مارماهی با مصرف استخوان‌ خود زنده می‌ماند

مارماهی با مصرف استخوان‌ خود زنده می‌ماند نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد مارماهی می‌تواند بدون خوردن چیزی و با از دست دادن مقداری از استخوان‎های خود در سفرهای طولانی هزاران مایلی زنده بماند. به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، مارماهی جانداری مهره‌دار و آبزی است که دارای بدنی لوله‌ای شکل و نرم است […]

مارماهی با مصرف استخوان‌ خود زنده می‌ماند

نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد مارماهی می‌تواند بدون خوردن چیزی و با از دست دادن مقداری از استخوانهای خود در سفرهای طولانی هزاران مایلی زنده بماند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، مارماهی جانداری مهره‌دار و آبزی است که دارای بدنی لوله‌ای شکل و نرم است و مثل مار حرکت می‌کند.

به گفته محققان دانشگاه‌هامبورگ آلمان، مارماهی‌ها هنگامی که از آب‌های اقیانوس اطلس به دریای سارگاسو مهاجرت می‌کنند مقدار قابل توجهی از استخوان‌های خود را از دست می‌دهند. به عنوان مثال، جمجمه آن‌ها بیش از ۵۰ درصد و ستون فقرات حدود ۶۵ درصد از حجم استخوان‌هایشان را از دست می‌دهند.

بخش‌هایی از اسکلت مارماهی مانند استخوان جمجمه از سلول‌هایی تشکیل شده است که به آن‌‌ها سلول‌های استخوانی یا استئوسیت Osteocyte می‌گویند. این سلول‌‌ها در کنار هم قرار نداشته و از یکدیگر فاصله زیادی دارند. فاصله بین این سلول‌‌ها را ماده‌ای بنام ماده بین سلولی پر می‌کند که از پروتئین و مواد قندی به‌خصوصی تشکیل شده است.

این استخوان‌‌ها با از بین رفتن، مواد معدنی و مغذی مورد نیاز مارماهی‌ها را تأمین می‌کنند. مار ماهی‌های اروپایی تا ۸۰ سال زندگی می‌کنند. این ماهی‌ها در معرض خطر انقراض هستند.

 

آن‌ها در آب‌های سرد و گرم استوایی یافت می‌شوند.