه است.

وزیر صنعت معدن و تجارت با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در جلوگیری از خام فروشی بیان‌داشت: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری طی سال‌های اخیر از خام فروشی سنگ‌آهن به کشورهای مختلف به تدریج جلوگیری شد و امروز شاهد کاهش صادرات مواد اولیه معدنی مورد نیاز فولاد به خارج از کشور هستیم.

نعمت زاده در تشریح عملکرد ۳ ساله دولت در حوزه صنعتی، عنوان‌کرد: طی ۳ سال دولت تدبیر و امید، ۳۹ طرح در زنجیره فولاد کشور تکمیل و راه‌اندازی شده است و ظرفیت تولید گندله به دو میلیون تن در سال، تولید شمش و فولادریزی به ۲٫۷ میلیون تن در سال رسیده است.

وی خاطرنشان‌کرد: تا آخر سال ۹۵ میزان ۱۹ طرح صنعتی دیگر که اغلب پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی دارند، راه‌اندازی و مورد بهره‌برداری قرار خواهند گرفت.

وزیر صنعت معدن و تجارت پیش‌بینی کرد که تا پایان سال ۹۵ ظرفیت گندله‌سازی کشور به ۱۰ میلیون تن، تولید آهن اسفنجی به ۵ میلیون تن و شمش فولادی به ۳ میلیون تن در سال خواهد رسید.

نعمت‌زاده با اشاره به بهره‌گیری از آمایش سرزمینی در جانمایی طرح‌های جدید فولادی اظهارداشت: طی سال گذشته و امسال طرح‌های فولادی که با مشکل مواد اولیه و انرژی روبه‌رو بوده‌اند، جابه‌جا شده و به نزدیکی معادن و پالایشگاه‌های گازی منتقل شده‌اند.

وی تصریح‌کرد: کاهش قیمت‌های جهانی طی سال‌های گذشته مشکلاتی را در تولید و صادرات فولاد به وجود آورد و شاهد کاهش قیمت‌های جهانی فولاد در دنیا بوده‌ایم که باعث کاهش تولید و صادرات فولاد در کشور شده است که امیدواریم این مشکل تا پایان امسال مرتفع شود.

وزیر صنعت معدن و تجارت گفت: تولید فولاد در استان هرمزگان طی سال‌های آینده با بهره‌برداری واحد دوم فولادسازی کارخانه فولاد کاوه جنوب، فولاد صبا، خلیج‌فارس و فولاد هرمزگان به ۱۰ میلیون تن در سال خواهد رسید.

نعمت‌زاده اظهارداشت: واحد دوم فولادسازی مجتمع فولاد کاوه جنوب کیش با ۴۰ درصد پیشرفت در سال آینده وارد مدار تولید خواهد شد.

فولاد کاوه جنوب در جمع ۳ تولیدکننده برتر فولاد کشور قرار خواهد گرفت‌

در حاشیه ابن مراسم مدیرعامل هلدینگ گسترش صنایع معدنی کاوه پارس سید محمد اتابک گفت در راستای برنامه توسعه اقتصادی کشور، پس از تحقیق و مطالعات کارشناسی ‌دقیق و جانمایی هوشمندانه با در نظر داشتن مزایای نسبی تولید فولاد در مواردی از قبیل تأمین مواد اولیه، انرژی و نیروی انسانی، دسترسی به منابع آب و خطوط ریلی و …. و همچنین براساس رسالت و مأموریت‌های بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی مبنی بر اشتغال‌زایی و محرومیت‌زدایی، مجتمع فولاد کاوه جنوب (کیش) در زمینی به مساحت ۱۷۰ هکتار در فاصله ۲۲ کیلومتری شهر بندرعباس و در مجاورت خلیج‌فارس ‌ایجاد شد.

وی ایجاد مجتمع عظیم فولاد کاوه جنوب کیش را یکی از بزرگ‌‌ترین سرمایه‌گذاری‌های بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در حوزه صنایع مادر براساس رسالت محرومیت‌زدایی و اشتغال‌زایی در منطقه جنوب کشور معرفی کرد و افزود: این مجتمع، تولید مستمر و پایدار با به‌کارگیری فن‌آوری روز به‌منظور حضور در جمع ۳ تولیدکننده برتر کشور درزمینه فولاد، ایجاد واحدهای پایین‌دستی و بالادستی فولاد خام به‌نحوی‌که زنجیره کامل تولید فولاد از چرخه معدن تا مقاطع فولادی تحقق یابد، اشتغال‌زایی با به‌کارگیری منابع انسانی لازم و ایجاد زمینه رشد و توانمندی آن‌‌ها و نقش‌آفرینی در محرومیت‌زدایی جنوب کشور از اهداف راهبردی را در کسب‌وکار دنبال می‌کند.

این مقام مسؤول مهم‌ترین پروژه‌های تکمیل‌شده مجتمع فولاد جنوب کیش را، دو واحد آهن اسفنجی به ظرفیت تجمیعی یک‌میلیون و ۸۵۶ هزار تن در سال، ایستگاه گاز به ظرفیت ۱۰۰ هزار مترمکعب در ساعت، خط انتقال فشارقوی و پست برق ۲۳۰٫۳۳ کیلوولت، تأسیس و انتقال آب از دریا به ظرفیت روزانه ۱۵ هزار مترمکعب، فولادسازی فاز ۱ به ظرفیت یک‌میلیون و ۲۰۰هزار تن در سال، نام برد.

 

وی بااشاره به مهم‌ترین پروژه‌های در دست اقدام این شرکت گفت: فولادسازی فاز دو به ظرفیت یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار تن در سال گندله‌سازی به ظرفیت۵ میلیون تن در سال، آب‌شیرین‌کن به ظرفیت روزانه ۴۰ هزار مترمکعب، اتصال به شبکه راه‌آهن سراسری از اقدامات مهم این مجتمع است.