وزیر نیرو با تشریح محورهای گفتوگوهای آب و برقی ایران و هلند از سرمایهگذاری، انتقال فناوری و آموزش به عنوان ۳ محور گفتوگوها یاد کرد. به گزارش مهر، حمیدچیتچیان در دیدار با ملانیشولتزفانهیگن، وزیر زیرساخت و محیطزیست هلند با اشاره به ظرفیتهای متعدد همکاری بین دوکشور ایران و هلند، گفت: با وجود اینکه مدتی است […]
وزیر نیرو با تشریح محورهای گفتوگوهای آب و برقی ایران و هلند از سرمایهگذاری، انتقال فناوری و آموزش به عنوان ۳ محور گفتوگوها یاد کرد.
به گزارش مهر، حمیدچیتچیان در دیدار با ملانیشولتزفانهیگن، وزیر زیرساخت و محیطزیست هلند با اشاره به ظرفیتهای متعدد همکاری بین دوکشور ایران و هلند، گفت: با وجود اینکه مدتی است در این همکاریها وقفه ایجاد شده است، ولی با جدیت و تلاش مسؤولان دو کشور، این همکاریها میتواند مجدداً در اوج قرار گیرد.
وزیر نیرو با اشاره به مباحث زیستمحیطی و آب و انرژی در حوزههای صنعتی و کشاورزی که میتواند زمینهساز همکاریهای مهمی برای ارتقای سطح روابط بین دو کشور باشد، تصریح کرد: همکاریهای بانکی بین دو کشور از اهمیت خاصی برخوردار است که با برطرف شدن موانع موجود، زمینههای همکاری کاملاً مساعد شده و در نهایت به اوجگیری روابط اقتصادی دو کشور میانجامد.
این عضو کابینه دولت با اشاره به مواجهه ایران با ۱۵ سال خشکسالی متوالی، به اهمیت و حیاتی بودن منابع آبی اشاره کرد و یادآور شد: به جز منابع محدود آبی، افزایش مصرف بیرویه آب در اثر رشد شهرنشینی، صنعت و توسعه کشاورزی و مهمتر از آن مشکل آلودگی منابع آبی یک تهدید جدی و دائمی در ایران به شمار میرود.
این مقام مسؤول با یادآوری برخورداری ۹۹ درصد جمعیت شهری از پوشش آب شهری و دسترسی ۷۲ درصد جمعیت روستایی به شبکه آب شرب، بیان کرد: بیش از ۴۲ درصد جمعیت شهری کشور تحتپوشش شبکههای مدرن فاضلاب هستند.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه شرکتهای متعددی در داخل کشور به ساخت تجهیزات و امور مهندسی اشتغال دارند، گفت: از حضور شرکتهای هلندی در بخش سرمایهگذاری، تکنولوژیهای نو و انتقال فناوریهای جدید استقبال میکنیم.
وی در ادامه با توجه به تجربیات و فناوریهای ارزشمندی که کشور هلند در زمینه آب از آن برخوردار است، از شرکتهای هلندی خواست تا در مناقصات داخلی، مشارکت فعال داشته باشند.
۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰
کاهش ۳۰ میلیارد مترمکعبی آبهای زیرزمینی
قائممقام وزیر نیرو با بیان اینکه متأسفانه در شرایطی که منابع آب رو به کاهش است حدود ۹۰ درصد منابع آب تجدیدپذیر خود را استفاده میکنیم، گفت: طبق آمار موجود در دهههای قبل همواره از ۱۳۰ میلیارد مترمکعب منابع آب زیرزمینی برخوردار بودیم، اما آمار در ۶ سال اخیر به کمتر از ۱۰۰ میلیارد مترمکعب تنزل داشته است.
بهگزارش فارس، ستارمحمودی در نوزدهمین همایش ملی بهداشت محیط و توسعه پایدار با اشاره به اینکه متأسفانه در شرایطی که منابع آب رو به کاهش است، حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد منابع آب تجدیدپذیر خود را استفاده میکنیم، گفت: طبق آمار موجود در دهههای قبل همواره از ۱۳۰ میلیارد مترمکعب منابع آب زیرزمینی برخوردار بودیم، اما براساس آمار ۲۰ سال اخیر، منابع آب تجدید شونده به ۱۱۰ میلیارد مترمکعب و در ۶ سال اخیر به کمتر از ۱۰۰ میلیارد مترمکعب تنزل داشته است.
وی افزود: در خصوص آثار تخریبی این استفاده نادرست از منابع زیرزمینی بر چهره طبیعت کشور باید اذعان شود که از ۶۰۹ دشت کشور، بیش از ۳۰۰ دشت به عنوان دشت ممنوعه اعلام شده که از سرمایه ذخیره استراتژیک خود بیش از پیش استفاده کرده و به همین سبب، سالانه حدود ۵ میلیون متر مکعب بیلان منفی را شاهد هستیم.
محمودی با اشاره به اینکه وزارت نیرو برای جلوگیری از آسیب بیشتر به منابع آب زیرزمینی کشور، طرح تعادل بخشی آبهای زیرزمینی را در دست اجرا دارد، گفت: در این طرح ضمن کنترل برداشت از منابع آب زیرزمینی، از برداشتهای غیرمجاز نیز جلوگیری شده و در جهت تغذیه بیشتر منابع آب تجدید پذیر میکوشد.
قائممقام وزیر نیرو افزود: مطالعه هر یک یا چند دشت در استانهای مختلف کشور به یک دانشگاه واگذار شده یا میشود تا با انعطاف فکری علمی بتوانیم تصمیمات بهتری را در مسیر اصلاح منابع آب زیرزمینی اتخاذ کنیم.
او با بیان اینکه تالابها و محیطزیست نیز در این برنامه از سهمیهبندی آب برخوردار خواهند بود، اظهار امیدواری کرد تلاش کنیم تا این برنامهها مداوم و مستمر اجرایی شود.
وی در ادامه به تخصیص منابع آب و آب قابل برنامهریزی برای تمامی دشتهای کشور در چند سال اخیر اشاره کرد و ادامه داد: تأمین آب جوامع فقیر در کشور و سایر نقاط، اصلاح روشها و رفتارهای مصرفی، سرمایهگذاری بیشتر در مسایل زیستمحیطی و رعایت حریم منابع و تأسیسات آبی مانند رودخانهها بایستی، در اولویت قرار گیرد.
محمودی همچنین از تنش آبی برای ۷۰ درصد کشورهای جهان تا سال ۲۰۵۰ میلادی خبر داد و گفت: آمارها میگوید که تا سال ۲۰۵۰ حدود ۵۵ درصد نیازهای آبی بشر از منابع آب زیرزمینی استحصال میشود و اگر به همین صورت ادامه یابد، حدود ۷۰ درصد کشورهای جهان به نوعی با تنش آبی مواجه خواهند شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.