راه‌اندازی سامانه تشخیص قصور پزشکی

معاون وزیر رفاه با اشاره به فوت مرحوم کیارستمی گفت: هر فردی که در حوزه درمان با مشکل روبه‌رو می‌شود راه روشنی برای احقاق حق خود نمی‌بیند به همین دلیل سامانه تشخیص قصور پزشکی ایجاد می‌شود تا مردم مشکلات خود را گزارش دهند. به گزارش فارس، احمدمیدری در مراسم گرامیداشت روز تصویب قانون بیمه همگانی […]

معاون وزیر رفاه با اشاره به فوت مرحوم کیارستمی گفت: هر فردی که در حوزه درمان با مشکل روبه‌رو می‌شود راه روشنی برای احقاق حق خود نمی‌بیند به همین دلیل سامانه تشخیص قصور پزشکی ایجاد می‌شود تا مردم مشکلات خود را گزارش دهند.

به گزارش فارس، احمدمیدری در مراسم گرامیداشت روز تصویب قانون بیمه همگانی گفت: ۱۶۰ هزار بیمار خاص در کشور وجود دارد که ۹ هزار نفر آن‌ها دو یا ۳ دفترچه بیمه دارند و این بیماران می‌توانند تا پایان آبان ماه با مراجعه به سامانه معین شده، سازمان بیمه‌گر خود را تعیین کنند.

وی با بیان این‌که دولت ۵۵۰ میلیارد تومان بابت فرانشیز بیماران خاص هزینه می‌کند گفت: برای کاهش سوءاستفاده‌ها سامانه تشخیص قصور پزشکی ایجاد می‌شود به این صورت که ایمیلی در اختیار مردم قرار می‌دهیم تا در صورت بروز مشکلات در روند درمان، مسایل خود را از آن طریق پیگیری کنند تا مقصر بودن یا نبودن تیم پزشکی مشخص شود.

معاون رفاه اجتماعی افزود: چنان‌چه افراد در این سامانه ثبت نام نکنند یکی از سازمان‌های بیمه‌گر به صورت خودکار برایشان انتخاب می‌شود.

میدری در مورد بانک اطلاعاتی بیمه‌شدگان گفت: در بانک اطلاعاتی موجود پرونده‌هایی عجیب بوده‌اند به عنوان مثال اشخاصی را داشته‌ایم که ۲۳ هزار ویزیت در یک سال در سازمان بیمه سلامت انجام داده‌اند یا به عنوان مثال شخصی را داریم که در حوزه نازایی ۱۵۰ بار از یک دارو در سال استفاده کرده است یا شخصی که در یک بیمارستان ۴ بار متوالی یک دارو را گرفته که شاید نیاز به مصرف آن یک بار در ماه باشد.

وی ادامه داد: همه این موارد نشان‌دهنده آن است که باید کنترل مسایل به شکل قوی انجام شود و بعید است که این تجویز‌ها کارشناسی و صحیح باشند و احتمال سوءاستفاده را نشان می‌دهد.

میدری با اشاره به فوت عباس کیارستمی گفت: نمی‌خواهم درباره مقصر این موضوع صحبت کنم اما هر فردی که در حوزه درمان با مشکل روبه‌رو می‌شود راه روشنی را برای احقاق حق خود نمی‌بیند.

وی با بیان این‌که ۲۰۰ میلیون نسخه در سازمان بیمه سلامت جمع می‌شود که تجزیه و تحلیل آن کار پیچیده‌ای است گفت: از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری که اطلاعاتشان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است ۳ درصد، ۵۰ درصد بار هزینه‌ها را ایجاد کرده‌اند که این امر نشان‌دهنده احتمال سوءاستفاده است. این بانک اطلاعاتی و تجزیه و تحلیل اطلاعات به ما کمک بسیاری می‌کند تا مصارف را به صورت دقیق کنترل کنیم.

 

وی افزود: قوه قضاییه مشاوره‌های رایگان برای مسایل قرارداده اما حوزه‌های تخصصی مانند درمان، مشاوره‌های تخصصی نیاز دارد. در بیمارستان‌های آمریکا ۳ درصد پزشکان در زمینه فوتی‌ها مقصرند اما این آمار در ایران ۰٫۱ درصد است. شاید دلیل آن نبود راهکار برای احقاق حق باشد.