افزایش ۱۲۲میلیون نفری فقرای جهان به دلیل تغییر اقلیم تا ۲۰۳۰

فائو هشدار داد؛ افزایش ۱۲۲میلیون نفری فقرای جهان به دلیل تغییر اقلیم تا ۲۰۳۰ در گزارشی که سازمان ملل به تازگی منتشر کرد هشدار داده شده تا ۱۵ سال دیگر شاید ۱۲۲ میلیون نفر دیگر به علت تغییر اقلیم و تأثیرات آن روی کشاورزی، به شدت فقیر شوند. به گزارش خبرآنلاین؛ در این گزارش که […]

فائو هشدار داد؛

افزایش ۱۲۲میلیون نفری فقرای جهان به دلیل تغییر اقلیم تا ۲۰۳۰

در گزارشی که سازمان ملل به تازگی منتشر کرد هشدار داده شده تا ۱۵ سال دیگر شاید ۱۲۲ میلیون نفر دیگر به علت تغییر اقلیم و تأثیرات آن روی کشاورزی، به شدت فقیر شوند.

به گزارش خبرآنلاین؛ در این گزارش که توسط سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل فائو آن را منتشر کرده نوشته شده است که تغییر اقلیم «یک تهدید برای امنیت غذایی» در جهان است و حتی امکان دارد باعث شود تا سال ۲۰۳۰، ۳۵ تا ۱۲۲ میلیون نفر فقیر شوند؛ در این میان کشاوزان مناطق جنوب صحرای آفریقا بیش‌ترین آسیب را می‌بینند.

به همین منظور فائو خواستار تحولی عمیق در سیستم غذایی و کشاورزی شده و خواسته است که از نیم میلیارد مزرعه کوچک در زمین حمایت خاص شود.

در همین رابطه در قسمتی از این گزارش ۱۹۴ صفحه فائو نوشته شده است که بدون استفاده گسترده از زمین پایدار، آب، شیلات و علوم جنگل، فقر جهانی نمی‌تواند ریشه‌کن شود و همچنین باید تأثیر کشاورزی روی انتشار گازهای گلخانه و گرمایش جهانی کاهش یابد.

آینده تغییر اقلیم مشخص نیست و سناریو‌های خوشبینانه و بدبینانه زیادی در رابطه با آینده تولید گازهای گلخانه وجود دارد، به همین دلیل فائو در این گزارش براساس سناریو‌های مختلف از آینده کشاورزی و غذا گفته است، اما به نظر می‌رسد در هر صورت تغییر اقلیم به غذا و کشاورزی آسیب وارد می‌کند.

در این باره در قسمتی از این گزارش نوشته شده است: بدون شک، تغییر اقلیم به قسمت کشاورزی و امنیت غذایی آسیب وارد می‌کند، در برخی از مناطق آسیب‌پذیر مثل جزیره‌های کوچک می‌تواند تأثیر تغییر اقلیم مصیبت‌بار باشد.

در بهترین حالت، سرعت کم تغییر اقلیم می‌تواند منجر شود که از طریق تکنیک‌های مختلفی کشاورزی خود را با اتفاقات وفق دهد، اما تغییرات ناگهانی‌تر در اقلیم وفق شدن با محیط را برای کشاورزی تقریباً غیرممکن می‌کند.

اما سرعت بیش‌تر تغییر اقلیم پیامدهای اساسی‌تری دارد که می‌تواند منجر به کاهش بازدهی محصولات شود و منجر شود، قیمت غذا افزایش یابد. در قسمتی از این گزارش نوشته شده: اگر اقداماتی برای توقف تغییر اقلیم انجام نشود، تولید غذا در برخی از قسمت‌های بزرگ زمین می‌تواند غیرممکن باشد.

البته این گزارش راه‌هایی هم برای انطباق کشاورزی با دمای بیش‌تر به کشاورزان پیشنهاد کرده است؛ راه‌هایی مانند تنوع تولید محصول، یکپارچگی کشاورزی با زیستگاه‌های طبیعی و …

در روز جمعه مدیر کل فائو در این رابطه گفت: گرمای بیش‌تر و الگو‌های آب و هوایی نامنظم در حال حاضر هم به سلامت خاک، جنگل‌ها، اقیانوس‌ها و .. آسیب وارد می‌کند، به همین دلیل ما شاهد افزایش بیماری و آفات هستیم.

ارتارین کازین، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا هم درباره تغییر اقلیم و فقر گفته بود: تغییرات اقلیمی هم‌اکنون هم در حال آسیب وارد کردن به سیستم‌های بشر دوستانه است، بیش از ۸۰ درصد افراد گرسنه در مناطقی زندگی می‌کنند که امکان آمدن بلای طبیعی در آن زیاد است. تغییر اقلیم منتظر نمی‌ماند ما هم نمی‌توانیم.

گفتنی است تا سال ۲۰۳۰ تغییر اقلیم تأثیرات مثبتی هم در مناطق سردتر دارد، اما بعد از آن سال تأثیرات منفی تغییر اقلیم می‌تواند کشاورزی و سیستم‌های غذایی را در هر منطقه‌ای تهدید کند.

 

در دسامبر ۲۰۱۵، سران کشور‌های مختلف در پاریس توافقی را امضا کردند تا جلوی تغییر اقلیمی را بگیرند و گزارش فائو که امروز منتشر شد نشان می‌دهد که سران جهان الان باید تعهدات خود را اجرا کنند.