علی غلامفراهانی- دیروز (سهشنبه) نشست خبری مشترک بین سخنگوی قوهقضاییه و رئیس سازمان بازرسی کل کشور به مناسبت هفته قوهقضاییه برگزار شد. ذبیحا… خدائیان؛ رئیس سازمان بازرسی، در این نشست خبری از شناسایی ۲۱۰ گلوگاه فساد در کشور خبر داد. رئیس سازمان بازرسی کل کشور، تصریح کرد: یکی از اقدامات مؤثر همکاران ما در سال […]
علی غلامفراهانی- دیروز (سهشنبه) نشست خبری مشترک بین سخنگوی قوهقضاییه و رئیس سازمان بازرسی کل کشور به مناسبت هفته قوهقضاییه برگزار شد. ذبیحا… خدائیان؛ رئیس سازمان بازرسی، در این نشست خبری از شناسایی ۲۱۰ گلوگاه فساد در کشور خبر داد. رئیس سازمان بازرسی کل کشور، تصریح کرد: یکی از اقدامات مؤثر همکاران ما در سال گذشته انجام کار پژوهشی بود که دو هزار مسأله که منجر بروز فساد میشد را در سطح کشور شناسایی کردند که ۲۱۰ مورد از آنها را بهعنوان گلوگاههای فساد از آنها یاد میکنیم. این گلوگاهها آسیبشناسی و راهکارهای رفع این گلوگاهها شناسایی شدند و راهکارها را به رئیس قوهقضاییه، رئیس مجلس و رئیسجمهور گزارش دادیم و امیدواریم این گلوگاههای فساد رفع شوند. وی ادامه داد: قوهقضاییه موظف است براساس سند تحول قضایی حرکت کند، در این سند ۱۷۰ برنامه ذیل ۷۸ راهبرد وجود دارد که ۱۲ برنامه آن مرتبط با سازمان بازرسی است. ۱۰ برنامه کوتاهمدت، یک برنامه میانمدت و یک برنامه بلندمدت است. از همینرو کمیته اجرای راهبردهای سند تحول قضایی در سازمان بازرسی کل کشور راهاندازی و خوشبختانه به تمامی تکالیف خود عمل کردیم و آماده هستیم در سالجاری با اصلاح تحول چنانچه وظایف جدید برعهده ما گذاشته شود، آن را اجرا کنیم. خدائیان؛ گفت: سازمان بازرسی کل کشور براساس اصل ۱۷۲ قانون اساسی موظف به نظارت بر حسن جریان امور و اجرای قوانین هستیم. برای تحقق این تکالیف در درجه اول سعی کردیم پیشگیری از وقوع جرم، تخلف و سوءجریان را در دستور کار خود قرار دهیم و در درجه دوم با مفسدین برخورد کنیم. از همینرو در سال گذشته بیش از چهارهزار و۸۵۸ برنامه نظارت و بازرسی در سطح کشور اعم از بازرسی مورد، بازرسی مستمر و بازرسی فوقالعاده داشتیم که تأثیر بسیار مهمی در پیشگیری از وقوع جرم داشته است و در مواردی با افرادی که تخطی از قانون داشتند، برخورد کردیم.
کاهش هزینههای سازمان بازرسی از طریق مناقصه و مزایده
وی افزود: در اثر اقدامات سازمان بازرسی ۲۰۱ هزار میلیارد ریال از فرار مالیاتی جلوگیری شد و بیش از ۲۲۳ هزار میلیاردریال و یک میلیارددلار و ۲۱۹ میلیون یورو از طریق وصول مطالبات و استرداد وجوه و جلوگیری از پرداختهای خلاف ضوابط به نفع جامعه کارسازی شد. بیش از ۳۶ هزار میلیارد ریال کاهش هزینه از طریق فسخ قرارداد و تجدید مزایده و مناقصه و… داشتیم و بالغ ۱۰۵ هزار میلیارد ریال، ۵۸ میلیون دلار و ۱۳۵ میلیون یورو از تضییع اموال حقوق دولتی جلوگیری به عمل آمد.
چه کسی بابت شاسیبلندها از نماینده مجلس شکایت کرد؟
در ادامه این نشست خبری، خبرنگاری از مسعود ستایشی؛ سخنگوی قوهقضاییه پرسید؛ «شاکی احمدعلیرضا بیگی؛ نماینده مجلس که در مورد تحویل خودروهای شاسیبلند صحبت کرد، چه کسی است؟ این پرونده در چه وضعیتی قرار دارد؟» وی پاسخ داد: در رابطه با پرونده شکایت از علیرضابیگی؛ وزیر وقت صمت، شاکی خصوصی نماینده مورد اشاره است. وی افزود: در حالحاضر برای پرونده کیفرخواست صادر و به شعبه دادگاه ارسال شده است. مسعود ستایشی؛ سخنگوی قوهقضاییه گفت: در رابطه با پرونده مورد سؤال شما، وزیر وقت صمت، شاکی خصوصی نماینده مورد اشاره است. ستایشی؛ ادامه داد: هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان و مدعیالعموم هم پیگیر پرونده هستند.
دیدگاه بسته شده است.