سازمان اموال تملیکی از تعیین‌تکلیف گسترده کالا‌ها خبر داد

رکورد سالیانه مزایده سازمانی شکست؛ ۳۱ هزار میلیارد تومان!

گروه اقتصادی- مزایده ابزاری قدرتمند در دست دولت برای فروش است. ابزاری که قانون‌گذار برای حفظ و حراست از پول بیت‌المال تعیین کرده تا هر نوع فروش دولتی با بالا‌ترین قیمت صورت بگیرد. این رویه البته بعد‌ها توسط بخش‌خصوصی و حتی مردم عادی نیز به مرحله اجرا رسیده تا آنان نیز برای فروش اموال خود […]

گروه اقتصادی- مزایده ابزاری قدرتمند در دست دولت برای فروش است. ابزاری که قانون‌گذار برای حفظ و حراست از پول بیت‌المال تعیین کرده تا هر نوع فروش دولتی با بالا‌ترین قیمت صورت بگیرد. این رویه البته بعد‌ها توسط بخش‌خصوصی و حتی مردم عادی نیز به مرحله اجرا رسیده تا آنان نیز برای فروش اموال خود بعضاً از این روش استفاده کنند. به هر روی همان‌طور که گفته شد بخش دولتی موظف به برگزاری مزایده است و در بخش سازمان اموال تملیکی به‌عنوان نهاد زیرمجموعه قوه‌قضاییه توانسته گوی رقابت را از دیگر سازمان‌ها، نهاد‌ها و دیگر بخش‌های دولتی برباید و بنا به وظیفه ذاتی خود با انجام مزایده به فروش اموال توقیفی، مازاد، قاچاق و… بپردازد. بر همین اساس این سازمان توانسته در سالی که گذشت رکورد مزایده سالیانه را بشکند و بیش از ۳۱ هزار میلیارد تومان از اموال یاد شده را به فروش برساند.

فروش ۱۰۰۰ میلیارد تومانی در یک مزایده کالا

در همین رابطه، سیدعبدالمجید اجتهادی؛ رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی کشور، در کمیسیون قاچاق کالا و ارز استان مرکزی، با بیان اینکه ۳۱ هزار میلیارد تومان کالای قاچاق تعیین‌تکلیف شد از فروش ۱۰۰۰ میلیارد تومانی در یک مزایده کالا در هرمزگان خبر داد. اجتهادی؛ افزود: در استان هرمزگان بیش از یک هزار میلیارد تومان در یک مزایده، کالا به فروش می‌رسد که عمدتاً کالاهای کانتینری متروکه است. بنابراین طبیعتاً سازمان مجبور است انرژی خود را صرف استان‌هایی کند که حجم کالای دپو شده بسیار دارند. رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی کشور، بیان کرد: درخصوص مولد‌سازی اگر هزینه‌ای برای خرید و اجاره انبار داشته باشد باید از همین خزانه استفاده شود چراکه تمامی درآمد‌های حاصل از مزایده‌ها و فروش‌های اموال تملیکی قطعاً به خزانه واریز می‌شود و اگر اموالی سال‌‌ها متروکه باقی مانده است، از ظرفیت سازمان در راستای تجهیز این اموال استفاده می‌شود. اجتهادی؛ بیان کرد: استرداد نتیجه برائت است. استردادی که در آمارهای سازمان اموال تملیکی آورده می‌شود، نتیجه برائت است، سال گذشته سازمان اموال تملیکی بیش از چهار هزار میلیارد تومان در موضوع استرداد ناشی از آرای برائت هزینه و استرداد کرده است و در این استان هم نزدیک به یک‌سوم برائت می‌شود، مشکل اصلی ما در پرونده‌های کلان برائت است، پرونده کلان در مرجع رسیدگی‌کننده می‌رود، در آنجا وکلای مختلف متعدد و مُصر، مرتب در پرونده‌ها ورود می‌کنند و از طرفی در این سمت از سوی دولت هیچ کسی حضور ندارد، به همین دلیل به‌راحتی این پرونده برائت می‌شود.

فروش ۳۸ میلیارد تومانی اموال تملیکی در تهران

خبر دیگر از سازمان اموال تملیکی اینکه مدیرکل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی استان تهران، گفت: اموال تملیکی استان تهران از ابتدای سال‌جاری تاکنون حدود ۳۸ میلیارد تومان فروش داشته است. حسین ایزدی؛ مدیرکل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی استان تهران، در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به اینکه از ابتدای سال‌جاری شش حراج الکترونیک برای تعیین‌تکلیف کالاهای موجود در انبارهای این سازمان برگزار شده است، گفت: در روز‌های آینده مزایده فروش کالا‌های موجود در گمرک استان تهران برگزار و پیش‌بینی می‌شود حدود ۷۰ تا ۸۰ میلیارد تومان از موجودی کالا‌‌ها به‌فروش برسد. وی با اشاره به فروش ۳۸ میلیاردتومانی اموال تملیکی استان تهران از ابتدای سال تاکنون، اظهار کرد: این میزان فروش در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، افزایش ۱۵ میلیارد تومانی را نشان می‌دهد.