تلاش دولت برای واگذاری سامانه‌های الکترونیک سلامت به بخش خصوصی

وزیر ارتباطات خبر داد تلاش دولت برای واگذاری سامانه‌های الکترونیک سلامت به بخش خصوصی پیوند سلامت و بهداشت با فناوری اطلاعات و ارتباطات وزیر ارتباطات با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت در زمینه راه‌اندازی سامانه الکترونیک سلامت گفت: به‌طور جدی پیگیریم تا تمام اقدامات پراکنده‌ای را که در زمینه ایجاد دولت الکترونیک انجام شده پیش […]

وزیر ارتباطات خبر داد

تلاش دولت برای واگذاری سامانه‌های الکترونیک سلامت به بخش خصوصی

پیوند سلامت و بهداشت با فناوری اطلاعات و ارتباطات

وزیر ارتباطات با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت در زمینه راه‌اندازی سامانه الکترونیک سلامت گفت: به‌طور جدی پیگیریم تا تمام اقدامات پراکنده‌ای را که در زمینه ایجاد دولت الکترونیک انجام شده پیش از دهه فجر جمع‌آوری کرده و به عنوان دستاورد دولت یازدهم به مردم ارایه دهیم.

به گزارش ایسنا، محمودواعظی در مراسم بررسی اقدامات و مشکلات ایجاد سامانه الکترونیک سلامت و امضای تفاهم‌نامه با وزارت بهداشت با اشاره به طرح تحول نظام سلامت گفت: انصافاً اجرای طرح تحول نظام سلامت در شرایطی که کشور با مشکلات جدی مالی مواجه بود به دولت آبرو داده و موجب رضایتمندی مردم شد. البته می‌دانم که طرح تحول سلامت را فقط با پول اجرا نکردید و کمبودهایی هم داشتید اما همت کردید و آن‌را پیش بردید به‌طوری که به شهرهای مختلف می‌رویم یکی از محورهایی که به آن می‌پردازیم موضوع سلامت است که مردم را هم راضی کرده است.

واعظی با بیان این‌که امیدوارم نوع نگاهی که در این دوره به بهداشت درمان و آموزش پزشکی شده پایه‌ای برای بهره‌مندی در آینده باشد افزود: کار بزرگی در زمینه سامانه الکترونیک در وزارت بهداشت انجام شده و شخص وزیر بهداشت با حساسیت‌ زیادی این کار را دنبال می‌کردند. ما به‌طور جدی دنبال این هستیم که تمام اقدامات پراکنده‌ای را که در زمینه دولت الکترونیک انجام شده است پیش از پایان دولت و دهه فجر آن‌‌ها را جمع کرده و به عنوان دستاورد دولت یازدهم به مردم ارایه دهیم. بنابراین تا زمانی که این اقدام انجام نشود مردم ایران نتیجه ملموسی را در این زمینه حس نمی‌کنند.

واعظی با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت در زمینه ایجاد سامانه الکترونیک سلامت گفت: کاری که شما انجام دادید در آینده برکات زیادی دارد و منجر به صرفه‌جویی بزرگی در کشور می‌شود. این‌که ما می‌گوییم از سفرهای خارجی و تشریفات بکاهیم اقداماتی سمبلیک است تا به مردم بگوییم برای اداره بهتر کشور باید صرفه‌جویی کرد حال اگر در کشور ما در حوزه سلامت سامانه الکترونیک تکمیل شود و بیمه‌ها نیز به آن‌‌ها ملحق شوند صرفه‌جویی بسیاری صورت می‌گیرد.

وزیر ارتباطات ادامه داد: از سوی دیگر می‌بینیم که نظارتی روی نسخه‌های پزشکی وجود ندارد. حال زمانی که این نسخه‌ها در سامانه الکترونیک مورد نظارت قرار گیرند بازهم زمینه صرفه‌جویی بزرگی در کشور ایجاد می‌شود. در عین حال این کار از ورود داروهای قاچاق و فساد نیز جلوگیری می‌کند.

