دو هفته ماندن در کوه چه تأثیراتی روی بدن دارد؟

محققان دریافتند ماندن دو هفته‌ای در کوه، تغییراتی بر روی خون برای ماه‌ها ایجاد می‌کند. به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس، ماندن در ارتفاع منجر به تغییرات مهمی در بدن و بر روی خون انسان می‌شود که این تغییرات بعد از آمدن به ارتفاع پایین هم تا مدت‌‌ها اثرش باقی می‌ماند. دانشمندان از […]

محققان دریافتند ماندن دو هفته‌ای در کوه، تغییراتی بر روی خون برای ماه‌ها ایجاد می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس، ماندن در ارتفاع منجر به تغییرات مهمی در بدن و بر روی خون انسان می‌شود که این تغییرات بعد از آمدن به ارتفاع پایین هم تا مدت‌‌ها اثرش باقی می‌ماند.

دانشمندان از مدت‌‌ها قبل بر روی این موضوع بررسی‌هایی انجام دادند و دریافتند بدن انسان با شرایط اکسیژن اندک در ارتفاعات سازگار می‌شود.

محققان این بررسی را بر روی کوه اورست که اکسیژن نسبت به سطح دریا ۵۳ درصد است، انجام دادند. میزان این اکسیژن برای تنفس و ورزش کردن بسیار نامناسب است.

بدن در این شرایط دشوار گلبولهای قرمز جدید را می‌سازد و اکسیژن‌رسانی به عضلات و اندام‌های حیاتی را تأمین می‌کند.

نتایج بررسی‌ها نشان داد، بدن برای وفق دادن خود با این ارتفاع سلول‌های قرمز خونی جدید می‌سازد.

رابرت روچ، محقق دانشگاه پزشکی کلرادو اظهارکرد: از آنجایی که گلبول‌های قرمز خون حدود ۱۲۰ روز زندگی می‌کنند، این تغییرات تا زمان زنده بودن آن‌ها باقی می‌ماند. این تغییرات پیش از این در محیط آزمایشگاه دیده شده بود و در محیط غیرآزمایشگاهی برای اولین‌بار است که مورد بررسی قرار گرفته است.

انجام این مطالعه به منظور بررسی پزشکی بر روی کوهنوردان و ورزشکاران در ارتفاع بسیار مفید است.

علاوه بر این، نتایج مطالعات انجام شده نشان می‌دهد حیواناتی مثل خرس، خفاش و موش چگونه در شرایط اکسیژن کم به خواب زمستانی می‌روند. این موضوع برای سفر بشر، نه به کوه بلکه به مریخ هم نتایج مفیدی را به دنبال خواهد داشت.

 

یافته‌های این مطالعه در مجله Proteome Research منتشرشده است.