رییس سازمان ملی استاندارد مطرح کرد سهم ناچیز ایران از چرخه مالی ۲۵۰۰ میلیارد دلاری اقتصاد حلال به گفته رییس سازمان ملی استاندارد ایران، سهم ایران از چرخه مالی اقتصاد حلال در جهان که ۲۵۰۰ میلیارد دلار در سال است، رقم ناچیزی را شامل میشود. به گزارش ایسنا، نیرهپیروزبخت در مراسم روز جهانی استاندارد با […]
رییس سازمان ملی استاندارد مطرح کرد
سهم ناچیز ایران از چرخه مالی ۲۵۰۰ میلیارد دلاری اقتصاد حلال
به گفته رییس سازمان ملی استاندارد ایران، سهم ایران از چرخه مالی اقتصاد حلال در جهان که ۲۵۰۰ میلیارد دلار در سال است، رقم ناچیزی را شامل میشود.
به گزارش ایسنا، نیرهپیروزبخت در مراسم روز جهانی استاندارد با بیان این مطلب اظهار کرد: چند سالی است مذاکراتی در خصوص مباحث حلال مطرح شده و در این مذاکرات اعلام شد که کالاهای تولید و خدمات عرضهشده توسط ایران کاملاً حلال است که بتواند در بازارهای جهانی حضور پیدا کنند که انعقاد گواهینامه حلال توانست جایگاه ایران را در این مسأله برای کشورهای دیگر روشن کند.
وی با بیان اینکه استاندارد به معنای نظم، معیار، حد و اندازه است که میتواند تأثیر کیفی بهسزایی در زندگی روزمره انسان داشته باشد، ادامه داد: در واقع استاندارد سندی است که با ویژگیهایی همراه بوده و در حال حاضر از بحث کالا و خدمات فراتر رفته است.
پیروزبخت تصریح کرد: لزوم وجود استاندارد در وجوه دیگر نیز احساس میشود و بر همین اساس میتوان گفت استانداردها شامل مؤلفههای مجزا از محصولات، شامل امور مدیریتی، مسؤولیت اجتماعی و… است.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران ملی افزود: به عنوان مثال، استاندارد مسؤولیت اجتماعی، سالهاست که توسط سازمان بینالمللی استاندارد به تدوین رسیده است و در حال حاضر نیز درصدد ایجاد استاندارد ملی ایران هستیم که بتوانیم این استاندارد را با توجه به مقتضیات روز و مباحث جغرافیایی، دینی، بومی و فرهنگی و… نیز به تدوین برسانیم.
وی مؤلفههایی از جمله نظام استانداردسازی، بهینهسازی رقابتپذیری در جامعه و اهمیت مدیریت را ۳ مؤلفه موجود در هر نظام توسعه دانست و عنوان کرد: در این میان رویکرد نوین استانداردسازی کاملاً مشخص است و در حال حاضر ایران در حالت سنتی روز دنیا به سر میبرد، با توجه به اینکه بسیاری از کشورها از این وضعیت عبور کرده و به بحث رویکرد نوین و در مرحله بعدی به بحث رقابت پذیری و در حال حاضر نیز به مسأله تعالی رسیدهاند.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران اضافه کرد: زمانی میتوانیم بگوییم استاندارد به خوبی در فرهنگ و اقتصاد کشور جاری است که نه تنها رقابتپذیری بینالمللی، بلکه تعالی و اخلاقمداری نیز در اقتصاد جامعه دنبال شود.
معاون رییسجمهوری با بیان اینکه همچنین استاندارد به نوعی زیرساخت توسعه است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بسیاری از سازمانها و مجامع بینالمللی در حال بها دادن به این نقش از استاندارد در جامعه خود هستند.
سازمان ملی استاندارد، فضای مطلوب پسابرجام را به خوبی احساس کرد
پیروزبخت در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ایران در ۱۰ سازمان بینالمللی عضو است، خاطر نشان کرد: سازمان ملی استاندارد سازمانی است که فضای مطلوب پسابرجامی را به خوبی احساس کرده است و سه مشکل عمدهای که برای حضور در بازارهای بینالمللی داشت حل شد که میتوان به ارزیابیها، ارایه رتبه مطلوب و امضای نهایی موافقتنامه عضویت ایران در اتحادیه تأیید صلاحیت مجمع بینالمللی اشاره کرد
وی اضافه کرد: در حال حاضر نیز، گواهینامه سیستم مدیریتی ایران در ۳۲ کشور قابلقبول است که بر همین اساس در آبان ماه سال جاری نیز قرار است موافقتنامه دوم نیز به امضا برسد و گواهینامه سیستم مدیریتی ایران در هفتاد کشور دنیا پذیرفته شود.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران همچنین در خصوص گواهینامه اندازهشناسی، اوزان و مقیاسها نیز عنوان کرد: در حال حاضر این گواهینامه در تمام کشورهای عضو مجمع مربوطه که شامل بیش از ۱۰۰ کشور است، قابلقبول و پذیرفته شده، در صورتی اگر گواهینامه اندازهشناسی، اوزان و مقیاسها برای کشوری تعریف نشدهباشد، کشورهای دیگر با کراهت محصولات آن کشور را میپذیرند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.