۸ هزار میلیارد تومان پولی نیست که خورده باشند

وزیر اسبق آموزش و پرورش ۸ هزار میلیارد تومان پولی نیست که خورده باشند وزیر اسبق آموزش و پرورش به حواشی مطرح شده پیرامون معرفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به مجلس اشاره کرد و گفت: بی‌سابقه‌‌ترین حملات نسبت به این دولت در حال انجام است. به گزارش ایسنا، محمدعلی‌نجفی در همایش همدلی شورای هماهنگی […]

وزیر اسبق آموزش و پرورش

۸ هزار میلیارد تومان پولی نیست که خورده باشند

وزیر اسبق آموزش و پرورش به حواشی مطرح شده پیرامون معرفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به مجلس اشاره کرد و گفت: بی‌سابقه‌‌ترین حملات نسبت به این دولت در حال انجام است.

به گزارش ایسنا، محمدعلی‌نجفی در همایش همدلی شورای هماهنگی تشکل‌های فرهنگیان با دکتر دانش‌آشتیانی که در دبیرستان شریعتی تهران برگزار شد، با بیان این‌که امروز کشور ما نه از حیث پیشنهاد وزرای جدید بلکه از حیث شرایط عمومی کشور در یکی از خطیر‌ترین دوران‌ها پس از انقلاب قرار دارد، گفت: در دنیا و دریایی از فتنه سپری می‌کنیم.

وی افزود: از یک سو توطئه‌های سطح منطقه را شاهدیم و عربستان به کانون توطئه علیه ما تبدیل شده است. البته در سطح بین‌المللی اتحادی که علیه ایران شکل گرفته بود پس از برجام به میزان زیادی تغییر کرد و کشورهای غربی تمایل بیش‌تری به تعامل با ایران دارند.

وزیر اسبق آموزش و پرورش با بیان این‌که هنوز جریان‌های قوی در دنیا تلاش می‌کنند شرکت‌ها را از همکاری با ایران بترسانند، ادامه داد: از سوی دیگر با جریان‌ها و افراد تندروی داخلی که در بسیاری مواقع به لحاظ مواضع، همراه جریان‌های خارجی هستند مواجهیم.

نجفی ادامه داد: بی‌سابقه‌‌ترین حملات نسبت به این دولت در حال انجام است و حملات و توهین‌هایی که امروز مستقیم به شخص رییس‌جمهور می‌شود در تمام سال‌های پس از انقلاب نمونه نداشته است.

مشاور رییس‌جمهور با اشاره به این‌که به واسطه دکتر روحانی از سقوط به پرتگاه خطرناکی نجات پیدا کردیم، گفت: غربی‌ها اعلام کرده بودند حمله نظامی به ایران را در دستور کار داشتند و حتی طرح غذا در برابر نفت مطرح بود. حالا خطر رفع شده و بعضی‌ها شاهکارهایی که در ۸ سال دوره قبل داشتند را کتمان می‌کنند.

وی افزود: اگر مدبرانه عمل کنیم این دوران سخت را پشت سر خواهیم گذاشت. فرهنگیان باید نه تنها نسبت به مسایل آموزش و پرورش بلکه نسبت به مسایل توسعه‌ای داخل کشور تحلیل دقیق داشته باشند.

نجفی با اشاره به فضاسازی‌‌ها در فضای مجازی گفت: احساس می‌کردم جریانی دارد مسیر را اشتباه می‌رود. نارضایتی‌هایی که در جامعه فرهنگیان وجود دارد. همان‌طور که معتقدیم اساس توسعه کشور، آموزش و پرورش است، باید توجه کنیم توسعه آموزش و پرورش در دل توسعه ملی، پایدار و همه جانبه اتفاق می‌افتد.

وی با طرح این پرسش که چرا آموزش و پرورش طی ۳ سال اخیر نتوانسته رضایت فرهنگیان را جلب کند و اصلاحاتی که مدنظر است را انجام دهد و سهم بیش‌تری از منابع مالی بگیرد، گفت: بودجه امسال ۳۰ هزار میلیارد تومان است که معمولاً بیش از صددرصد تخصیص می‌دهند. در سال ۹۲، بودجه ۱۴ هزار میلیارد تومان بود که اکنون بیش از دوبرابر شده است. دولت در حد توان عمل کرده است.

وزیر اسبق آموزش و پرورش ادامه داد: وزارت بهداشت از منابع ملی سهم گرفته است، اما آموزش و پرورش خیر. به نظر می‌رسد فرهنگیان ناراضی هستند و نمی‌توان این موضوع را کتمان کرد. هرچند اقدامات خوبی انجام شده و باید از فانی و همکارانش تشکر کرد، ولی ارزیابی فرهنگیان از عملکرد فانی مثبت نبوده است و شاید اصلی‌‌ترین انگیزه روحانی از تغییر همین بوده است.

