مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، گفت: هماکنون سالانه حدود ۴٫۲ میلیون تن اتان تحویل مجتمعهای پتروشیمی میدهیم که این عدد در آیندهای نزدیک به پنج میلیون تن میرسد. به گزارش مناقصهمزایده، مجید چگنی؛ در آیین امضای تفاهمنامه طرح افزایش استحصال گاز اتان ۹ پالایشگاه مجتمع گازی پارسجنوبی، گفت: این پروژه یکی از پروژههای اولویتدار اقتصادی […]
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، گفت: هماکنون سالانه حدود ۴٫۲ میلیون تن اتان تحویل مجتمعهای پتروشیمی میدهیم که این عدد در آیندهای نزدیک به پنج میلیون تن میرسد. به گزارش مناقصهمزایده، مجید چگنی؛ در آیین امضای تفاهمنامه طرح افزایش استحصال گاز اتان ۹ پالایشگاه مجتمع گازی پارسجنوبی، گفت: این پروژه یکی از پروژههای اولویتدار اقتصادی طبق ابلاغیه معاون اول رئیسجمهوری بهشمار میآید به همین دلیل از ابتدای کار مذاکراتی با ستاد اجرایی آغاز و به تعیین چارچوب پروژه شد. به گفته چگنی؛ اکنون ظرفیت تولید سالانه ۷٫۲ میلیون تن اتان در کشور وجود دارد. مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، خاطرنشان کرد: هماکنون سالانه حدود ۴٫۲ میلیون تن اتان تحویل مجتمعهای پتروشیمی میدهیم که این عدد در آیندهای نزدیک به پنج میلیون تن میرسد. وی ادامه داد: تا سال ۱۴۰۶ با مازاد اتان روبهرو میشویم و از آن به بعد با توجه به اجرای طرحهای پتروشیمی کیان، هرمز خلیجفارس، پارسیان سپهر و سیراف انرژی و طرحهای دیگر با کمبود خوراک اتان روبهرو نخواهیم شد. چگنی؛ در خاتمه با اشاره به تکالیف وزیر نفت، درباره تکمیل زنجیره ارزش گوگرد کربن، توضیح داد: زنجیره ارزش در پالایشگاهها در دستور کار قرار دارد، واحد دوم ادورانت، هیدروژن و هلیوم در قالب طرح بازآوری گازهای مشعل (Flare) در مجتمع گازی پارسجنوبی در دستور کار ما قرار گرفته است و این مواد در قالب این طرح استحصال خواهد شد.
صنعت گاز نیارمند ۲۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری
در ادامه، حسینعلی محمدحسینی؛ مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی گاز ایران، گفت: شرکت ملی گاز نیاز به ۲۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری دارد که سرمایهگذاران از بخشهای مختلف، میتوانند در این صنعت سرمایهگذاری کنند. محمدحسینی؛ با بیان اینکه طرح افزایش ضریب بازیافت اتان در ۹ پالایشگاه پارسجنوبی از جمله طرحهای قابل سرمایهگذاری در صنعت گاز بوده است که مورد توجه ستاد اجرایی و نهادهای بالادستی قرار گرفت، اظهار کرد: با استفاده از روش تأمین مالی که توسط ستاد اجرایی اتفاق افتاد توانستیم این توافقنامه را امضاء کنیم. ضمن اینکه بسیاری از فرصتهای دیگر در صنعت گاز وجود دارد که میتواند مورد توجه سرمایهگذاران قرار بگیرد و در قالب روشهای مختلف تأمین مالی میتوانیم پتانسیلهای موجود را بالفعل کنیم. وی با اشاره به توسعه گازرسانی به سیستانوبلوچستان و استانهای جنوبی کشور، گفت: با توجه به اینکه در مصوبه شورای اقتصاد به این موضوع توجه شده و در قالب ماده ۱۲ تأمین مالی اجرای این طرح در نظر گرفته شده است برنامههایی را برای تسریع اجرای این کار در نظر گرفتهایم و میتوانیم اعلام کنیم که از نظر تأمین مالی و از جهات موانع اجرایی مشکلی مشاهده نمیشود. به گفته وی، براساس برآوردهای صورت گرفته طی یک و دو سال آینده پکیج گازرسانی بسته خواهد شد و با توجه به اینکه شبکه گازرسانی شهری و روستایی اکنون به اشباع رسیده است و متوسط مصرف در این استانها بسیار پایین بوده اجرای این طرحها تاثیر چندانی در میزان ناترازی نخواهد داشت و موضوع اصلی صنایع و نیروگاهها هستند.
دیدگاه بسته شده است.