تک روی سررسید تیر ماه در معاملات آتی سکه

عمده متغیرهای بازار سکه طلا در آخرین روز معاملات در فاز افزایشی قرار داشت تا سکه در بازار نقدی و آتی نوسان مثبتی را ثبت کند، البته این در شرایطی است که سکه سر رسید تیرماه با افت بسیار اندک در بازار آتی تک روی کرد. به گزارش«پایگاه خبری بورس کالای ایران»، بهای سکه در […]

عمده متغیرهای بازار سکه طلا در آخرین روز معاملات در فاز افزایشی قرار داشت تا سکه در بازار نقدی و آتی نوسان مثبتی را ثبت کند، البته این در شرایطی است که سکه سر رسید تیرماه با افت بسیار اندک در بازار آتی تک روی کرد.

به گزارش«پایگاه خبری بورس کالای ایران»، بهای سکه در بازار نقدی و آتی بورس کالای ایران در این روز با رشد نرخ رو به‌رو شد که به گفته کارشناسان عامل اصلی آن، افزایش بهای اونس در بازارهای جهانی رسیدن آن به سطح ۱۲۷۵ دلاری بوده است.

به این ترتیب بهای سکه در بازار آتی بورس کالای ایران در ۴ سر رسید مثبت و در سر رسید تیرماه منفی بود.

این در شرایطی است که سکه تحویل دی ماه با رشد ۰٫۱۵ نسبت به روز یکشنبه گذشته به قیمت یک میلیون و۱۱۲ هزار تومان رسید.

از سویی قرارداد تحویل اسفند نیز با قیمت یک میلیون و ۱۱۴ هزار تومان معامله و با افزایش ۰٫۰۹ درصدی رو به‌رو شد.

از سویی سکه تحویل اردیبهشت سال آتی با رشد قیمت ۰٫۰۵ درصدی با نرخ یک میلیون و ۱۶۴ هزار تومان به فروش رسید.

این در حالی است که در پایان سررسید تیر سال آینده با نرخ یک میلیون و ۱۸۳ هزار تومان معامله شد و کاهش ۰٫۰۶درصدی را به ثبت رساند.

از سویی حجم معاملات آتی سکه در بورس کالای ایران و در آخرین روز معاملات هفته گذشته به ۳ هزار و ۴۴۷ قرارداد و ارزش آن به بیش از ۵۷۹ میلیارد ریال رسید.

حجم معاملات گواهی سپرده سکه طلا در بورس کالای ایران نیز طی معاملات این روز به ۳۸ سکه به ارزش ۴۲۱ میلیون ریال رسید.

بهای اونس در بازارهای جهانی کاهش یافت

همچنین قیمت طلا در بازارهای بین‌المللی طی مبادلات آخرین روز هفته گذشته بار دیگر تحت تأثیر افزایش ارزش دلار آمریکا و کاهش تقاضای مکان امن سرمایه‌گذاری با افت روبه‌رو شده است.

به گزارش«پایگاه خبری بورس کالای ایران»، در حالی که افزایش ارزش دلار در برابر ین ژاپن تأثیر زیادی بر افت قیمت جهانی طلا داشته است ولی از سوی دیگر رشد تقاضای فیزیکی در بازار هند در آستانه جشن‌های سراسری، مانع از افت شدید قیمت این فلز زرد شده است.

بر اساس این گزارش قیمت هر اونس طلا در بازارهای بین‌المللی با ۰٫۱ درصد کاهش به کم‌تر از ۱۲۶۶ دلار رسیده است.

پیش‌بینی می‌شود تقاضای فیزیکی طلا در بازارهای چین و هند طی هفته‌های آینده با افزایش نسبی روبه‌رو شود. ارزش دلار آمریکا در برابر ین ژاپن افزایش یافت ولی در برابر یورو و پوند انگلیس با کاهش روبه‌رو شده است.

شاخص ارزش دلار آمریکا در برابر ارزهای معتبر بین‌المللی به بیش از ۹۸٫۶۴ واحد رسیده است. تازه‌‌ترین آمارهای اقتصادی نشان می‌دهد که میزان فروش مسکن در بازار آمریکا طی ماه سپتامبر به‌طور غیرمنتظره‌ای افزایش یافته است.

بانک مرکزی اروپا اعلام کرده است که برنامه خریداری اوراق قرضه و دارایی‌ها را تا مارس آینده ادامه خواهد داد. احتمالاً بانک مرکزی ژاپن نیز در نشست این هفته خود برنامه محرک پولی را گسترش خواهد داد. بعید به نظر می‌رسد که اقتصاد ژاپن تا سال ۲۰۱۸ میلادی بتواند به هدف نرخ تورم دو درصدی دست یابد.

آمارهای رسمی بریتانیا نیز نشان می‌دهد که این کشور در ۳ ماه سوم امسال توانسته است از رکود اقتصادی نجات یابد.

این مسأله احتمال کاهش بیش‌تر نرخ بهره بانک مرکزی بریتانیا را کم‌تر کرده است. این در حالی است که رأی مردم بریتانیا برای برگزیت موجب ایجاد نگرانی‌های زیادی نسبت به وضعیت اقتصادی این کشور پس از خروج از اتحادیه اروپا شده است.

میزان ذخایر طلای صندوق‌ای پی دی آر نیز با ۱٫۴۹ درصد کاهش به کم‌تر از ۹۴۲ تن رسیده است. به نظر می‌رسد قیمت طلا در کوتاه‌مدت تحت تأثیر آمارهای اقتصادی مهم آمریکا و منطقه یورو و انگلیس قرار خواهد داشت.

 

به اعتقاد تحلیلگران اقتصادی، برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا طی روزهای آینده و همچنین نشست فدرال رزرو مهم‌ترین عوامل مؤثر بر قیمت جهانی طلا خواهد بود.