فلسفه وجودی معماری پایدار ارزانسازی است عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز با تأکید بر اجرای قوانین انرژی در ساختمانسازی کشور، گفت: توسعه پایدار و حفظ محیطزیست در فعالیتهای صنعت ساختمان امر مهمی است که توجه متخصصان امر را در اغلب کشورهای جهان به خود جلب کرده است. محمدحسنفلاح در گفتوگو با «صما» با بیان مطلب […]
فلسفه وجودی معماری پایدار ارزانسازی است
عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز با تأکید بر اجرای قوانین انرژی در ساختمانسازی کشور، گفت: توسعه پایدار و حفظ محیطزیست در فعالیتهای صنعت ساختمان امر مهمی است که توجه متخصصان امر را در اغلب کشورهای جهان به خود جلب کرده است.
محمدحسنفلاح در گفتوگو با «صما» با بیان مطلب فوق افزود: متأسفانه اکنون بهکارگیری مصالح ساختمانی مدرن با استفاده از روشهای ساخت و ساز سنتی و سازگار نبودن سیستمهای ساختمانسازی رایج در کشور برای کارگذاری عایق حرارتی که سبب هدر رفتن مقدار زیادی انرژی در بخش ساختمان میشود، امری بارز و مشکلساز در صنعت ساختمانسازی امروز کشور است.
وی در این خصوص افزود: این شیوه ساختوساز در کشور نشان داده است که مشکلات کمی (برآورده نکردن نیازها) و کیفی (مقاومت مناسب ساختمانها در برابر زلزله، کوتاهی عمر مفید بنا، فرسایش به علت عوامل اقلیمی، تولید ضایعات ساختمانی بیشازحد در حین اجرا، ناکارایی امکان بازیافت مصالح ساختمانی و غیره) را به همراه دارد.
این استاد دانشگاه افزود: این عوامل مشکلات محیطزیست و توسعه پایدار در صنعت ساختمانسازی کشور است که نیازمند مطالعه و تحقیق و ارایه راهکارهای مناسب جهت تعیین معیاری برای انتخاب مصالح ساختمانی مناسب و سیستمهای ساختمانی کارآمد برای هدف مختلف و در اقلیمهای متفاوت است.
فلاح با اشاره به اینکه یکی از راهحلهای مناسب و اجرایی برای کاهش مصرف انرژی کیفیسازی ساختمان است، گفت: توسعه و اجرای معماری پایدار شامل دو بعد سنجش و ارزیابی انرژی موردنیاز و بعد دوم ارایه جزییات اجرا است.
عضو هیأتعلمی دانشگاه شیراز در ادامه افزود: معماری پایدار را شاید بتوان یکی از جریانهای مهم معاصر بهحساب آورد که عکسالعملی منطقی در برابر مسائل و مشکلات عصر صنعت به شمار میرود. برای مثال، ۴۰ درصد از ذخایر سوختی در ساختمانها مصرف میشود که این بهنوبه خود منجر به بحرانهای زیستمحیطی شده و خواهد شد. بنابراین، ضرورت ایجاد و توسعه هرچه بیشتر مقوله پایداری در معماری بهخوبی قابلمشاهده است.
وی درمورد اهداف معماری پایدار گفت: هدف معمار در کنار کارفرما در اصل برای رسیدن به یک تراکم بالا در عین حفظ کیفیت بنا و امکانات آن در حدی فوقالعاده و ایجاد یک سبک زندگی پایدار است. ضمن آن که طراحی و ساختوساز آن که نتیجه شگردهای خاص کالبدی و محیط داخلی است باخرد اقلیم و زیستبوم خود کاملاً سازگار است. بسیاری از این اهداف با احترام به معیارهای گذشته و انعکاس آن در زندگی امروز حاصل میشود.
فلاح در پاسخ به این سؤال که آیا با افزودن تجهیزات بهینهسازی انرژی مانند پنلها یا دوجداره کردن به سمتوسوی معماری پایدار در ساختمان ایجاد میکند گفت: معماری پایدار باید از نقطه صفر شروع و به نقطه ۱۰۰ برسد، افزودن تجهیزات مؤثر برای کاهش مصرف انرژی مکمل معماری پایدار است و این تجهیزات صرفاً نمیتواند بنایی باعنوان معماری پایدار ایجاد کند.
وی بابیان اینکه در صورت اجرا و طراحی معماری پایدار میتوان انتظار کاهش و بازگشت هزینه را داشت تأکید کرد: به عقیده بسیاری از مردم اجرای معماری پایدار گرانتر از معماری معمولی است اما در حقیقت فلسفه وجودی معماری پایدار ارزانسازی و کیفیسازی است.
وی با بیان اینکه معماری پایدار باید توسط معماران انجام شود گفت: در حال حاضر بحث معماری پایدار در ایران بحثی لوکس است. یکی از هدفهای جامعه این است که تمام معماران درگیر این مبحث شوند. بر همگان واضح و مبرهن است اگر ساختمان را مهندس بسازد میداند که چطور از المانهای معماری پایدار و سایر انرژیها استفاده کند. امیدواریم که ارگانهای مسؤول اول تأکید کنند که ساختمان را باید مهندس بسازد.
فلاح درنهایت گفت: در دنیا بحث معماری پایدار بسیار جدی است. امیدوارم که این جدیت هرچه سریعتر به کشور ما هم ورود پیدا کند.
یادآور میشود دومین همایش اجرای قوانین انرژی در ساختمان ۱۰ و ۱۱ آبان ماه با حضور مقامات عالی وزارت خانههای راه و شهرسازی و نیرو، کمیسیون عمران و کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، روسای سازمان نظام مهندسی ساختمان و کشور و نیز با مشارکت انجمنها و کارشناسان در محل سالن همایشهای صداوسیما برگزار میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.