«دارو» در انتظار تسهیلات ۳۰ هزار میلیارد تومانی

رئیس سازمان غذا و دارو، ضمن اشاره به شرایط فعلی تأمین دارو در کشور، درباره ابلاغیه بانک‌مرکزی جهت پرداخت تسهیلات بانکی به صنعت دارو، گفت: حدود دو هفته از ابلاغ بانک‌مرکزی می‌گذرد و در صورت همکاری بانک‌های عامل، پرداخت‌‌ها باید از اواخر خردادماه آغاز شود. سیدحیدر محمدی؛ در گفت‌وگو با ایسنا، درخصوص آخرین وضعیت ابلاغیه […]

رئیس سازمان غذا و دارو، ضمن اشاره به شرایط فعلی تأمین دارو در کشور، درباره ابلاغیه بانک‌مرکزی جهت پرداخت تسهیلات بانکی به صنعت دارو، گفت: حدود دو هفته از ابلاغ بانک‌مرکزی می‌گذرد و در صورت همکاری بانک‌های عامل، پرداخت‌‌ها باید از اواخر خردادماه آغاز شود. سیدحیدر محمدی؛ در گفت‌وگو با ایسنا، درخصوص آخرین وضعیت ابلاغیه بانک‌‌مرکزی جهت پرداخت تسهیلات بانکی به صنعت دارو، گفت: تقریباً دو هفته از ابلاغ بانک‌مرکزی می‌گذرد و انشاا… اگر بانک‌های عامل کار را شروع کنند، پرداخت‌‌ها باید از اواخر خردادماه آغاز شود. وی افزود: مقرر شده است که بانک مرکزی یک کارگروه برای پایش و نظارت بر اجرای این ابلاغیه انتخاب کند تا بحث اجرایی پیش برود. او تأکید کرد: تسهیلاتی که مقرر شده است بانک‌مرکزی از طریق بانک‌های عامل به صنعت دارو بدهد ۳۰ هزار میلیارد تومان مازاد بر تسهیلات اعطایی در سال گذشته است. وی افزود: طبق قرار قبلی بانک‌های عامل می‌بایست مبلغ را به شکل یکجا پرداخت کنند. محمدی؛ با تأکید بر اینکه شرایط تأمین دارو در کشور بد نیست، اظهار کرد: البته ممکن است اگر تسهیلات به موقع پرداخت نشود و سرعت لازم برای انتقال ارز وجود نداشته باشد، مشکلاتی ایجاد شود.

۲ برابر شدن تولید و مصرف سِرم در کشور

وی درخصوص تأمین سرم مصرفی کشور نیز، تصریح کرد: تولید و مصرف سرم در کشور نسبت به سال ۱۴۰۰ دو برابر شده است. بخشی از نیاز توسط واردات و بخشی توسط تولید داخل تأمین می‌شود. خوشبختانه چند ماهی است که به یک ثبات نسبی رسیده‌ایم و امیدواریم همکاران پزشک هم در تجویز سرم استاندارد‌ها و گایدلاین‌‌ها را رعایت کنند. رئیس سازمان غذا و دارو، همچنین در پاسخ به سؤالی درباره تأمین شیرخشک‌های رژیمی و متابولیک از طریق سامانه تی‌تک، تصریح کرد: از اوایل خردادماه بخشی از زنجیره توسط شرکت‌های پخش آغاز شده است و انشاا.. ادامه زنجیره درحوزه داروخانه‌ها از تیرماه اجرایی می‌شود. فعلاً مشکلی در این زمینه وجود نداشته است و چالش عرضه غیرقانونی این محصولات بسیار کاهش می‌یابد.