نقض شدید حقوق بشر موجب تداوم چالش‌ها و بحران‌ها می‌شود

رییس هیأت ایرانی در اتحادیه بین‌المجالس با بیان این‌که نقض شدید حقوق بشر موجب تداوم چالش‌ها و بحران‌ها می‌شود، گفت: نمونه بارز و عینی نقض گسترده و سیستماتیک حقوق بشر را در شرایط فعلی می‌توان در بحران‌های جاری در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا یعنی در فلسطین، سوریه، یمن، لیبی و بحرین مشاهده کرد. به […]

رییس هیأت ایرانی در اتحادیه بین‌المجالس با بیان این‌که نقض شدید حقوق بشر موجب تداوم چالش‌ها و بحران‌ها می‌شود، گفت: نمونه بارز و عینی نقض گسترده و سیستماتیک حقوق بشر را در شرایط فعلی می‌توان در بحران‌های جاری در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا یعنی در فلسطین، سوریه، یمن، لیبی و بحرین مشاهده کرد.

به گزارش خانه ملت در نشست اتحادیه بین‌المجالس جهانی ضمن ابراز خرسندی برای حضور در بین نمایندگان کشورهای مختلف گفت: اختصاص شعار و عنوان اصلی اجلاس به موضوع «نقش مجالس در پیشگیری از نقض حقوق بشر به‌عنوان پیش درآمد بروز مناقشات» بسیار مناسب و متناسب با شرایط جاری در عرصه جهانی به‌ویژه تحولات در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، افزود: پیشرفت‌های زیادی که در عرصه تدوین مقررات حقوق بین‌الملل، حقوق بشردوستانه و حقوق بشر برای تنظیم مراودات و مناسبات میان کشورها، تقویت صلح و امنیت بین‌المللی و حفاظت و احترام به کرامت انسانی حاصل شده است، شاهد نادیده گرفتن و نقض گسترده و مستمر این مقررات و اصول اساسی ذی‌ربط در نقاط مختلف جهان هستیم.

کواکبیان با بیان این‌که متأسفانه در موارد متعدد این نقض‌ها منجر به جرایم شدید شده است، ادامه داد: که مصداق بارز جنایت علیه بشریت، جنایات جنگی، نسل‌کشی و پاکسازی قومی در نقاط مختلف جهان است، بنابر این شاهد تضعیف ساختارهای سیاسی- اجتماعی کشورها، گسترش نا امنی و بی‌ثباتی، گسترش فقر و بی‌عدالتی، هدر رفتن سرمایه‌های مادی و انسانی و از دست رفتن فرصت‌ها و امکانات ملت‌ها هستیم. به همین خاطر و در نتیجه این وضعیت، حقوق بشر به‌صورت سیستماتیک در تمامی جنبه‌ها و اشکال آن شدیداً نقض می‌شود.

وی یادآور شد: از یک طرف بسیاری از این چالش‌ها و بحران‌ها با نقض حقوق بشر و نادیده گرفتن حقوق اساسی ملت‌ها و اشخاص شکل گرفته و ادامه می‌یابد و از طرف دیگر بروز و استمرار این وضعیت باعث نقض گسترده، مستمر و سیستماتیک حقوق بشر می‌گردد.

کواکبیان افزود: به عبارت دیگر نقض شدید حقوق بشر موجب تداوم چالش‌ها و بحران‌ها می‌شود و استمرار بحران‌ها زمینه‌ساز نقض حقوق بشر است. بنابر این باید برای این سیکل معیوب چاره‌جویی کرد.

وی با بیان این‌که نمونه بارز و عینی نقض گسترده و سیستماتیک حقوق بشر را در شرایط فعلی می‌توان در بحران‌های جاری در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا یعنی در فلسطین، سوریه، یمن، لیبی و بتحرین مشاهده کرد، اظهارکرد: ملت مظلوم فلسطین بیش از ۷۰ سال است که از کلیه حقوق مسلم واساسی خود یعنی حق داشتن سرنوشت، سرزمین، حاکمیت و کشور و همچنین زندگی در صلح و آرامش و برخورداری از امکانات اولیه یک زندگی معمول در جنبه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و رفاهی محروم است.