نجفی افزود: آموزش و پرورش موفق نبود مردم و ارکان مدیریت کشور را با خود همراه کند. اگر دانش‌آشتیانی بتواند این کار را انجام دهد، بزرگ‌ترین گام را برای حل مشکلات آموزش و پرورش برداشته است.

وی با بیان این‌که رهبری چند نکته مثبت در دیدار فرهنگیان مطرح کردند و من در جمع معاونان فانی گله کردم که چرا به همه آن‌ها عمل نمی‌کنید، گفت: برنامه دکتر دانش‌آشتیانی برای ارایه به مجلس را مشترکاً نوشتیم. باورهای ما و انگاره‌های ما در آموزش و پرورش باید به باورهای عمومی تبدیل شود. باید یک تقسیم کار ملی برای پیشبرد برنامه‌های آموزش و پرورش صورت پذیرد. تردیدی نداریم که وضعیت آموزش و پرورش مطلوب نیست، ولی می‌توان آن را اصلاح کرد و بهبود بخشید.

وی با بیان این‌که اکنون بیش‌ترین حمله به دولت مربوط به صندوق ذخیره فرهنگیان است، گفت: به این بخش از موضوع که مباحث تا چه حد درست و تا چه حد نادرست بوده و چقدر به این دولت و چقدر به دولت قبل مربوط است ورود نمی‌کنم.

۸ هزار میلیارد تومان پولی نیست که غندالی خورده باشد

مشاور رییس‌جمهور ادامه داد: اما از هیأت مدیره فعلی صندوق می‌خواهیم گزارش کامل دهد و مسایل را شفاف کند. ۸ هزار میلیارد تومانی که از آن یاد می‌شود عمده وام‌های بانک سرمایه است که با وثیقه متقن همراه نبوده است.

وی افزود: این ۸ هزار میلیارد تومان وام است و پولی نیست که خدایی ناکرده غندالی خورده باشد یا فساد رخ داده باشد. بخش کمی از این اتفاقات مربوط به این دولت است. بنده افرادی را که وام گرفته‌اند را هم میشناسم و رقم‌ها را می‌دانم. هیأت مدیره صندوق این‌ها را به مردم بگویند و ابزاری به دست مخالفان ندهند.

وزیر اسبق آموزش و پرورش با تأکید بر این‌که باید مشخص شود سهم هرکس از این خطا چقدر است، عنوان کرد: رسانه‌های مخالف تلاش کردند موضوع معرفی وزیر را تحت‌الشعاع قرار دهند و این فساد را بالاتر از بابک زنجانی نمایش دهند. هیأت مدیره جدید هر کس هر دزدی و اختلاسی در هر زمانی مرتکب شده است را اعلام کند.

وی درباره حواشی معرفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش به مجلس نیز گفت: وقتی اسم من مطرح شد، جریان مخالف گفتند این همان است که قلبش درد می‌کرد. بعد گفتند که معرفی نجفی حرکت سیاسی روحانی است که فرهنگیان را سمت خود بکشد و بعد گفتند روحانی می‌خواهد آموزش و پرورش را به ستاد انتخاباتی خود تبدیل کند. اما وقتی دکتر دانش‌آشتیانی معرفی شد معلوم شد ما جزو گزینه‌ها بودیم ولی گزینه نهایی نبودیم.

وی افزود: این در حالی است که بحثی مبنی بر این‌که ما مسؤول ستاد انتخابات شویم مطرح نبوده است و نه هدف دکتر روحانی سیاسی بود. از یک ماه پیش از نظر روحانی، رفتن فانی نهایی شده و با دکتر دانش‌آشتیانی صحبت شده بود که مخالف بودند و با او صحبت کردیم.

مشاور رییس‌جمهور ادامه داد: او برای کارهای شخصی ۳ هفته نبودند تا روز آخر که ایشان را قانع کردیم. بنده دکتر دانش را از بسیاری جهات اولی می‌دانستم به‌خصوص توان جسمی. در نهایت باید گفت که بحث انصراف مطرح نبود و یک اشتباه و ناهماهنگی میان دکتر نوبخت و تصمیم نهایی که ما با دکتر روحانی گرفته بودیم اتفاق افتاد و نوبخت در جریان تصمیم نهایی ما نبود.

 

نجفی با تأکید بر این‌که نه انصرافی بود نه عقب‌نشینی و نه تلفنی در هواپیما با روحانی در ۷ صبح انجام شده بود؛ بلکه قرار بود امیری با رییس‌جمهور به آشتیان برود که وقتی در مسیر متوجه شد نام بنده مطرح شده برای توضیح به مجلس به تهران برگشت، گفت: سناریو‌سازی و گمانه‌زنی‌های عجیبی مطرح شد. همه ما باید کمک کنیم دکتر دانش رأی اعتماد بگیرد و در ۱۰ ماهه باقی مانده دولت توفیقاتی به‌دست بیاورد.