انتشار مسایلی که هنوز روشن نشده جرم و قابل تعقیب است

پاسخ سخنگوی قوه قضاییه در رابطه با پرونده «سعید طوسی» انتشار مسایلی که هنوز روشن نشده جرم و قابل تعقیب است سخنگوی قوه قضاییه احکام صادره در پرونده متهمان ارزی را اعلام کرد. به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامحسین‌محسنی‌اژه‌ای در یکصدوسومین نشست خبری خود با بیان این مطلب گفت: یدا…روزچنگ به جرم اخلال در نظام اقتصادی […]

پاسخ سخنگوی قوه قضاییه در رابطه با پرونده «سعید طوسی»

انتشار مسایلی که هنوز روشن نشده جرم و قابل تعقیب است

سخنگوی قوه قضاییه احکام صادره در پرونده متهمان ارزی را اعلام کرد.

به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامحسین‌محسنی‌اژه‌ای در یکصدوسومین نشست خبری خود با بیان این مطلب گفت: یدا…روزچنگ به جرم اخلال در نظام اقتصادی به ۲۰ سال حبس و برگرداندن ۱۸۱ میلیارد تومان محکوم شد که این حکم در دیوان عالی کشور تأیید شده است.

وی ادامه داد: لقمان‌روزچنگ با همین عنوان اتهامی به ۲۰ سال حبس و برگرداندن ۲۰۰ میلیارد تومان در دادگاه بدوی محکوم شد که این حکم در دیوان عالی کشور تأیید شد. همچنین محمدرضارشیدی، معروف به راشد جمعاً به ۱۲ سال حبس و عودت مال‌الرشا به مبلغ ۸ میلیارد و ۷۹۲ میلیون تومان محکوم شد -۱۰سال حبس و دو تا یک سال حبس- که این حکم در دیوان عالی تأیید شد.

محسنی‌اژه‌ای بیان کرد: کاظم‌باغ‌شیرین معروف به باقری به ۱۲ سال حبس -۱۰ سال حبس و دو تا یک سال- محکوم شد که با استناد به ماده ۱۳۴، ۱۰ سال حبس اجرا می‌شود. همچنین سامان حسن‌سلطانی متهم دیگر بود که حکمش نقض شد که باید مجدداً در خصوص مواردی که دیوان آن را نقض کرده، رسیدگی صورت گیرد. همچنین انورروزچنگ که ۲۰ سال حبس و ۳ سال حبس داشت متهم دیگری است که ۳ سال حبس آن مورد تأیید قرار گرفته و ۲۰ سال حبسش نقض شده و به دادگاه برگشته است.

آخرین وضعیت پرونده شرکت تعاونی ثامن

محسنی‌اژه‌ای در ادامه با اشاره به پرونده شرکت تعاونی اعتباری ثامن که از طرف بانک مرکزی و دادسرا مورد رسیدگی قرار می‌گیرد، گفت: ۲۴ هزار نفر دیگر در رابطه با این پرونده مطرح هستند (باقی مانده‌اند) که باید تعیین تکلیف شوند؛ در واقع این تعداد در مقام اجرا و تعیین تکلیف‌اند.

وی بیان کرد: افرادی که تا سقف ۲۰۰ میلیون در این زمینه سپرده‌گذاری داشته‌اند از ۱۷ مهر ماه می‌توانند ۳۵ میلیون را نقد و بقیه سپرده خود را در مدت ۱۴ ماه دریافت کنند. کسانی که هم تا سقف ۳۰۰ میلیون سپرده‌گذاری داشته‌اند، باید از ۲۷ مهرماه ۳۵ میلیون را نقد و بقیه را طی مدت ۱۷ ماه دریافت کنند و کسانی هم که تا سقف ۳۰۰ میلیون و بالاتر از آن سپرده‌گذاری دارند می‌توانند با کسانی که تسهیلات گرفته بودند تهاتر کنند و این امر امکان‌پذیر است.

بازداشت ۸ نفر در ارتباط با پرونده‌ صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی‌اژه‌ای با بیان این‌که تاکنون ۸ نفر پیرامون پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه بازداشت شده‌اند، گفت: پرونده در حال رسیدگی است و جزییات آن پس از پایان رسیدگی اعلام می‌شود. در خصوص این پرونده هنوز تحقیقات ادامه دارد و ممکن است پس از پایان تحقیقات تعدادی از افراد با قرار آزاد شوند و بعضی‌‌ها تحت‌تعقیب باشند تا بازداشت شوند.

