راه مبارزه با فساد رفع ضعف‌های قانونی، مدیریتی و نظارتی است

نماینده مجلس  راه مبارزه با فساد رفع ضعف‌های قانونی، مدیریتی و نظارتی است قانون، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی وجود هرگونه ضعف در قانون، مدیریت یا نظارت و کنترل را منشأ فساد در کشور دانست و گفت: اعمال بهتر مدیریت، اصلاح قوانین و جدیت در نظارت، ساختار فساد را تغییر می‌دهد. به گزارش ایرنا، […]

نماینده مجلس

 راه مبارزه با فساد رفع ضعف‌های قانونی، مدیریتی و نظارتی است

قانون، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی وجود هرگونه ضعف در قانون، مدیریت یا نظارت و کنترل را منشأ فساد در کشور دانست و گفت: اعمال بهتر مدیریت، اصلاح قوانین و جدیت در نظارت، ساختار فساد را تغییر می‌دهد.

به گزارش ایرنا، معاون اول رییس‌جمهوری ۱۳ شهریورماه نیز در شصت‌ویکمین همایش سراسری سازمان حراست کل کشور اعلام کرد «متأسفانه فساد در کشور، سیستمی شده است».

«اسحاق‌جهانگیری» گفت: فساد به شکل موریانه‌ای به جان جمهوری اسلامی افتاده است و به اعتماد مردم آسیب می‌رساند و اگر این سرمایه آسیب ببیند، سرمایه‌های دیگر کارساز نیست.

فساد سیستمی به حالت نهادینه شدن آن در نهاد‌‌ها و سازمان‌های یک کشور اطلاق می‌شود.

رییس ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی بیستم شهریورماه نیز در نشست شورای اداری استان بوشهر وجود دغدغه نسبت به فساد سیستمی را «درست» دانست و گفت: فساد سیستمی در گذشته بوده است و اکنون نیز دولت ادعا نمی‌کند فسادی وجود ندارد. مهم این است که وقتی دولت متوجه این امر شد، عکس‌العمل نشان داد.

در این پیوند، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی امروز در گفت‌وگو با ایرنا، تأکید کرد هرچه پایش و دسترسی به اطلاعات بیش‌تر باشد، فساد کم‌تر رخ می‌دهد.

ابوذرندیمی گفت: باید نظارت‌‌‌ها قوی تر و مکانیزه شود، اطلاعات و آمار نیز فقط برای ارزیابی‌‌‌ها و نه برای منفعت‌طلبی افراد قابل دسترسی باشد.

نماینده مردم لاهیجان در مجلس شورای اسلامی افزود: برای کنترل سیستمی فساد باید ورودی و خروجی پول را کنترل کنیم. در شرایطی که ۲۰ میلیارد دلار یا بیش‌تر قاچاق کالا به کشور داریم اگر این رقم در ۳۵ هزار ریال نرخ ارز ضرب شود، پای صد‌‌ها هزار میلیارد ریال به میان می‌آید که منشا رانت می‌شود.

وی افزود: این کالا‌‌ها به دلار وارد می‌شود، در داخل به ریال تبدیل و دوباره به دلار برگردانده می‌شود. از رهگذر پول‌های ورودی و خروجی رانت‌‌ها شکل گرفته و قدرتمندتر می‌شوند اما با نظارت و کنترل مبالغ ورودی و خروجی، قاچاق موضوعیت خود را از دست می‌دهد.

ندیمی ادامه داد: در صورت نظام‌مندی بازار پولی، کسی که می‌خواهد پولی دریافت کند، منابعی در اختیار بانک‌ها قرار دهد و حتی میزان درآمد افراد جامعه باید توجیه اقتصادی داشته باشد.

وی تصریح کرد: برای ریشه‌کنی فساد باید پول را از سیستم دولتی خارج کنیم و بپذیریم در این سیستم‌ احتمال خطا وجود دارد و افرادی به دلیل فشارهای مالی ممکن است دچار لغزش شوند اما با نظارت قوی‌تر می‌توان این مشکل را برطرف کرد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد بانکداری الکترونیک مانع بسیاری از فساد‌‌ها می‌شود و استفاده از فن‌آوری در نظام پولی و مالی، شفاف‌سازی و هدفمندی قوانین نیز در مبارزه با فساد مالی و پولی مؤثر است.

وی افزود: هرچه تفاوت‌هایی مانند تفاوت در نرخ سود، تفاوت در واگذاری‌ها و رابطه بازی در واگذاری مسؤولیت‌ها را کم کنیم، فساد کم‌تر می‌شود. به عبارتی هرچه انحصار در اقتصاد ایران کم‌تر و رقابت بیش‌تر شود، فساد نیز کم‌تر می‌شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی می‌گوییم فساد سیستماتیک است، یعنی باید در کشور روش‌های کنترل فساد را پیاده کنیم و از نقش دولت در اقتصاد کاسته شود تا بخش خصوصی و تعاونی خود را صاحب مال بداند و از مال خود محفاظت کند؛ اما وقتی اقتصاد در خدمت دولت باشد، افرادی در درون شبکه دولتی نفوذ کرده و با موضوع رانت، فساد اقتصادی ایجاد می‌کنند.

وی اضافه کرد: در دستگاه‌های دولتی نیز هرچه واگذاری مسؤولیت‌ها با دقت بیش‌تری انجام شود، فساد کم‌تر می‌شود، همچنین افزایش حجم نیروی انسانی در بدنه دولت به‌خودی‌ خود به تعدد سلیقه‌ها و زمینه‌ساز فساد منجر می‌شود.