مسؤول دبیرخانه مدیریت زیستبومی تالاب گاوخونی گفت: اکنون مساحت تالاب ۴۷ هزار هکتاری آبگیر خشک است و میتوان گفت یک درصد از مساحت تالاب آب دارد و ۹۹ درصد دیگر خشک است. به گزارش مهر، فرهاد امینی با اشاره به اینکه تالاب گاوخونی برای نخستین بار و در سال ۷۸ به صورت کامل خشک شد […]
مسؤول دبیرخانه مدیریت زیستبومی تالاب گاوخونی گفت: اکنون مساحت تالاب ۴۷ هزار هکتاری آبگیر خشک است و میتوان گفت یک درصد از مساحت تالاب آب دارد و ۹۹ درصد دیگر خشک است.
به گزارش مهر، فرهاد امینی با اشاره به اینکه تالاب گاوخونی برای نخستین بار و در سال ۷۸ به صورت کامل خشک شد و این مسأله مورد توجه رسانهها قرار گرفت، اظهارداشت: باید باور داشته باشیم که چنانچه همان روز به این معضل توجه میشد امروز شاهد خشکی تالاب گاوخونی و دیگر تالابهای کشور نبودیم.
وی با بیان اینکه خشکی اولیه تالاب گاوخونی از سال ۷۸ تا ۸۴ ادامه پیدا کرد، افزود: این در حالی بود که در سال ۸۴ و با توجه به بارشهای خوب در حوضه آبگیری شد و حدود یک سال نیز آب در تالاب باقی ماند اما افزایش دما و تبخیر بالا دوباره منجر به خشک شدن این تالاب بینالمللی شد.
مسؤول دبیرخانه مدیریت زیست بومی تالاب بینالمللی گاوخونی در ادامه با بیان اینکه در تابستان سال گذشته و با توجه به جاری شدن مقدار کمی آب در رودخانه برای تالاب و اضافه شدن جریانهای دیگر زهاب و پساب به آن، با همت و کمک اهالی و ساکنین شرق اصفهان بالاخره آب به تالاب رسید، ابرازداشت: این جریان تا قبل از آغاز کشت پاییزه کشاورزان ادامه داشت و پس از آغاز کشت آب ورودی به تالاب گاوخونی مجدداً خشک شد.
اکنون بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ لیتر بر ثانیه آب وارد تالاب گاوخونی میشود
وی اضافهکرد: در حال حاضر جریان کمی بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ لیتر برثانیه آب وارد تالاب میشود که جریان دائمی نیست و برای حقآبه واقعی ۵٫۵ متر مکعب آب بر ثانیه باید وارد گاوخونی شود تا ۱۷۶ میلیون متر مکعب حقآبه تعیین شده به تالاب برسد که متأسفانه اختصاص پیدا نکرده است.
امینی در خصوص آخرین وضعیت و خطرات موجود از خشک شدن تالاب گاوخونی گفت: در حال حاضر تالاب گاوخونی خشک است و فقط در نیزارهای دلتای ورودی و یکی از نهرهای ابتدای تالاب به نام شاخِ کوه سیاه، مقدار کمی آب موجود دارد که از منابع زهآبهای کشاورزی، پساب فاضلاب و مقدار قابل توجه نیز از یکی از چاههای ارتزین منطقه که آب خروجی آن قابل کنترل نبوده و به تالاب میریزد، تأمین میشود اما مسأله اصلی این است که هیچ کدام از اینها، منابع پایدار تأمین تالاب نیست.
وی استمرار زمانی تأمین حقآبه تالاب از محل رودخانه زاینده رود را از راهکارهای اساسی احیای دائمی تالاب گاوخونی عنوان کرد و بیانداشت: باید توجه داشته باشیم که این تأمین حقآبه باید استمرار مکانی داشته باشد به گونهای که از ابتدا تا انتهای حوضه آب جریان داشته باشد.
یک درصد تالاب گاوخونی آب دارد
وی با بیان اینکه احیای تالاب گاوخونی بدون احیای زایندهرود و احیای زایندهرود بدون تالاب گاوخونی امکانپذیر نیست، ابرازداشت: مساحت تالاب گاوخونی طی سالهای مختلف بنا به میزان بارشهای حوضه بین ۴۳ هزار تا ۶۳ هزار هکتار در نوسان بوده و اکنون مساحت تالاب ۴۷ هزار هکتاری آبگیر خشک است و میتوان گفت یک درصد از مساحت تالاب شامل نیزارهای ورودی اندکی آب دارد و ۹۹ دیگر درصد خشک است.
مسؤول دبیرخانه مدیریت زیست بومی تالاب بینالمللی گاوخونی در خصوص آخرین اقدام برای نجات حیات زایندهرود بیان کرد: مراحل اول و دوم از فرایند ۵ مرحلهای مدیریت زیست بومی تالاب گاوخونی اکنون در حال اجراست.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.