شوکِ آمار نوردی!

                   حرف‌های خودی و بی‌خودی شوکِ آمار نوردی!   باور بفرمایید خودمان از هرکسی بهتر می‌دانیم که این مطالب خودی و بی‌خودی دیرزمانی است که آن‌گونه که باید دارای حس طنز و مطایبه و کمی تا قسمتی خنده‌آور نیست، خیلی بخواهیم به خودمان تخفیف بدهیم، مطالب‌مان، شبه‌طنز، آن هم از نوع طنز تلخ و سیاه […]

                   حرف‌های خودی و بی‌خودی

شوکِ آمار نوردی!

  باور بفرمایید خودمان از هرکسی بهتر می‌دانیم که این مطالب خودی و بی‌خودی دیرزمانی است که آن‌گونه که باید دارای حس طنز و مطایبه و کمی تا قسمتی خنده‌آور نیست، خیلی بخواهیم به خودمان تخفیف بدهیم، مطالب‌مان، شبه‌طنز، آن هم از نوع طنز تلخ و سیاه است که البته این خصوصیت خیلی به قلم و نظر ما ربطی ندارد و همه‌‌اش زیر سر هنر شرایط و کاردانی‌های برخی متولیان و زرنگ‌بازی و بی‌پروایی بخشی از خلق‌ا… و ایضاً حال ناخوش اقتصاد و معیشت و ارتباطات و فرهنگ است!

  به هرحال برای آنکه به خودمان هم ثابت کنیم که عیب از ما نیست و این انعکاس اوضاع است که این شوکران را به خورد طبع از گل نازک‌تر و قلم شیرین‌بیان ما می‌دهد و ایضاً انذاری بدهیم و حال خودمان و شما را با هم بگیریم، قصد کردیم که فی‌المجلس چشم مبارک شما را به جمال بی‌کریه‌المنظر آمارهایی روشن کنیم که همچین درست و حسابی و گل‌درشت معلوم‌مان شود که بخشی از این انرژی منفی و سیالی ناراحتی و مصیبت که گریبانگیر و فراگیر شده است، از کجا آب می‌خورد و اگر احیاناً خواستیم دعای سختی بکنیم، با هدف‌گذاری بهتر عمل کرده تا شاید فرجی شده و تکرار این مکررات به غم‌باد جمعی منجر نشود!

  طبق آماری که پزشکی قانونی ارائه کرده است، نزدیک به ۲۰ هزار نفر سال گذشته در تصادفات رانندگی جان به جان آفرین تسلیم کرده‌اند، یعنی دقیقش را بخواهید، ۱۹ هزار و ۴۹۰ نفر، جان شیرین از دست رفته است که برای خودش رکوردی است و عجالتاً ۱۶ درصد بیشتر از کشته‌های سال ۱۴۰۰ است، البته از آنجا که رانندگی بد و خواب‌آلودگی و اشتباه راننده‌ها و این قسم چیز‌ها در این تصادفات بی‌تأثیر نیست ولی پیشنهاد ویژه ما این است که برای ایمنی فوق‌العاده خودروهای وطنی یک فایل ویژه باز کنیم و در کنار خرابی و عیوب جاده‌ای، علی‌الحساب نقش اول و دوم را به این چیز‌ها بدهیم تا شاید بعد‌ها خلافش ثابت شود!

  یعنی به عبارت ساده‌تر فقط آن کوویدخان نوزدهم با آن‌همه هیبت و ادعا و ترس و وحشتی که ایجاد کرد، توانسته است بیشتر از تصادفات جاده‌ای کشته روی دست کشور و مصیبت برای خانواده‌ها فراهم کند که البته همین کرونای منحوس، سال گذشته با همه زور و بنیه‌‌اش نتوانست بیشتر از ۵۰۰۰ نفر را به کشتن دهد و آن پیشتازی که عرض کردیم مربوط به دو سال قبل‌تر است و فی‌المجلس در آمار ۱۴۰۱ فرسنگ‌ها عقب‌تر است!

   نمی‌دانم ولی فکر می‌کنیم که اگر جنگ‌های این ۱۰ ساله اخیر در کل دنیا را حساب کنیم به‌طور متوسط سالی ۲۰ هزار کشته از مردم دنیا نگرفته است. به هرحال بهتر و نتیجه‌بخش‌تر از دعاهای سخت، اقدام و عمل‌های سریع و به‌موقع و البته به‌دردبخور است که این بساط جمع شود!

  در ادامه خدمت جنابتان، فرمایش کنیم که گاز منوکسیدکربن یکی دیگر از آمارهای عجیب و غریب را برایمان رقم زده است و فقط در سال گذشته ۹۱۳ مرگ خاموش در پی داشته که این تعداد هم نسبت به سال قبل‌تر، دارای رشد و پیشرفت بوده است! به معنای دیگر، بی‌دقتی و حواس‌پرتی و یا خوش‌بینی باعث شده است که نزدیک به ۱۰۰۰ خانواده مصیبت‌زده شوند!

   البته وقتی آمار بیش از شش هزار نفری مرگ‌ومیرهای ناشی از مصرف موادمخدر و مشروبات الکلی، خودش را به رخ می‌کشد، تازه متوجه می‌شوی، رسماً تیشه برداشتیم و به ریشه عمر و زندگی خود و آرامش خانواده افتاده‌ایم، یعنی آن افراد فرصت‌طلب و خارج از دایره انسانیتی که برای سود و درآمد، مشروبات تقلبی الکلی به دست متقاضیان می‌دهند و نتیجه‌‌اش ۶۴۴ کشته و یا قاچاقچی و ساقی‌های مواد مخدر که سوداگری آن‌ها بیشتر از ۵۵۰۰ فوتی برجا می‌گذارد، آنقدر‌ها هم که فکر می‌کنیم مقصر نیستند وقتی می‌بینیم کسی این‌گونه فجیع به کشتنِ خود برنخاست که برخی از ما مردم به زندگی الکلی، موادی خود نشسته‌ایم!

  حالا شما هی بگو چرا قلمت طناز نیست و شیرینی زبانت دیگر در دسترس نیست…

    

                                 هوشنگ‌خان