زد و بند با گمرک برای قاچاق کالا

رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی مطرح کرد  زد و بند با گمرک برای  قاچاق کالا محمد‌طحان‌پور با بیان این‌که ملاک ما برای تشخیص قاچاق یا غیرقاچاق بودن کالا فاکتور است، گفت: برخی واردکنندگان با زد و بند در گمرک بخشی از کالاهای خود را وارد می‌کنند. به گزارش فارس رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با […]

رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی مطرح کرد

 زد و بند با گمرک برای  قاچاق کالا

محمد‌طحان‌پور با بیان این‌که ملاک ما برای تشخیص قاچاق یا غیرقاچاق بودن کالا فاکتور است، گفت: برخی واردکنندگان با زد و بند در گمرک بخشی از کالاهای خود را وارد می‌کنند.

به گزارش فارس رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با بیان این‌که طرح برخورد با کالاهای قاچاق در سطح عرضه برای مدت کوتاهی بازار را دچار التهاب کرد، گفت: پس از این‌که موضوع بازرسی از اصناف به بازرسین اتحادیه اصناف واگذار شد این مشکل برطرف شد و بازار دوباره به آرامش برگشت.

وی با بیان این‌که ما برگ سبز را قبول نداریم و ملاک ما برای تشخیص قاچاق یا غیرقاچاق بودن کالا ارایه فاکتور توسط واحدهای صنفی است، افزود: زیرا ممکن است یک واردکننده‌ای ۵۰ کانتینر کالا وارد کند اما فقط برای ۱۰ کانتینر آن برگ سبز ارایه کند.

رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در پاسخ به سؤال فارس مبنی بر این‌که منظور شما از این موضوع که برگ سبز را قبول ندارید، چیست، آیا معتقدید که اجناس قاچاق از طریق مبادی رسمی وارد می‌شود، گفت: بله، واردکننده‌ها بخشی از کالاهای خود را با زد و بند از گمرک رد می‌کنند.

طحان‌پور در پاسخ سؤال فارس که این کالاهایی که بدون برگ سبز و به قول شما با زد و بند و کم‌اظهاری از گمرک وارد می‌شود در کجا عرضه می‌شود، گفت: در فروشگاه‌هایی که لوازم خانگی می‌فروشند.

رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در پاسخ به این سؤال که وقتی که شما اذعان می‌کنید که کالاهایی که به صورت زد و بند از گمرک به کشور وارد می‌شود در فروشگاه‌های لوازم خانگی به فروش می‌رود، پس چرا مدعی هستید که اصناف سهم کم‌تر از ۵ درصدی در عرضه کالای قاچاق دارد، گفت: به این دلیل که ما نمی‌دانیم این کالا‌ها در کدام فروشگاه‌ها به عرضه می‌رسد.

وی افزود: فروشگاه‌های عرضه لوازم خانگی به دو دسته تقسیم می‌شود دارای پروانه و بدون پروانه که عرضه کالای قاچاق در واحدهای صنفی دارای پروانه بسیار اندک است اما کالاهای وارداتی قاچاق در واحدهای صنفی بدون پروانه عرضه می‌شود.

طحان‌پور در پاسخ سؤال دیگر فارس مبنی بر این‌که پس قبول دارید که کالاهای قاچاق وارداتی (کالاهای وارداتی با زد و بند) در واحدهای صنفی عرضه می‌شود، گفت: بله قبول دارم، زیرا اگر عرضه نمی‌شد پس چرا ما طرح برخورد با کالای قاچاق را به اجرا در آورده‌ایم. اما در واحدهای صنفی پروانه‌دار ممکن است ۱۰ درصد عرضه کالای قاچاق اتفاق بیفتد و بقیه در واحدهای صنفی بدون پروانه انجام می‌شود.

وی در ادامه درمورد وضعیت کارخانه ارج، آزمایش و پارس‌الکتریک گفت: سرمایه‌گذارانی از بخش خصوصی برای خرید دو کارخانه ارج و آزمایش اعلام آمادگی کرده‌اند و ما هم به آن‌‌ها کمک می‌کنیم تا این بنگاه‌ها دوباره به تولید برسند.

