راه‌ها به روی بزرگ‌ترین معدن نیکل خاورمیانه بسته است

بزرگ‌ترین معدن نیکل در خاورمیانه، بزرگ‌ترین معدن مس و بخشی از معادن بزرگ سنگ استان فارس در شهرستان بوانات قرار دارد اما بوانات راه‌های مواصلاتی برای توسعه معادن و صنعت مربوط به آن ندارد. راه‌ها به روی بزرگ‌ترین معدن نیکل خاورمیانه بسته است به گزارش ماین‌نیوز، بزرگ‌ترین معدن نیکل در خاورمیانه، بزرگ‌ترین معدن مس و […]

بزرگ‌ترین معدن نیکل در خاورمیانه، بزرگ‌ترین معدن مس و بخشی از معادن بزرگ سنگ استان فارس در شهرستان بوانات قرار دارد اما بوانات راه‌های مواصلاتی برای توسعه معادن و صنعت مربوط به آن ندارد.

راه‌ها به روی بزرگ‌ترین معدن نیکل خاورمیانه بسته است

به گزارش ماین‌نیوز، بزرگ‌ترین معدن نیکل در خاورمیانه، بزرگ‌ترین معدن مس و بخشی از معادن بزرگ سنگ استان فارس در شهرستان بوانات قرار دارد اما بوانات راه‌های مواصلاتی برای توسعه معادن و صنعت مربوط به آن ندارد.

این‌ها اشاراتی است که محمداسداللهی، فرماندار بوانات به عنوان مقدمه سخن برای بیان مهم‌ترین مطالبه مردمی این شهرستان بیان می‌کند و می‌گوید: «بیش‌ترین معضلات این شهرستان در حوزه راه‌ها است. در بوانات کم‌تر به راه‌های مواصلاتی توجه شده است».

به گفته وی بوانات در مسیر ترانزیتی اصفهان به بندرعباس قرار گرفته اما محور مواصلاتی بوانات–صفاشهر با وجود بار ترافیکی سنگینی که دارد از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست و تکمیل باند دوم این محور از مهم‌ترین مطالبه‌های مردم و مسؤولان بوانات است.

محور بوانات به صفاشهر کریدور شمال به جنوب کشور و پل ارتباطی بین استان‌های کرمان، بندرعباس و یزد به شیراز و اصفهان و از مصوبات سفر دوم دولت دهم به استان فارس است که به گفته اسداللهی این مسیر ۵۰ کیلومتری در دو سال گذشته روکش و آسفالت شده اما به دلیل ترافیک سنگین نیاز به احداث باند دوم دارد.

«مطالعات باند دوم محور بوانات-صفاشهر انجام شده اما به دلیل عدم تأمین اعتبار عملیات اجرایی آن متوقف شده است» این را فرماندار بوانات می‌گوید و در ادامه درباره ظرفیت‌های معدنی این شهرستان توضیح می‌دهد که به دلیل نبود راه‌های مواصلاتی مناسب توسعه آن نیز با کندی صورت می‌گیرد.

به گفته اسداللهی بوانات به واسطه وجود معادن بزرگ سنگ‌های تزیینی و وجود ۱۰ نوع کانی بی‌نظیر یکی از نقاط بالقوه استان فارس در زمینه صنعت است. وی می‌گوید: این شهرستان بزرگ‌ترین معدن نیکل خاورمیانه را دارد و دارای چندین معدن‌آهن و قطب سنگ مرمریت استان فارس است.

فرماندار بوانات با اشاره به این‌که این شهرستان بزرگ‌ترین معدن مس استان فارس را دارد، می‌افزاید: این ظرفیت در کنار جاذبه‌های گردشگری از جمله دهکده گردشگری عباس‌برزگر نیاز به راه‌های ارتباطی را دوچندان می‌کند در صورتی که نه تنها در محور بوانات‌–صفاشهر بلکه در دیگر محورهای مواصلاتی این شهرستان نیز مشکلاتی وجود دارد.

به گفته وی مسیر مزایجان-‌سروستان به طول ۸ کیلومتر بیش از دو سال است که جزء طرح‌های ملی قرار گرفته اما به دلیل کمبود اعتبار احداث آن به تعویق افتاده است و به تازگی دو میلیارد تومان برای این مسیر در نظر گرفته شده که در صورت تخصیص به بهره‌برداری می‌رسد.

جاده قادرآباد–‌خوانسار از دیگر محورهای بوانات است که نیاز به تعریض دارد و به گفته اسداللهی عملیات خاک‌برداری آن شروع شده و با تعریف ردیف اعتباری اجرای آن نیز آغاز می‌شود. علاوه بر این فرماندار بوانات از کوتاه شدن ۱۰۰ کیلومتر مسیر شیراز به یزد با احداث جاده قادرآباد به سیمکان خبر داد که این مسیر نیز به اعتبار نیاز دارد.

فرماندار بوانات بر این باور است که ظرفیت‌های بی‌نظیر این شهرستان نه تنها نیاز به راه آسفالته را ایجاب می‌کند، بلکه به واسطه وجود ذخایر غنی صنعتی این شهرستان به راه ریلی نیز نیاز دارد که راه‌آهن خرمبید-‌کرمان از مسیر بوانات می‌تواند این نیاز را برطرف کند.

رحیم‌زارع، نماینده مردم بوانات، آباده و خرمبید با اشاره به نیاز مردم شهرستان بوانات به رونق صنعت می‌گوید: وضعیت اشتغال در بوانات به دلیل نبود حتی یک کارخانه از دو حوزه دیگر بدتر است و هر سرمایه‌گذاری که به بوانات آمده با دیدن جاده‌های آن رفته و برنگشته است.

وی در ۱۳ مرداد امسال در جلسه شورای اداری بوانات گفته است مسیر بوانات‌–‌صفاشهر مهم‌ترین خواسته مردم این شهرستان است علاوه بر آن «مسیر قادرآباد‌_‌خوانسار در بخش سرچهان است که با توجه به کشاورزی بودن این بخش و اتصال این مسیر به استان یزد یکی از کانال‌های مهم پیشرفت بوانات می‌شود. بخش سرچهان ما به اندازه شهرستان‌های پاسارگاد و ارسنجان وسعت دارد اما جاده ندارد».

نماینده مردم بوانات خط ریلی را از دیگر نیازهای مردم این شهرستان اعلام کرده و قول داده است که در صورت این‌که این ۳ نیاز در دستور کار استانداری قرار گیرد در بحث فاینانس آن در مجلس ورود می‌کند.

راه‌ها و توسعه آن‌ها یکی از زیرساخت‌های توسعه هر منطقه و شهرستان محسوب می‌شود که در شهرستان بوانات به دلیل وجود ظرفیت‌های بالقوه‌ای توسعه راه‌های ارتباطی می‌تواند نه تنها مشکلات این شهرستان بلکه بخشی از مشکلات بیکاری استان فارس را نیز حل کند. تلاش برای تأمین اعتبار از سوی مسؤولان استانی می‌تواند گره راه‌های ارتباطی بوانات را باز کند.