سود آوری اقتصادی در پی تصفیه فاضلاب جمعآوری و انتقال فاضلابهای خانگی نه تنها از آلودگی منابع آب زیرزمینی و محیطزیست جلوگیری میکند، بلکه تصفیه آن منافع اقتصادی سرشاری به دنبال دارد. به گزارش سینا پرس ،بیتردید مهمترین مزیت تصفیه فاضلاب، تولید پساب است که میتواند برای آبیاری اراضی کشاورزی و فضای سبز مورد استفاده […]
سود آوری اقتصادی در پی تصفیه فاضلاب
جمعآوری و انتقال فاضلابهای خانگی نه تنها از آلودگی منابع آب زیرزمینی و محیطزیست جلوگیری میکند، بلکه تصفیه آن منافع اقتصادی سرشاری به دنبال دارد.
به گزارش سینا پرس ،بیتردید مهمترین مزیت تصفیه فاضلاب، تولید پساب است که میتواند برای آبیاری اراضی کشاورزی و فضای سبز مورد استفاده قرار بگیرد و یا به منظور تغذیه مصنوعی آبخوانها در دشتهای بحرانی مصرف شود. علاوه بر این، گاز متان حاصل از فرایند تصفیه فاضلاب در تولید برق مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
یکی دیگر از موارد استفاده فاضلاب تصفیه شده، تولید کمپوست و کود کشاورزی از لجن فرآوری شده است که در اصلاح و بهسازی خاک و افزایش حاصلخیزی آن مؤثر خواهد بود.
برای آشنایی با فرایند علمی تصفیه فاضلاب و تولیدات حاصل از آن، نحوه تصفیه فاضلاب در تصفیهخانه جنوب تهران را مرور خواهیم کرد.
نحوه تولید و فرآوری لجن
در تصفیهخانه فاضلاب جنوب تهران در دو بخش لجن از فاضلاب جدا شده، سپس تغلیظ و پس از فرایند تثبیت در هاضمها و تولید گاز متان، آبگیری و در محل دپوی لجن جمعآوری میشود.
در تصفیهخانه فاضلاب جنوب تهران در دو بخش لجن از فاضلاب جدا شده، سپس تغلیظ و پس از فرایند تثبیت در هاضمها و تولید گاز متان، آبگیری و در محل دپوی لجن جمعآوری میشود. لجن تولیدی در هر بخش به شرح زیر فرآوری میشود:
۱- فرآوری لجن اولیه: لجن اولیه لجنی است که بهطور فیزیکی با کاهش سرعت فاضلاب در تانکهای تهنشینی اولیه، تهنشین میشود و پس از جمعآوری توسط پمپ به تغلیظکننده ثقلی منتقل میگردد و از آنجا پس از تغلیظ جهت هضم بیهوازی وارد هاضمها میشود.
۲- فراوری لجن ثانویه: بخش عمدهای از لجن بیولوژیکی که در حوضهای تهنشینی ثانویه، تهنشین میشود به عنوان لجن فعال برگشتی وارد حوض هوادهی شده و بخش دیگر به عنوان لجن مازاد جهت تغلیظ وارد واحدهای تغلیظکننده مکانیکی و پس از تغلیظ وارد هاضمهای بیهوازی میشود.
لجن در هاضمهای بیهوازی در دمای بین ۳۸٫۵ تا ۳۹٫۵ درجه سانتیگراد و پس از طی مدت ماند ۱۷ تا ۲۱ شبانه روز به صورت بیهوازی تثبیت (مواد آلی آن کاهش پیدا میکند) و گاز متان در بالای هاضم جمعآوری و پس از شیرینسازی (سولفورزدایی) جهت نگهداری وارد مخازن ذخیره گاز و از آنجا به مصرف واحدهای تولید برق و حرارت میرسد.
لجن هضم شده پس از خروج از هاضمها توسط دستگاههای آبگیری تحت فشار جکهای هیدورلیکی بخشی از رطوبت خود را از دست داده و آماده فرآوری بعدی به منظور آمادهسازی جهت استفاده به عنوان کود کشاورزی میگردد.
میزان تولید لجن
لجن آبگیری شده که روزانه توسط کامیونها حمل میگردد هنگام خروج، توزیع میشود. میزان آن به دبی ورودی به تصفیهخانه ارتباط دارد و وزن لجن تولیدی هم ارتباط مستقیمی با غلظت جامدات خشک آن دارد. در حال حاضر میزان تولید لجن ۳۵۰ تن در روز است.
مدیریت لجن، دفع و استفاده مجدد
در خصوص نحوه مدیریت لجن و دفع یا استفاده مجدد از این لجن پروژهای مطالعاتی برای اولین بار در کشور در دست انجام است تا مشخص شود از میان گزینههای مختلف سوزاندن، کمپوست، استفاده در زمین و مصارف دیگر کدامیک از نظر بهداشتی، زیستمحیطی، اقتصادی و… قابل استفاده و بهرهبرداری خواهد بود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.