طحان‌پور با اشاره به حضور یک سرمایه‌گذار خارجی در مورد تولید ماشین‌آلات ساخت لوازم‌خانگی، اظهار‌کرد: یک سرمایه‌گذاری ایرانی در ایتالیا اعلام کرده به صورت اعتباری به کارخانه‌ها حاضر است خط تولید دهد و ما هم قصد داریم تا دو کارخانه ارج و آزمایش را به آن‌‌ها معرفی کنیم.

رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در ادامه با بیان این‌که در اجرای طرح مبارزه با قاچاق لوازم خانگی شرکت‌های واردکننده که قصد فرار مالیاتی دارند، در مقابل این طرح مقاومت می‌کنند.

وی تصریح‌ کرد: یکی از معضلات ما در برخورد با لوازم خانگی قاچاق در خیابان شوش است، زیرا در این بازار باید لوازم آشپزخانه عرضه شود اما لوازم خانگی کوچک هم در آنجا به فروش می‌رسد.

رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی بیان ‌کرد: ما به جمع‌آوری کالای قاچاق در خیابان شوش تأکید داریم که با توجه به موضوع ادغام اتحادیه‌ها برخورد با این موضوع به تأخیر افتاده و برخی از مسؤولان هم تا اندازه‌ای در این موضوع محتاطانه عمل می‌کنند.

وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به این‌که بعد از آغاز طرح مبارزه با کالاهای قاچاق در سطح عرضه، برخی فروشندگان کالاهای قاچاق خود را به انبار‌ها منتقل کرده‌اند، برای مبارزه با این موضوع چه اقدامی صورت گرفته است، بیان ‌کرد: براساس برنامه مبارزه با قاچاق کالا در سطح عرضه گام اول برداشته شد، اما ما مسؤول برخورد با کالاهای قاچاقی که در انبار‌ها نگهداری می‌شود، نیستیم.

طحان‌پور افزود: البته در مجتمع‌های تجاری برای جلوگیری از انتقال کالاهای قاچاق به انبار‌ها نماینده گذاشته‌ایم و این نماینده‌ها در صورت مشاهده چنین مواردی موضوع را به بازرسان ما اطلاع می‌دهند.

وی با تأکید بر این‌که نگهداری کالاهای قاچاق برای اصناف هزینه‌بر است، گفت: ۱۲ بازرس اتحادیه در سطح شهر تهران بازار را رصد می‌کنند.

رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: ۱۶۵۰ واحد صنفی لوازم خانگی دارای پروانه و حدود ۴۵۰ واحد صنفی بدون پروانه کسب هستند که از این تعداد ۲۰۰ واحد در حال طی کردن مراحل اخذ پروانه کسب هستند.

طحان‌پور بیان‌ کرد: بازرسان اتاق اصناف پس از مشاهده کالای قاچاق در واحد صنفی موضوع را صورت‌جلسه کرده و تعزیرات را در جریان این موضوع قرارداده و برخورد با واحد متخلف بر عهده سازمان تعزیرات حکومتی است، ضمن این‌که واحد صنفی مربوط حق فروش کالای قاچاقی که صورت‌جلسه شده ندارد و باید تا تعیین تکلیف کالای قاچاق را نگهداری کند.

وی در مورد طرح کد شناسه کالا گفت: متأسفانه در این مورد وزارت صنعت هیچ‌گونه جلسه‌ای با ما نداشته است، در حالی که این موضوع در جلوگیری از عرضه کالای قاچاق بسیار مؤثر است و ما از این طرح استقبال می‌کنیم.

رییس اتحادیه لوازم خانگی اظهار ‌کرد: پنجمین نمایشگاه عرضه محصولات لوازم خانگی از ۵ تا ۸ آبان، در مصلی تهران برگزار می‌شود.

 

وی افزود: در این نمایشگاه ۶۰ درصد شرکت‌کنندگان، تولیدکنندگان لوازم خانگی داخلی و ۴۰ درصد هم تولیدکنندگان لوازم خانگی خارجی هستند.