علت علاقه ورود غول‌ مخابراتی انگلیس به بازار ایران

علت علاقه ورود غول‌ مخابراتی انگلیس به بازار ایران گروه ودافون با یک شرکت خدمات اینترنتی ایرانی برای کمک به بهبود شبکه‌های داخلی این شرکت به توافق رسیده و نخستین شرکت غربی بزرگی است که پس از اقدام ماه جاری آمریکا در تسهیل تجارت شرکت‌های بین‌المللی در ایران، وارد بازار این کشور می‌شود. به گزارش […]

علت علاقه ورود غول‌ مخابراتی انگلیس به بازار ایران

گروه ودافون با یک شرکت خدمات اینترنتی ایرانی برای کمک به بهبود شبکه‌های داخلی این شرکت به توافق رسیده و نخستین شرکت غربی بزرگی است که پس از اقدام ماه جاری آمریکا در تسهیل تجارت شرکت‌های بین‌المللی در ایران، وارد بازار این کشور می‌شود.

به گزارش ایسنا، این اپراتور تلفن همراه انگلیسی اعلام کرد قصد دارد به شرکت خدمات اینترنتی‌ های‌وب برای ارتقای زیرساخت و توسعه خدمات اینترنت سیار و ثابت کمک کند.

ودافون جزییات این توافق را از جمله سرمایه‌گذاری که قصد دارد در این شرکت انجام دهد را فاش نکرده است.

این اپراتور انگلیسی نخستین یا حتی بزرگ‌ترین شرکت غربی نیست که پس از امضای توافق هسته‌ای و اجرایی شدن برجام که لغو تحریم‌های بین‌المللی علیه تهران را به‌دنبال داشت، وارد بازار ایران می‌شود. اما اقدام ودافون به فاصله کوتاهی پس از حرکت اخیر آمریکا در تسهیل موانع رگولاتوری انجام گرفته که بسیاری از شرکت‌های غربی را در پشت دروازه‌های بازار ایران نگه داشته بود.

وزارت خزانه‌داری آمریکا اوایل ماه جاری محدودیت‌های ایران برای انجام معاملات دلاری را تسهیل کرد و زمینه را برای حضور بیش‌تر سرمایه‌گذاران غیرآمریکایی در ایران فراهم کرد.

واشنگتن اعلام کرد سرمایه‌گذاران غیرآمریکایی می‌توانند با نهادهای ایرانی که افراد تحت‌تحریم آمریکا در آن‌ها سهم داشته یا در مدیریت آن‌ها حضور دارند، شریک شوند. این تصمیم زمینه را برای شماری از توافقات جدید هموار کرده است.

بسیاری از شرکت‌های بزرگ به دلیل عدم شفافیت پیرامون تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا، نگران نقض این تحریم‌ها بودند.

سخنگوی ودافون اعلام کرده است برداشته شدن اخیر محدودیت‌ها برای معاملات دلاری مؤثر بوده اما عامل اصلی، رفع تحریم‌های بین‌المللی در ژانویه بوده است.

ایران ۸۰ میلیون نفر جمعیت نسبتاً جوان دارد که این کشور را برای بسیاری از کالا‌ها و خدمات غربی جذاب می‌کند. شماری از سرمایه‌گذاران خارجی از جمله بوئینگ، گروه ایرباس، گروه خودروسازی پژوسیتروئن و شرکت صنعتی آلمانی زیمنس از زمان رفع تحریم‌ها در ژانویه، قراردادهایی با ایران امضا کرده‌اند.

اقدام اخیر ودافون که از نظر شمار مشترکان، دومین اپراتور تلفن همراه بزرگ جهان پس از چاینا موبایل است، رأی اعتماد مهمی به شمار می‌رود. سخنگوی ودافون اظهار کرده است‌های وب یک شرکت خصوصی است که صددرصد متعلق به خانواده میری است.

چشم‌انداز مخابرات ایران علاقه خارجی قابل‌ملاحظه‌ای را برانگیخته است. خدمات پهنای باند در ایران در سال‌های اخیر به سرعت رشد کرده است و ضریب نفوذ پهنای باند ثابت رو به رشد است. طبق گزارش اخیر شرکت مشاوره «مک‌کنزی‌اندکو»، سهم کاربران اینترنت ایران از ۱۹ درصد در سال ۲۰۱۱ به ۳۹ درصد در سال ۲۰۱۴ افزایش یافته است.

اگرچه ایران ضریب نفوذ تلفن همراه بالاتری نسبت به آمریکا یا آلمان دارد اما در زمینه مصرف دیتای موبایل به ازای هر نفر، از این کشور‌ها عقب‌تر است که وجود فرصت سرمایه‌گذاری در خدمات اینترنت موبایل در ایران را نشان می‌دهد.

وال‌استریت‌ژورنال در اوت گزارش کرده بود اورانج که بزرگ‌ترین شرکت مخابراتی فرانسه است، سرگرم مذاکرات مقدماتی برای خرید سهمی در بزرگ‌ترین شرکت مخابراتی ایران است. اورانج یک قرارداد همکاری فنی با این شرکت دارد.

به گفته برونومتلینگ، نایب‌رییس امور منطقه خاورمیانه و آفریقای شرکت اورانج، همه اپراتور‌ها در سراسر جهان به‌دنبال نوعی همکاری با ایران هستند.

توافق اخیر ودافون با‌ های‌وب در چارچوب استراتژی این شرکت برای تمرکز بر بازارهای نوظهور رو به رشدی مانند هند، ترکیه و آفریقای جنوبی انجام گرفته است.

 

سخنگوی ودافون می‌گوید این توافق به ما امکان می‌دهد در ایران شریکی داشته باشیم که می‌تواند به مشتریان شرکتی چندملیتی خدمات رسانی کند.