رونق اقتصادی زنجان با زیتون طارم

رونق اقتصادی زنجان با زیتون طارم خام‌فروشی همواره به عنوان یکی از چالش‌های مهم در حوزه کشاورزی مطرح بوده است و نبود امکانات فرآوری محصولات کشاورزی باعث شده تا محصولات بدون ارزش افزوده وارد بازار شود. به گزارش مهر در ایران شاید کم‌تر منطقه‌ای را بتوان یافت که طبیعتی همانند طارم داشته و در آن […]

رونق اقتصادی زنجان با زیتون طارم

خام‌فروشی همواره به عنوان یکی از چالش‌های مهم در حوزه کشاورزی مطرح بوده است و نبود امکانات فرآوری محصولات کشاورزی باعث شده تا محصولات بدون ارزش افزوده وارد بازار شود.

به گزارش مهر در ایران شاید کم‌تر منطقه‌ای را بتوان یافت که طبیعتی همانند طارم داشته و در آن انواع محصولات کشاورزی و باغی به تنوع قابل کشت باشد. شهرستان طارم هندوستان است و چندین نوع میوه در این شهرستان تولید می‌شود.

انار، سیب، میوه به، زیتون، خرمالو، گردو، انجیر، فندق، شفتالو، هلو، سیر و کرفس از انواع میوه‌هایی است که در شهرستان طارم تولید می‌شود و بیش از ۸ هزار و ۷۰۰ بهره‌بردار نسبت به برداشت زیتون در شهرستان طارم فعالیت می‌کنند.

شهرستان طارم بیش‌ترین تولید‌کننده زیتون در کشور را به خود اختصاص داده و توسعه صنایع تبدیلی و فروش بازار زیتون نیز به گفته مسؤولان در دستور کار قرار دارد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان در این زمینه گفت: سالانه به‌طور متوسط ۵۵ هزار تن زیتون از ۱۹ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات شهرستان طارم زیتون برداشت می‌شود.

حسین جعفری با اشاره به این‌که بیش‌ترین رقم برداشت زیتون در شهرستان طارم زیتون زرد است، گفت: ۳۰ هزار تن از سطح زیر کشت زیتون زرد است و ۹۵ درصد سطح زیرکشت را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: ۷۰ درصد زیتون در شهرستان طارم کنسروی و ۳۰ درصد به صورت روغن زیتون وارد بازار می‌شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان این‌که ۵۵ درصد زیتون تولیدی در شهرستان طارم به کشورهای ترکیه، آلمان، ترکمنستان و کشورهای خلیج‌فارس صادر می‌شود، افزود: سالانه بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان عاید کشاورزان طارمی از زیتون می‌شود.

جعفری تصریح‌کرد: زیتون طلای سبز است و ۴۱ درصد زیتون کشور را شهرستان طارم تولید می‌کند.

بی‌شک منطقه طارم به عنوان یکی از منطق حاصلخیز کشور جایگاه ممتازی در تولید و عرضه محصولات مختلف باغی و کشاورزی دارد و این امر باعث شده در زمینه توسعه کشاورزی این منطقه به عنوان یکی از مناطق مهم استان مدنظر باشد.

 

کشاورزی طارم در حالی می‌تواند به روند توسعه و رشد خود ادامه دهد که صنایع مرتبط با حوزه کشاورزی فراهم باشد و ایجاد واحد‌های صنایع تبدیلی یکی از مهم‌ترین این بخش‌ها است که تأثیرگذار‌ترین اصل در زمینه توسعه کشاورزی در منطقه است.