حیات سازندگان صنعت نفت در گروی اجرای IPC

مدیر اجرایی پروژه‌های کلان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، گفت: اگر IPC اجرایی نشود، با خاتمه پروژه‌های پارس‌جنوبی و عدم تعریف پروژه جدید، شرکت‌های تولیدی توانمند با مشکل کار مواجه می‌شوند. مسعود گل‌شناس، در گفت‌وگو با ایلنا، درباره روند ساخت سکو ۱۷B پارس‌جنوبی گفت: این سکو یکی از سکوهای ۴گانه فاز ۱۴ پارس‌جنوبی بود […]

مدیر اجرایی پروژه‌های کلان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، گفت: اگر IPC اجرایی نشود، با خاتمه پروژه‌های پارس‌جنوبی و عدم تعریف پروژه جدید، شرکت‌های تولیدی توانمند با مشکل کار مواجه می‌شوند.

مسعود گل‌شناس، در گفت‌وگو با ایلنا، درباره روند ساخت سکو ۱۷B پارس‌جنوبی گفت: این سکو یکی از سکوهای ۴گانه فاز ۱۴ پارس‌جنوبی بود که به دلیل اولویت کارفرما برای فازهای ۱۷ و ۱۸ این سکو با تغییرات جزیی آماده ارسال به موقعیت فاز ۱۷ شد و عملاً با نصب این سکو فاز ۱۷ و ۱۸ پارس‌جنوبی تکمیل می‌شود.

وی ابراز امیدواری کرد که با تکمیل و راه‌اندازی این سکو که دو تا ۳ ماه آینده طول می‌کشد عملاً شاهد راه‌اندازی فاز ۱۷ و ۱۸ باشیم و همچنین سکوی جایگزین برای فاز ۱۴ نیز در موعد مقرر توسط شرکت صدرا ساخته شود.

گل‌‌شناس با بیان این‌که در ساخت سکو‌‌ها صددرصد از توان داخلی استفاده می‌شود، افزود: البته برخی تجهیزات نیز به‌کار برده می‌شود که از خارج وارد می‌شود و به جرأت می‌توان گفت که ۷۰ تا ۷۵ درصد ارزش کالاهای این پروژه ایرانی است و فقط کالاهایی وارد می‌شود که قطعاً توان ساخت در داخل وجود ندارد و کسی نمی‌تواند ادعا کند که توان ساخت تجهیزات در ایران وجود داشته و کالا وارد شده است.

 وی یادآور شد: ما در حال حاضر کالاهای مورد نیاز خود را از کشورهای اروپایی و آسیایی وارد می‌کنیم که امیدواریم در آینده سرمایه‌گذاری لازم برای ساخت آن‌‌ها در داخل کشور صورت گیرد.

مدیراجرایی پروژه‌های کلان سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران درباره این‌که آیا به جای استفاده از سکوی فاز ۱۴ ساخت سکوی جدید به صرفه‌تر نبود، اظهار کرد: انتقال سکو از فاز ۱۴ تصمیم منطقی کارفرمای پروژه و وزارت نفت است و ما در این تصمیم دخالت نمی‌کنیم، ضمن این‌که قطعاً اگر قرار بود که دو سکوی جدید بسازند دو سکوی نیمه‌کاره به حال خود ر‌‌ها می‌شد.

وی تصریح کرد: از پایان سال ۹۳ تصمیم گرفته شد که این سکو‌‌ها تغییر پیدا کرده و به فازهای ۱۷ و ۱۸ برود که تصمیم درست و منطقی و منطبق با منافع ملی بود.

گل‌نشان هزینه ساخت هر سکو را ۱۵۰ میلیون دلار عنوان که با طرح کلی قرارداد فاز ۱۴ پارس‌جنوبی پرداخت خواهد شد.

 

وی با ابراز امیدواری از این‌که هر چه زودتر فراز و نشیب‌های IPC طی شود تا ظرفیت شرکت‌های سازنده تکمیل شود، بیان داشت: با خاتمه پروژه‌های پارس‌جنوبی اگر پروژه جدید تعریف نشود شرکت‌های تولیدی توانمند با مشکل کار مواجه می‌شوند.