عدم رعایت حریم‌های قانونی در صدور مجوز برخی معادن نطنز

فرماندار نطنز، گفت: در صدور مجوز و پروانه‌های بهره‌برداری برخی معادن در شهرستان حریم‌های قانونی رعایت نشده و زندگی مردم را با اختلال مواجه کرده و در برخی مناطق فاصله معدن با مزارع، خانه‌ها و باغ‌های مردم کمتر از یک هزار متر است. به گزارش مناقصه‌مزایده، محمد ظریفی؛ افزود: فعالیت‌های معدنی به محورهای مواصلاتی خسارت […]

فرماندار نطنز، گفت: در صدور مجوز و پروانه‌های بهره‌برداری برخی معادن در شهرستان حریم‌های قانونی رعایت نشده و زندگی مردم را با اختلال مواجه کرده و در برخی مناطق فاصله معدن با مزارع، خانه‌ها و باغ‌های مردم کمتر از یک هزار متر است. به گزارش مناقصه‌مزایده، محمد ظریفی؛ افزود: فعالیت‌های معدنی به محورهای مواصلاتی خسارت می‌زند و بهره‌برداران معدن باید بخشی از درآمد خود را به جبران خسارت‌‌ها و آبادانی منطقه اختصاص دهند. بیش از ۴۰ معدن فعال در نطنز وجود دارد که بیشتر در بخش مرکزی و در سه کانون معدنی کمجان، اوره و طرقرود واقع شده‌اند. وی اظهار کرد: به هیچ عنوان مخالف فعالیت معادن نیستیم اما تخلفات در حوزه معادن نگران‌کننده است و در سال‌های قبل به دلیل صدور بی‌رویه پروانه اکتشاف معدن در نطنز، تخریب محیط‌زیست منطقه تشدید شده است.

فرماندار نطنز: در صدور مجوز برخی معادن شهرستان حریم‌های قانونی رعایت نشده است

ظریفی؛ گفت: بهره‌برداران معادن باید نسبت به جبران خسارت معدنکاری اقدام کنند و ساماندهی باطله‌های معدنی نیز باید توسط آنان انجام شود که این مهم مورد غفلت واقع شده و زیبنده منطقه نیست. فرماندار نطنز، گفت: از سال گذشته با سازوکار ویژه از صدور بی‌رویه پروانه معدن جلوگیری شد و در منطقه حفاظت شده کرکس، تعدادی معادن که قبل از ثبت این منطقه به‌عنوان منطقه ملی حفاظت شده، حضور داشتند، همچنان پروانه شان تمدید می‌شود که به دلیل حقوق مکتسبه تمدید پروانه آن‌ها قانونی است. ظریفی؛ گفت: تلاش جدی در حال انجام است تا ابزارهای کنترلی و نظارتی مانند ایجاد باسکول عملیاتی شود که این مهم به نفع بهره‌بردار و منطقه است. وی افزود: کوه چرخه مورد توجه ویژه مردم نطنز است و همواره نگرانی تخریب این منطقه توسط معدن دار‌ها وجود داشته است، طی یک‌سال‌ونیم گذشته با اقدام جهادی کوه چرخه به‌عنوان منطقه ملی میراث طبیعی ثبت شده و با این اقدام از تخریب‌های معدنی حفظ می‌شود.