معاون وزیر صمت

سلب صلاحیت معدنکارانی که به زیرساخت‌های ایمنی معادن بی‌توجه‌اند  

محمد قره‌داغلی – معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت،معدن‌وتجارت، بر لزوم ارتقای زیرساخت‌های ایمنی معادن کشور، تأکید کرد و گفت: بی‌توجهی به این مهم و مقررات سختگیرانه موجود موجب سلب صلاحیت از معدنکاران متخلف می‌شود. به گزارش مناقصه‌مزایده، سیدرضا محتشمی‌پور؛ در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری ارتقای ایمنی معادن کشور بین وزارت صمت، وزارت تعاون […]

محمد قره‌داغلی – معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت،معدن‌وتجارت، بر لزوم ارتقای زیرساخت‌های ایمنی معادن کشور، تأکید کرد و گفت: بی‌توجهی به این مهم و مقررات سختگیرانه موجود موجب سلب صلاحیت از معدنکاران متخلف می‌شود. به گزارش مناقصه‌مزایده، سیدرضا محتشمی‌پور؛ در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری ارتقای ایمنی معادن کشور بین وزارت صمت، وزارت تعاون و سازمان ایمیدرو، افزود: یکی از دغدغه‌های اصلی و همیشگی این وزارتخانه و مسؤولان آن، موضوع ایمنی معادن بوده و هست و امید می‌رود با امضای این تفاهم‌نامه، نواقص موجود در پیگیری‌‌ها کاهش یابد. وی، خواستار استفاده از گزارش‌‌ها و رصدهای کارشناسی وزارت تعاون در حوزه ایمنی معادن شد. این مقام مسؤول وزارت صمت، همچنین به ایرادی در مقررات موجود در زمینه حقوق کارگران معادن اشاره کرد و گفت: در این مقررات، پرداخت حق بیمه سخت و زیان‌آور به انتهای دوره کاری پرسنل و کارگران موکول شده است که سبب تضییع حقوق کارگران می‌شود. وی توضیح ‌داد: به‌کرات دیده شده کارگری که طی سال‌های متمادی کار کرده و بالطبع چندین کارفرما عوض کرده، حقوق سال‌های ابتدایی کارش توسط کارفرمای سال‌های نخست دیده نشده و این مسأله به زیان کارفرما، کارگر و صندوق بیمه است.

ممیزی ایمنی پیمانکاران

در ادامه، امیر خرمی‌شاد؛ رئیس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع‌معدنی ایران (ایمیدرو)، افزود: سال گذشته ۶۴۴ میلیون تن استخراج مواد معدنی در کشور انجام شد که ۲۱۵ میلیون تن آن را استخراج کانی‌های فلزی تشکیل می‌دهد. معاون وزیر صمت، اظهار داشت: با توجه به برنامه تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق چشم‌انداز ۱۴۰۴، ۱۶۰ هزار تن کنسانتره آهن و همچنین افزایش تولید مس، دستیابی به این حجم از معدنکاری نیازمند توجه به مقوله‌های ایمنی و محیط‌زیست است. خرمی‌شاد؛ تأکید کرد: هیچ چیز شریف‌تر و مهم‌تر از جان آدمی نیست و بر این اساس حفظ ایمنی همکاران در بخش معدن وظیفه ماست. وی با اشاره به برخی اقدامات انجام شده در این حوزه در ایمیدرو، ادامه‌داد: امسال برای هفتمین سال ممیزی Hsc در ۵۲ زیرمجموعه ایمیدرو در مدت هفت هفته انجام می‌شود و ۷۰ نفر از متخصصان در این ممیزی حضور دارند. رئیس هیأت عامل ایمیدرو، با تأکید بر اینکه ایمنی پیمانکاران هم مدنظر است، تصریح‌کرد: نتایج ممیزی پیمانکاران در گرید و رتبه آن‌ها و تجدید قراردادهایشان تأثیرگذار خواهد بود. وی با اشاره به اجرای طرح «فاجر» (فارغ‌التحصیلان جوان دانشگاهی)، افزود: در این طرح چنانچه پیمانکار یا معدنکاری اقدام به استخدام مهندسان جوان یا فارغ‌التحصیلان جوان دانشگاهی بخش معدن کند، تا ۵۰ درصد حقوق آن افراد توسط ایمیدرو پرداخت خواهد شد. خرمی‌شاد؛ همچنین بر لزوم استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید کرد و گفت: در این راستا به‌طور نمونه دو سال پیش قرارداد ساخت دستگاه شبیه‌ساز رانندگی دامپتراک با دانشگاه خواجه‌نصیر امضاء شد. تفاهم‌نامه همکاری در ایمنی معادن بین ایمیدرو، وزارت صمت و وزارت تعاون، کار و رفاه‌اجتماعی امضاء شد که به مدت دو سال اعتبار خواهد داشت. ارتقای ایمنی معادن و کمک به حفظ و صیانت از نیروی کار شاغل در بخش معدن، از جمله اهداف این تفاهم‌نامه است.