درمان بیماران سرطان خون و پیوندی با تغییر رژیم غذایی

درمان بیماران سرطان خون و پیوندی با تغییر رژیم غذایی شواهد جدید نشان داده است، تغییر رژیم‌غذایی در بهبود بیماران سرطان خون و بیماران پیوندی مؤثر است. به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس، برای اولین‌بار است که محققان با بررسی یک اسیدآمینه خاص در رژیم‌غذایی موش‌‌ها دریافتند، این اسیدآمینه به بیماران مبتلا به […]

درمان بیماران سرطان خون و پیوندی با تغییر رژیم غذایی

شواهد جدید نشان داده است، تغییر رژیم‌غذایی در بهبود بیماران سرطان خون و بیماران پیوندی مؤثر است.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس، برای اولین‌بار است که محققان با بررسی یک اسیدآمینه خاص در رژیم‌غذایی موش‌‌ها دریافتند، این اسیدآمینه به بیماران مبتلا به سرطان خون و پیوندی کمک می‌کند.

محققان می‌گویند، آزمایشات نشان داد که سلول‌های بنیادی به والین اسیدآمینه وابسته هستند. اگر این موضوع صحت داشته باشد محروم کردن بیماران از اسیدآمینه قبل از پیوند مغز استخوان می‌تواند آن‌ها را از نیاز به شیمی درمانی یا پرتودرمانی که هر دو سلول‌های بنیادی خون را از بین می‌برند تا فضا برای ساخت سلول‌های جدید باز شود، معاف کند. در روش شیمی درمانی، از هر ۲۰ بیمار پیوند مغز استخوان یک نفر جان خود را از دست می‌دهد و این موضوع به دلیل عوارضی است که درمان به دنبال دارد بنابراین دانشمندان به دنبال روشی بهتر و ساده‌تر هستند.

هیرومیتسو ناکائوچی، محقق این بررسی از دانشگاه توکیو و استنفورد اظهارکرد: این بررسی زمینه تحقیقات جدیدی برای متابولیسم سلول‌های بنیادی و روش‌های درمانی رژیم غذایی باز خواهد کرد.

اسیدآمینه والین در رژیم غذایی بیماران نیاز به شیمی‌درمانی و پرتودرمانی را متوقف می‌کند.

تحقیقات جدید بر روی یک اسید آمینه به نام والین(valine) است که افراد آن را با خوردن پروتئین به‌دست می‌آورند.

ناکائوچی و همکارانش دریافتند، والین نقش پررنگی در شکل‌گیری سلول‌های بنیادین خون دارد.

نتایج بررسی‌ها نشان داد در موش‌های محروم از والین در رژیم‌غذایی، ساخت سلول‌های بنیادی در طول دو تا ۴ هفته متوقف شد.

این روش درمانی برای افرادی مثل زنان باردار که قادر به شیمی‌درمانی و پرتودرمانی نیستند، بسیار کمک‌کننده است.

 

یافته‌های این بررسی در مجله Science منتشر شده است.