اوپک در سخت‎‌‌ترین دوره‎ تاریخ خود به سر می‌برد

اوپک در سخت‎‌‌ترین دوره‎ تاریخ خود به سر می‌برد محمدسانوسی‌بارکیندو، دبیر کل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، گفت: این نهاد در سخت‌‌‌ترین مرحله تاریخ خود قرار دارد و با دشوار‌‌ترین چالش‌‌‌ها روبرو است. به گزارش شانا به نقل از شبکه خبری بلومبرگ، این در حالیست که اعضای این نهاد نفتی در باره کاهش تولید نفت […]

اوپک در سخت‌‌ترین دوره تاریخ خود به سر می‌برد

محمدسانوسی‌بارکیندو، دبیر کل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، گفت: این نهاد در سخت‌‌‌ترین مرحله تاریخ خود قرار دارد و با دشوار‌‌ترین چالش‌‌‌ها روبرو است.

به گزارش شانا به نقل از شبکه خبری بلومبرگ، این در حالیست که اعضای این نهاد نفتی در باره کاهش تولید نفت به منظور ایجاد توازن مجدد در بازار مذاکره می‌کنند.

بارکیندو پس از ملاقات با جبارعلی‌اللعیبی، وزیر نفت عراق، در بغداد، گفت: اوپک برای بیش از نیم قرن، دوره‌های خوب و دوره‌های دشواری را از سر گذرانده که مرحله کنونی، سخت‌‌ترین آنهاست.

دبیرکل اوپک افزود که این سازمان به شدت برای یافتن راه‌حلی برای ایجاد ثبات در بازار تلاش می‌کند.

عراق به عنوان دومین تولید کننده عمده اوپک از پذیرش کاهش تولید خودداری کرده است که مانعی در مسیر دستیابی به توافق درباره کاهش تولید به شمار می‌رود.

قرار است یک کمیته اوپک در هفته جاری برای برطرف کردن اختلافات برسر سطح تولید هر یک از اعضای این سازمان، تشکیل شود.

تصمیم نهایی اوپک در باره سهمیه‌های تولید اعضای این سازمان در نشست ٣٠ نوامبر (١٠ آذر ماه) وین گرفته خواهد شد.

حیدرالعبادی، نخست‌وزیر عراق، نیز در دیدار با بارکیندو، گفت که بغداد به شرط حفظ سطح کنونی تولید نفت‌خام این کشور، آماده همکاری با اوپک به منظور دستیابی به توافقی در باره کاهش عرضه، با هدف بهبود قیمت است.

عراق دومین تولیدکننده عمده اوپک پس از عربستان‌سعودی، اعلام کرده است که به علت نیاز به درآمد نفت برای مبارزه با گروه تروریستی داعش، تولید خود را کاهش نخواهد داد و خواستار درنظرگرفته شدن معافیتی همانند ایران، نیجریه و لیبی که تولید آنان به علت تحریم‌ها و درگیری‌ها کاهش یافته است، برای این کشور شده است.

در حالی که عراق تولید ماه گذشته (سپتامبر) خود را ۴ میلیون و ٧٧٤ هزار بشکه در روز اعلام کرده است، منابع ثانویه اوپک، تولید این کشور را در ماه یاد شده ۴ میلیون و ٤٥٥ هزار بشکه در روز ارزیابی کردهاند.

اللعیبی نیز به بارکیندو گفت که کشورش در صورتی از توافق نفتی این سازمان حمایت میکند که مستلزم کاهش تولید نفت عراق نباشد.

 

فلاح العامری، رییس شرکت دولتی بازاریابی نفت عراق (سومو) نیز گفته است که این کشور به هیچ‌وجه، تولید خود را به کم‌تر از ۴ میلیون و ٧٠٠ هزار بشکه در روز کاهش نخواهد داد.