رییس مرکز مالکیت معنوی سازمان قوه قضاییه اعلام کرد حمایت ۲۰ ساله از مخترعان دانشبنیان با ثبت اظهارنامه رییس مرکز مالکیت معنوی سازمان قوه قضاییه با تأکید بر اینکه از زمان ثبت اظهارنامه اختراعات به مدت ۲۰ سال از حقوق مالکیت معنوی صاحب اثر حمایت میشود، گفت: مخترعان باید قبل از ارایه ایدههای خود به […]
رییس مرکز مالکیت معنوی سازمان قوه قضاییه اعلام کرد
حمایت ۲۰ ساله از مخترعان دانشبنیان با ثبت اظهارنامه
رییس مرکز مالکیت معنوی سازمان قوه قضاییه با تأکید بر اینکه از زمان ثبت اظهارنامه اختراعات به مدت ۲۰ سال از حقوق مالکیت معنوی صاحب اثر حمایت میشود، گفت: مخترعان باید قبل از ارایه ایدههای خود به نمایشگاههای فناوری بینالمللی و یا بازارهای هدف اختراع خود را به ثبت برسانند.
به گزارش ایسنا، محمدحسنکیانی در کارگاه منطقهای مدیریت مؤثر مالکیت معنوی شرکتهای کوچک و متوسط که در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد، مالکیت معنوی را راهکاری برای رونق کسب و کار دانست و افزود: در این کارگاه ۳ روزه که با هماهنگی سازمان جهانی مالکیت معنوی، سازمان ثبت اسناد و املاک و پارک علم و فناوری تهران برگزار شد، درصدد هستیم تا شرکتهای کوچک و متوسط را با قوانین مالکیت معنوی آشنا کنیم.
کیانی به اقدامات انجام شده در کشور در خصوص مالکیت معنوی اشاره کرد و یادآور شد: در حوزه مالکیت صنعتی که شامل ثبت علایم تجاری، اختراعات، طرحهای صنعتی و نشانههای جغرافیایی میشود، خوشبختانه قوانین به روز و منطبق با استانداردهای بینالمللی در کشور داریم.
رییس مرکز مالکیت معنوی سازمان قوه قضاییه پیوستن ایران به معاهدات مؤثر ثبت بینالمللی اختراعات را از دیگر اقدامات کشور در این حوزه دانست و خاطرنشان کرد: در حال حاضر به معاهدات ثبت بینالمللی مانند PCT، مادرید و لیسبون ملحق شدهایم.
به گفته وی، ارایه تمام خدمات از طریق این معاهدات در حوزه مالکیت معنوی به صورت الکتروفایلینگ است.
کیانی همچنین با تأکید بر اینکه پروژههای متعددی را با سازمان جهانی مالکیت معنوی، پارکهای علم و فناوری و مراکز تحقیق و توسعه کشور در دستور کار داریم، اظهار کرد: از جمله این پروژهها طرح تیسک را در دستور کار داریم که این طرح برای مخترعان و مراکز پژوهشی کشور امکان دسترسی به بانکهای اطلاعاتی جهانی را مانند پتنت اسکوپ و یوروپین پتنت و گوگلپتنت ایجاد میکند.
وی با تأکید بر اینکه ایران با پیوستن به معاهدات بینالمللی چون PCT رشد قابلتوجهی در زمینه حفظ مالکیت معنوی داشته است، ادامه داد: براساس آمارهای سال گذشته بیش از ۲۰ پتنت در فرایند ثبت بینالمللی قرار گرفته است.
به گفته وی، در حال حاضر حدود ۱۲ تا ۱۳ هزار اظهارنامه ثبت اختراعات به ثبت رسیده است.
رییس مرکز مالکیت معنوی سازمان قوه قضاییه با تأکید بر اینکه دنیا ملاک خود را ارزیابی اظهارنامه ثبت اختراعات قرارداده است، خاطرنشان کرد: در ایران نیز ما پس از بررسی اظهارنامههای ثبت اختراعات که با هماهنگی پارکهای علم و فناوری از جمله پارک علم و فناوری تهران انجام میدهیم، اقدام به بررسی اظهارنامههای اختراعات میکنیم که معمولاً یکسوم از این تعداد منجر به ثبت پتنت خواهند شد.
کیانی همچنین تأکید کرد: از زمان تسلیم اظهارنامه ثبت اختراعات، به مدت ۲۰ سال از صاحبان طرح حمایتهای حقوقی صورت میگیرد و در صورتی که نقض حقی ایجاد شود، فرد خاطی از مجازاتهای کیفری و حقوقی برخوردار میشود.
کیانی هدف مرکز مالکیت معنوی قوه قضاییه را ارتقای و آگاهیهای عمومی و خصوصی شرکتها ذکر کرد و ادامه داد: در صورتی که شرکتهای دانشبنیان بازارهای هدف مشخصی دارند، باید قبل از ارایه، محصول دانشمحور خود را به ثبت برسانند.
وی با بیان اینکه باید قبل از اینکه ایدهها وارد بازارهای جهانی شوند، به ثبت برسند، اظهار کرد: به ثبت رساندن این اختراعات موجب میشود تا مخترعان به جای اینکه اختراعات خود را بهطور کامل منتقل کنند، لایسنس آن را به کشورهای مورد نظر ارایه دهند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.