امسال گندم مازاد داخلی داریم

امسال گندم مازاد داخلی داریم مشاور وزیر و مجری طرح ملی گندم جهاد کشاورزی گفت: امسال ۱۱٫۵ میلیون تن گندم در کشور خریداری شده و این مقدار گندم از مصرف سالانه کشور بالاتر است. به گزارش ایرنا، اسماعیل‌اسفندیاری‌پور با اشاره به این‌که میزان مصرف گندم کشور برای نان حدود ۹ میلیون تن است، افزود: گندم […]

امسال گندم مازاد داخلی داریم

مشاور وزیر و مجری طرح ملی گندم جهاد کشاورزی گفت: امسال ۱۱٫۵ میلیون تن گندم در کشور خریداری شده و این مقدار گندم از مصرف سالانه کشور بالاتر است.

به گزارش ایرنا، اسماعیل‌اسفندیاری‌پور با اشاره به این‌که میزان مصرف گندم کشور برای نان حدود ۹ میلیون تن است، افزود: گندم تولید شده کشور از دو میلیون و ۱۲۶ هزار هکتار اراضی آبی و ۳ میلیون و ۸۷۴ هزار هکتار اراضی گندم دیم استحصال شده است.

به گفته وی، طرح خود اتکایی گندم توسط دولت تدبیر و امید از سال زراعی ۹۳ آغاز شده و با انجام طرح‌های حفاظتی، ترویجی و آموزشی میزان تولید گندم در سال ۹۳ از ۱۰ میلیون و ۵۷۰ هزار تن و ۱۱ میلیون تن به ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسانده است.

اسفندیاری پور افزود: میزان خرید نیز در سال ۹۳ از ۶ میلیون و ۷۱۶ هزار تن به ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسیده بود.

مجری طرح ملی گندم وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: تهیه بذر گواهی شده مصرف کشاورزان نیز از دیگر لازمه‌های خودکفایی تولید گندم بوده و جهاد کشاورزی میزان خرید بذر را از ۲۹۰ هزار تن به ۴۴۰ هزار تن رسانده است.

اسفندیاری پور افزود: از ۴۴۰ هزار تن بذر خریداری شده حدود ۳۸۰ هزار تن آن در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد و بقیه نیز برای سال آینده زراعی ذخیره می‌شود تا در صورت بروز تنش‌های اقلیمی مشکلی در تهیه بذر وجود نداشته باشد.

به گفته وی، افزایش تولید بذر در افق سال ۱۴۰۴ به میزان ۵۷۷ هزار تن پیش‌بینی شده که وزارت جهاد کشاورزی با روند فعلی در ۳ سال آینده به این میزان دست می‌یابد.

*مکانیزاسیون کشاورزی

مشاور وزیر جهاد کشاورزی افزود: میزان اعتبار توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در سال جاری از حدود ۷ هزار میلیارد ریال در سال زراعی ۹۳–۹۲ به ۱۲ هزار میلیارد ریال رسیده است.

اسفندیاری پور افزود: از ابتدای شروع خدمت دولت تدبیر و امید حدود ۳۰ هزار دستگاه تراکتور، یک هزار و ۵۰۰ دستگاه کمباین و ۸ هزار انواع دنباله بندهای تراکتور به مکانیزاسیون کشاورزی کشور اضافه شده است.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح ملی گندم این وزارتخانه برای حضور در کارگاه آموزشی «افزایش بهره‌وری نظام‌های تولیدی غلات محور و افزایش بهره‌وری گندم و نظام‌های زراعی گندم بنیان در ایران» به کردستان سفر کرده بود.

 

این طرح با سازمان‌های بیم المللی ایکاردا (ICARDA) و سیمیت (CIMMYT) در افقی ۵ ساله پایان سال زراعی ۱۴۰۰ شمسی اجرا می‌شود که انتقال یافته‌های علمی کشت گندم به داخل مزارع کشور است.