واعظی با بیان این‌که من از روز اول به دکتر هاشمی اعلام کرده‌ام که آن‌چه در وزارت ارتباطات است متعلق به شماست، گفت: همواره اعلام کرده‌ایم که کار وزارت بهداشت مردمی و زیربنایی و عام‌المنفعه است که ما هم باید در پیشبرد آن کمک کنیم.

وی به یکی از درخواست‌های وزارت بهداشت مبنی بر اتصال ۵۰۰۰ نقطه روستایی به اینترنت برای ورودشان به سامانه الکترونیک سلامت اشاره و اظهار کرد: ما این درخواست وزارت بهداشت را در اولویت قرار می‌دهیم و این ۵۰۰۰ نقطه را به اینترنت متصل کرده و پولی هم از وزارت بهداشت نمی‌خواهیم.

وی همچنین به یکی دیگر از درخواست‌های وزارت بهداشت درباره همکاری که در گذشته میان وزارت بهداشت و مخابرات انجام شده و ۹ میلیارد تومان نیز به مخابرات داده شده، گفت: اگر در این زمینه سندی وجود دارد به من بدهید و من با مخابرات صحبت می‌کنم تا به ازای این ۹ میلیارد تومان در نقاط مختلف خدمت‌های متفاوتی از شرکت مخابرات بگیریم.

واعظی با بیان این‌که نگاه ما در وزارت ارتباطات در رابطه با کار وزارت بهداشت مثبت است و با این وزارتخانه همکاری می‌کنیم، تأکید کرد: درباره سند کلان معماری نظام سلامت اول باید آن‌را نهایی و در شورای فناوری اطلاعات تصویب کنیم تا رییس‌جمهور آن‌را به همه دستگاه‌ها ابلاغ کنند. درباره هماهنگی‌های بین دستگاهی و بین بخشی نیز باید بدانیم که در کشور ما مشکلاتی در این زمینه وجود دارد که باید آن را حل کنیم. البته من هم در این زمینه وارد می‌شوم تا کار‌ها تسهیل شود.

واعظی همچنین گفت: ما از طریق این سامانه‌ها باید رونق اقتصادی ایجاد کنیم و کاری کنیم که این سامانه‌ها به شرکت‌های خصوصی واگذار شوند اما در عین حال آن‌‌ها را مدیریت کنیم که در حق مردم اجحاف نشود.

وی با بیان این‌که از نظر من بیش از ۹۰ درصد کار سامانه الکترونیک سلامت انجام شده، گفت: بقیه کار مربوط به بحث‌های هماهنگی و سیاست‌گذاری است که باید زمان‌هایی را مشخص کنیم و در آن زمان اقدامات لازم را اجرا کنیم که من فکر می‌کنم برای این کار یک ماه کافی است.

وزیر ارتباطات در پاسخ به سؤالی درباره پیامک‌های غیرمجازی که در حوزه سلامت و برای تبلیغ ارسال می‌شوند، گفت: در این زمینه تصمیم گرفتیم تا پیامک‌هایی که از طریق سرشمارهای تبلیغاتی ارسال می‌شوند را بلافاصله وزارت بهداشت به ما اعلام کند و ما آن‌‌ها را مسدود می‌کنیم. در عین حال بخش‌نامه‌ای می‌دهیم تا براساس آن پیامک‌های مربوط به حوزه دارو و غذا تأییدیه بگیرند. در عین حال باید دانست که انجام کارهای تبلیغاتی با سیم‌کارت شخصی تخلف محسوب می‌شود.

 

وی تأکید کرد: ما از همه امکانات فنی استفاده می‌کنیم تا بتوانیم تخلفات در این حوزه را شناسایی کنیم و در عین حال تعدادی از روستاهایی را که نیازمند اینترنت هستند را به سامانه متصل کنیم و قول داده‌ایم که این موضوع را در اولویت قرار دهیم.