طبق نتایج یک تحقیق جدید، رژیم غذایی مدیترانهای ریسک بیماریهای چشمی مرتبط با افزایش سن را کاهش میدهد. به گزارش مهر، طبق یک مطالعه جدید، افرادی که از رژیم غذایی مدیترانهای پیروی میکنند یک سوم کمتر در معرض ابتلا به بیماری چشمی موسوم به « دژنراسیون ماکولا» یا تباهی لکه زرد چشم (AMD) که منجر […]
طبق نتایج یک تحقیق جدید، رژیم غذایی مدیترانهای ریسک بیماریهای چشمی مرتبط با افزایش سن را کاهش میدهد.
به گزارش مهر، طبق یک مطالعه جدید، افرادی که از رژیم غذایی مدیترانهای پیروی میکنند یک سوم کمتر در معرض ابتلا به بیماری چشمی موسوم به « دژنراسیون ماکولا» یا تباهی لکه زرد چشم (AMD) که منجر به کوری میشود، قرار خواهند داشت.
طبق گزارش این محققان، پیروی بیشتر از رژیم غذایی مدیترانهای با ریسک کمتر بیماری AMD که با افزایش سن بروز میکند همراه است و تنها ۳۹ درصد افرادی که از این رژیم غذایی پیروی کردند مبتلا به این بیماری چشمی شدند در حالیکه در حدود ۵۰ درصد از افرادی به این بیماری مبتلا شدند که از این رژیم غذایی پیروی نکرده بودند.
محققان دریافتند میوهها مخصوصاً نقش مهمی در سلامت چشم دارند و افرادی که حدود ۱۴۰ گرم میوه در روز میخورند ۱۵ درصد کمتر مبتلا به بیماری چشمی تباهی لکه زرد میشوند.
بهعلاوه این گزارش نشان داده است که کافیین و آنتیاکسیدانها برای سلامت چشم نقش محافظتی دارند. بهطوریکه افرادی که میزان بالای کافیین مصرف میکردند (در حدود ۷۸ میلی گرم در روز) ۵۴٫۴ درصد مبتلا به AMD نشدند و ۴۵٫۱ درصد مبتلا به این بیماری بودند.
در این مطالعه، تیم تحقیق ۸۸۳ فرد ۵۵ ساله و بالاتر را در کشور پرتغال بین سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ مورد مطالعه قراردادند. به منظور بررسی میزان پیروی این افراد از رژیم غذایی مدیترانهای، از آنها در مورد میزان خوردن برخی غذاهای مشخص پرسیده شد و براساس پاسخشان به آنها از ۰ تا ۹ امتیاز داده شد بهطوریکه نمره ۹ حاکی از بیشترین پیروی از رژیم غذایی مدیترانهای بود.
به گفته محققان، علاوه بر حفاظت از سلامت چشم، این رژیم غذایی با کنترل بهتر قند خون، ریسک پایینتر افسردگی و کاهش میزان التهاب نیز مرتبط است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.