رساندن والدین به محل کار توسط فرزندان پایان می‌یابد؟!

اصلاح ساعات آغاز به‌کار اداری روی میز دولت

هانیه قنادزاده ـ طرح تغییر ساعات کار اداری؛ طرحی که اجرایش هنوز به دو هفته نرسیده اما صدای بسیاری را بلند کرده است. بر این اساس ساعت کار ادارات برای کارکنان دولتی از ساعت ۶ تا ۱۳ و کارکنان ستادی دستگاه‌های دولتی از ساعت ۶ صبح تا ۱۴:۴۵ از روز سه‌شنبه (۱۶ خرداد) اجرایی شد. […]

هانیه قنادزاده ـ طرح تغییر ساعات کار اداری؛ طرحی که اجرایش هنوز به دو هفته نرسیده اما صدای بسیاری را بلند کرده است. بر این اساس ساعت کار ادارات برای کارکنان دولتی از ساعت ۶ تا ۱۳ و کارکنان ستادی دستگاه‌های دولتی از ساعت ۶ صبح تا ۱۴:۴۵ از روز سه‌شنبه (۱۶ خرداد) اجرایی شد. در واقع از زمانی که دولت اعلام کرد برنامه‌ای برای اینکه ساعت‌‌ها را امسال یک‌ساعت به جلو بکشد، می‌شد حدس زد که ساعات کاری دمِ‌دست‌‌ترین راهکار دولت برای عبور از تابستان و کمبود برق خواهد بود. در حالی که طی روزهای گذشته گرمای برخی از نقاط کشور همچون آبادان و اهواز نزدیک به ۵۰ درجه سانتی‌گراد شده است، کمبود برق می‌تواند برای خیلی‌ها کشنده باشد. حالا با گذشت یک هفته از ابلاغ تغییر ساعات ادارات توسط دولت، انتقاد‌ها از سوی مردم و کارشناسان و حتی نمایندگان مجلس شنیده می‌شود و این در حالی است که مبنای این تصمیم دولت به مصوبه مجلس شورای اسلامی باز می‌گردد. دولت مجاز به تغییر ساعت رسمی کشور نشد و به هیأت وزیران اجازه داده شد مطابق ماده (۸۷) قانون مدیریت خدمات کشوری نسبت به تنظیم ساعات کار ادارات، سازمان‌ها و مراکز تابعه اقدام کند.

مشکلات اجرای طرح تغییر ساعات آغاز به کار

مهم‌‌ترین تجربه‌ای که بخش عمده‌ای از کارمندان پیرامون آغاز ساعت کاری از ۶ صبح مورد تأکید قرار دادند، در ارتباط با اختلال‌های پیش‌آمده در خواب و تهدید سلامت جسمی و روانی آن‌‌ها بود. بخش عمده‌ای از کارمندان، تأکید کردند که این ساعت شاید در عمل چندان جدی به نظر نرسد، اما با توجه به این‌که ساعت امسال یک ساعت جلو نرفته عملاً به عاملی برای اخلال در وضعیت زندگی، خواب و بیداری آن‌‌ها تبدیل شده است. بخش دیگری از کارمندان از تجربه خود در پایین آمدن کارایی‌شان سخن راندند. البته نه‌تنها کارمندان دیگر اقشار نیز همین موضوع را به نوعی تأیید کرده بودند. نکته مهم مطرح شده از سوی آن‌‌ها این بود، کارمندی که خواب کافی نداشته باشد، به‌طور خودکار و طبیعی نمی‌تواند کارایی (بهره‌وری) لازم را برای سازمان متبوع خود داشته باشد. همچنین یکی از جدی‌‌ترین و قابل‌توجه‌‌ترین مسائل مطرح شده از سوی کارمندان، کسانی بودند که فرزندان خردسال داشتند. آن‌‌ها تغییر ساعت کاری به ساعت ۶ صبح را معضلی بزرگ می‌دانند. معضلی که حتی برای آن‌‌ها به یک مضیقه بزرگ تبدیل شده است. مواجهه غامض با ارباب‌رجوع نیز یکی دیگر از مشکلات این طرح است؛ کارمندان تغییر ساعت آغاز به کار ادارات در ۶ صبح را مورد انتقاد قرار داده‌اند. آن‌‌ها تأکید می‌کنند؛ در ساعات ۶ تا ۸ صبح عملاً مراجعی ندارند، بعد از ساعت ۸ به‌تدریج ارباب‌رجوع مراجعه می‌کنند که تا ساعت ۹ همچنان محدود است. ساعت ۱۰ یکباره پیک مراجعات آغاز می‌شود. نهایت زمان برای انجام کار ارباب‌رجوع تا ساعت ۱۳ است که البته این برای بانک‌ها ۱۲:۳۰ خواهد بود؛ کارمندان تأکید کردند که بسیاری از کار‌های ارباب‌رجوع بر روی زمین می‌ماند و به روز آینده موکول می‌شود! همچنین مصیبت تمام‌معنا برای افرادی که مسافت طولانی تا رسیدن به محل کار دارند، قضا شدن نماز صبح، نگرانی از امنیت و مواجه شدن با اراذل و نگرانی عجیب از کاهش فرزندآوری و عدم خانه‌داری خانم‌‌ها از جمله دیگر مشکلات اجرای این طرح است.

اصلاح طرح تغییر ساعت کار ادارات

اما دولت در تصمیمی شجاعانه قصد دارد تا طرح تغییر ساعت کار ادارات را اصلاح کند. در همین رابطه، مخبر؛ معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه صبح دیروز (چهارشنبه) هیأت وزیران به برخی انتقادات درخصوص تغییر ساعت کار اداری کشور نیز اشاره کرد و از سازمان امور اداری و استخدامی کشور خواست تا با همکاری وزارت نیرو، به انتقادات مطرح توجه و تصمیمات لازم را در جهت اصلاح این طرح اتخاذ کنند.

زیر یک