وزارت نفت با امضای قراردادهای همکاری با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در حوزههای بالادست و پایین دست صنعت نفت و ارتقای توانمندیهای ساخت داخل از رهگذر برنامهریزی برای ایجاد شرکتهای اکتشاف و تولید و شرکتهای پیمانکار عمومی و بومیسازی ١٠ گروه کالاهای مورد نیاز صنعت نفت، بهطور عملیاتی در این مسیر گام برداشته است. […]
وزارت نفت با امضای قراردادهای همکاری با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در حوزههای بالادست و پایین دست صنعت نفت و ارتقای توانمندیهای ساخت داخل از رهگذر برنامهریزی برای ایجاد شرکتهای اکتشاف و تولید و شرکتهای پیمانکار عمومی و بومیسازی ١٠ گروه کالاهای مورد نیاز صنعت نفت، بهطور عملیاتی در این مسیر گام برداشته است.
دبیر همایش «صنعت نفت دانشبنیان، تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» اعلام کرد: در این همایش، عملکرد ٢ ساله وزارت نفت و فرصتها و چالشهای پیش روی این وزارتخانه در حوزه اقتصاد مقاومتی بررسی میشود.
به گزارش شانا، حمید آلادپوش با اشاره به برگزاری همایش «صنعت نفت دانشبنیان، تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» در ١٥ اسفندماه امسال، عنوان کرد: در این همایش، ۷ پانل تخصصی با موضوعهای مختلف برگزار میشود که بررسی نقش دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در انتقال و توسعه دانشبنیادین فنآوری در حوزه بالادست صنعت نفت (اکتشاف و تولید)، نقش دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در انتقال و توسعه دانشبنیادین فنآوری در حوزه پایین دست صنعت نفت (صنایع پالایش؛ پتروشیمی و گاز)، نقش شرکتهای اکتشاف و تولید (E&P) و شرکتهای پیمانکار عمومی (GC) در انتقال و توسعه فنآوری برای تحقق صنعت نفت دانشبنیان و نقش این شرکتها در ارتقای توان داخل (Local Content) با سیاست بازار در مقابل توسعه فنآوری از جمله این موضوعات است.
وی تصریح کرد: همچنین بررسی نقش پروژه ساخت ١٠ گروه کالا و تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت در انتقال و توسعه فنآوری با مزیت تجاری-رقابتی و با رویکرد افزایش توان زنجیره ارزش صادرات خدمات فنی-مهندسی، بهینهسازی مصرف انرژی از طریق اصلاح فرایندها و انتقال و توسعه فنآوریهای بهینهسازی و همچنین نقش نهاد تنظیمکننده مقررات (رگولاتوری) برای انتقال و توسعه فنآوری و ارتقای توان داخل برای تحقق اهداف صنعت نفت دانشبنیان در این پنلها بحث و بررسی میشود.
آلادپوش با بیان این که مباحث ذکر شده در کارگروه اقتصاد مقاومتی وزارت نفت مصوب شده و قطعیت یافته است، ادامه داد: همچنین این مباحث به عنوان برنامههای وزارت نفت برای حصول صنعت نفتی دانشبنیان در برنامه ششم توسعه لحاظ شده است.
وی تصریح کرد: هدف از برگزاری این همایش، تنها اطلاعرسانی یا ارایه گزارش عملکرد نیست، بلکه برآنیم تا با ایجاد فضایی تعاملی، از پیشنهادهای صاحبنظران، نخبگان و کارشناسان که طی دو سال اخیر به اشکال مختلف وزارت نفت را در حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی یاری کردهاند، آگاه شویم.
دبیر همایش «صنعت نفت دانشننیان، تبلور اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی» با بیان این که در این همایش، اقدامهای صورت گرفته وزارت نفت برای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب تشریح میشود، یادآور شد: همچنین با برگزاری پنلهای تخصصی، روشهای بهبود فرایند انجام کار مورد بررسی قرار میگیرد.
آلادپوش با تأکید بر این که بیشک سیاستهای اقتصاد مقاومتی صرفاً از طریق تکرار فرمایشات رهبر معظم انقلاب در این زمینه محقق نمیشود و تحقق این سیاستها نیازمند کار عملیاتی و اجرایی است، گفت: وزارت نفت با امضای قراردادهای همکاری با دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در حوزههای بالادست و پایین دست صنعت نفت و ارتقای توانمندیهای ساخت داخل از رهگذر برنامهریزی برای ایجاد شرکتهای اکتشاف و تولید و شرکتهای پیمانکار عمومی و بومیسازی ١٠ گروه کالاهای مورد نیاز صنعت نفت، بهطور عملیاتی در این مسیر گام برداشته است.
وی افزود: اگرچه تلاش برای خودکفایی و ارتقای توان داخلی در همه دورهها در دستور کار دولتها و وزارتخانهها قرار داشته است، اما تفاوت اصلی حرکت امروز وزارت نفت برای شکلگیری صنعتی دانشبنیان با فعالیتهای گذشته، در این است که این بار مصمم هستیم دانشهای بنیادین بهطور واقعی و در همه ابعاد در صنعت نفت رسوخ کند تا بهطور نمونه در ساخت محصولی خاص، هیچ اثری از قطعه وارداتی یا دانش غیربومی مشاهده نشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.