سخنگوی قوه‌قضاییه با اشاره به میزان آمار ارتباط‌گیری مردم با مرکز اطلاعات قوه‌قضاییه، گفت: مراجعین در شهریورماه سال جاری ۸۰ هزار و ۹۲۸ تماس تلفنی با این مرکز داشته‌اند که این میزان رقم قابل‌توجه است. بسیاری از این تماس‌‌‌ها مربوط به مشورت خواستن و سؤالات در مورد مسایل حقوقی بوده است. برای نمونه ۶۹ هزار و ۵۰۰ نفر کسانی بودند که سؤال حقوقی داشتند و خواستار مشورت حقوقی بودند که مثلاً فلان موضوع در کدام حوزه قابل پیگیری است در نتیجه عمده آن‌‌ها مربوط به مشاوره حقوقی و قضایی بوده است.

محسنی‌اژه‌ای خاطرنشان کرد: تعدادی از پیگیری‌ها درمورد اعتراض در تأخیر رسیدگی به پرونده‌ها بوده است.

وی افزود: دو-۳ مورد از درخواست‌ها مربوط به شخص من بود که خواستار پیگیری مستقیم من بوده‌اند. در راستای این درخواست‌ها به بررسی و پیگیری آن‌‌ها پرداختم و متوجه شدم که اجرای احکام نمی‌توانست اقدام خاصی را در خصوص آن‌‌ها انجام دهد.

محسنی‌اژه‌ای در صدوسومین نشست خبری قوه قضاییه در رابطه با پرونده سعیدطوسی، گفت: فردی شکایت کرد و روال قانونی بررسی شد، هنوز مرحله رسیدگی نهایی نشده است. به لحاظ پیگیری یکی از شکات در مسأله خلاف عفت عمومی قرار منع تعقیب در دادسرا صادر و تأیید شد. ادعای دیگری شد در رابطه با تشویق به فساد که قرار منع تعقیب صادر شد که دادگاه با قرائن و شرایط رسیدگی را ادامه داد و قرار منع تعقیب را نقض کرد.

وی افزود: پرونده را برای مشورت به یک قاضی متدین و باتجربه سپردند. البته این مسأله ثابت نیست، پرونده در حال رسیدگی است و پرونده با حساسیت بیش‌تر روالش ادامه می‌یابد.

سخنگوی دستگاه قضا با تأکید بر این‌که سروصدایی که این پرونده ایجاد کرده ،کاملاً غیرطبیعی است، خاطرنشان کرد: فرض کنید اتهامی متوجه ما می‌شد آیا مایل هستیم تا قطعی و روشن شود این مقدار در دسترس مردم قرار گیرد؟ آیا اخلاق، شرع و قانون اجازه می‌دهد؟ آیا وجدان ما اجازه می‌دهد؟ مسایلی که هنوز روشن نشده، لطفاً توجه کنید انتشار ندهیم؛ چرا که جرم و قابل تعقیب است.

محسنی اژه‌ای تصریح کرد: برخی از اتهامات اثباتشان کار مشکلی است. ممکن است حق با شاکی باشد ولی اثباتش مشکل باشد. همیشه قبل و بعد از انقلاب این‌گونه پرونده‌ها را داشته‌ایم. خیلی از اتهامات یا قابل‌اثبات نیست یا مشکل است. درباره موارد سوء اخلاقی قانوناً و شرعاً امکان ریز شدن نیست. هم شرع و هم قانون جلوگیری کرده و ضابط و یا دادسرا حق ورود ندارد و باید مستقیم به دادگاهی برود که با چند قاضی رسیدگی می‌کند. در قانون اساسی اصل علنی بودن دادگاه‌ها را داریم و چه در قوانین عادی از مواردی که به صورت غیرعلنی دادگاه برگزار می‌شود، مسایل خلاف عفت عمومی است. افشای این موارد خیلی بیش‌تر به ضرر شاکی است تا متهم و گاهی موجب اشاعه فحشاء می‌شود.

وی تأکید کرد: بدون تردید این روز‌‌ها دشمن شاکی و هم دشمن متهم در حال سوءاستفاده است و ضدانقلاب در این‌باره منافع خود را دنبال می‌کند؛ چرا در این یک مورد این همه پیگیری می‌کنند. قطعاً معلوم است اهداف دیگری دارند.

در ادامه سخنگوی دستگاه قضا در رابطه با پرونده نگین غرب چنین توضیح داد: در رابطه با یکی از دو متهم پرونده نگین غرب، حکم قطعی بود. وی تقریباً بیش‌تر همکاری می‌کرد و طرفین او با پول نقد و ساختمان مبالغ را تسویه و مابقی موارد در حال رسیدگی است. نفر دوم ریاضی براساس گفته دادگاه کم‌تر همکاری می‌کرد که برای روزهای آینده دادگاهی تشکیل می‌شود. به آدرس وی رفته‌اند و در محل حضور نداشته یا مسافرت است یا متواری شده است. یک سوم شکات در این‌باره تعیین تکلیف شده‌اند، ۱۰۰۰ نفر دیگر هستند که قرار است تعیین تکلیف شوند.