رژیم غذایی گیاهی الزاماً برای قلب سالم‌تر نیست

تصور می‌شود افراد گیاهخوار در مقایسه با افراد گوشتخوار سالم‌تر باشند، اما مطالعه‌ای جدید این باور را زیر سؤال می‌برد. به گزارش مهر، محققان در طول ۱۰ سال مطالعه دریافتند افراد گوشتخوار در مقایسه با افرادی که در رژیم غذایی‌شان گوشت نداشت بیش‌تر در معرض ریسک ابتلا به بیماری قلبی نبودند. دکتر هیون سوک‌کیم، سرپرست […]

تصور می‌شود افراد گیاهخوار در مقایسه با افراد گوشتخوار سالم‌تر باشند، اما مطالعه‌ای جدید این باور را زیر سؤال می‌برد.

به گزارش مهر، محققان در طول ۱۰ سال مطالعه دریافتند افراد گوشتخوار در مقایسه با افرادی که در رژیم غذایی‌شان گوشت نداشت بیش‌تر در معرض ریسک ابتلا به بیماری قلبی نبودند.

دکتر هیون سوک‌کیم، سرپرست تیم تحقیق ار دانشکده پزشکی راتجرز نیوجرزی، در این باره می‌گوید: «من نمی‌گویم که رژیم غذایی گیاهی برای پیشگیری از ریسک بیماری قلبی-عروقی مفید نیست. اما فواید آن برای سلامت قلب کم‌تر از آن چیزی است که عموم مردم باور دارند.»

در این مطالعه محققان از داده‌های ملی نظرسنجی آمریکا برای مقایسه افراد گیاهخوار بزرگسال با هزاران فرد گوشتخوار استفاده کردند. در حالیکه افراد گیاهخوار لاغرتر بودند، ریسک بیماری قلبی در آن‌ها خیلی متفاوت از افراد گوشتخوار نبود.

کیم در این باره می‌گوید: «افراد گیاهخوار دارای ریسک کم‌تر ابتلا به چاقی، فشارخون بالا و سندروم متابولیک قرار دارند. اما این مسأله به این خاطر است که غالباً افراد گیاهخوار زنان بوده و از جمعیت جوان‌تر هستند از اینرو ریسک بیماری قلبی در این گروه به مراتب کم‌تر است.»

تیم تحقیق، از داده‌های نظرسنجی سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰ استفاده کرد که شامل حدود ۱۲ هزار فرد بزرگسال ۲۰ سال به بالا بود. از بین این تعداد از افراد، ۲۶۳ نفر (۲.۳ درصد) از رژیم غذایی گیاهی پیروی می‌کردند.

محققان در این مطالعه، نرخ بروز چاقی، میانگین اندازه دور کمر، فشارخون بالا، و سندروم متابولیک را که موجب افزایش ریسک بیماری قلبی می‌شود، بررسی کردند.

محققان بعد از بررسی تمامی فاکتور‌ها دریافتند شرکت‌کنندگان گیاهخوار ۲٫۷ درصد و افراد غیرگیاهخوار ۴٫۵درصد در معرض ریسک ابتلا به بیماری قلبی بودند. به گفته کیم، اختلاف بین این دو گروه تفاوت چشمگیری را نشان نمی‌دهد.