عضو سابق اتاق بازرگانی تهران تولیدکنندگان بخش خصوصی دیدگاه صادراتی ندارند نبیزاده یک کارشناس اقتصادی در خصوص اهداف اصلی ایجاد مناطق آزاد گفت: جذب سرمایهگذاریهای خارجی و ارایه تسهیلات مالی برای افزایش صادرات تولیدات داخلی، در زمره مهمترین اهداف مناطق آزاد به شمار میرود. حمیدرضانبیزاده در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه در حال […]
عضو سابق اتاق بازرگانی تهران
تولیدکنندگان بخش خصوصی دیدگاه صادراتی ندارند
نبیزاده یک کارشناس اقتصادی در خصوص اهداف اصلی ایجاد مناطق آزاد گفت: جذب سرمایهگذاریهای خارجی و ارایه تسهیلات مالی برای افزایش صادرات تولیدات داخلی، در زمره مهمترین اهداف مناطق آزاد به شمار میرود.
حمیدرضانبیزاده در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر کشور ما به هیچ کدام از اهداف مذکور دست نیافته است، تصریح کرد: در پارهای از موارد شاهد سرمایهگذاریهای اندک و صادرات برخی از اقلام بودیم اما، کشور از زمان شکلگیری این مناطق شاهد پیشرفت آنها در مقیاس بزرگتری نبوده است.
نبیزاده با بیان اینکه نبود بسترهای لازم عمدهترین دلیل محقق نشدن اهداف مناطق آزاد به شمار میرود، گفت: طبیعتاً سرمایهگذار زمانی اقدام به صرف هزینه میکند که از به یغما نرفتن مبالغ خود، اطمینان خاطر داشته باشد اما، با توجه به تبلیغات رسانههای خارجی علیه کشور، جاذبه لازم آنگونه که باید اتفاق نیفتاد.
عضو سابق اتاق بازرگانی تهران در ادامه افزود: به دلیل نبود امنیت عمدتا سرمایهگذاران از حضور در کشور خودداری نموده؛ همچنین تبلیغات گسترده و نادرست رسانههای معاند خارج نشین به این بیاعتمادی دامن زده است.
این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: مشکلات مربوط به شبکه بانکی، ارزی و نیز کمبود مشوقهای صادراتی در کاهش صادرات نقش بهسزایی داشته است.
وی با بیان اینکه صادرات، یک مقوله چند وجهی به شمار میآید، گفت: سوای در نظر داشتن زیرساختهای کیفی، این نکته را نیز باید در نظر داشت که تولیدکنندگان بخش خصوصی کشور تاکنون دیدگاه صادراتی نداشتهاند؛ همچنین، بخش دولتی متولی نیز نتوانسته استراتژی مناسب را در این بخش پیاده کند.
نبیزاده در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه این مناطق تا چه اندازه در تشدید امر قاچاق مؤثر هستند، تصریحکرد: این مناطق در افزایش قاچاق کالا تأثیر بهسزایی ندارند چرا که قاچاق در این بخشها کمتر از یک دهم حجم قاچاق موادی است که سالانه وارد کشور میشوند.
عضو سابق اتاق بازرگانی تهران در پایان بیانکرد: تفاوت چشمگیری درمورد ماهیت این مناطق در دوران تحریم و پسابرجام وجود نداشته و لغو تحریمها تأثیر بهسزایی در دستیابی این مناطق به اهداف موردنظر نداشتهاند.
باید نگاه صادراتمحور داشته باشیم
بنامولایی رییس اتاق بازرگانی البرز با بیان اینکه راه نجات تولید داشتن نگاهی صادراتمحور است، گفت: ما به جای افزایش مهارت، سرمایه ملی را در دانشگاهها تبدیل به مدرک کردیم که امروز باید جلوی این موازیکاریها را بگیریم.
به گزارش ایسنا، رحیمبنامولایی با بیان اینکه تمام تلاش ما در اتاق بازرگانی این است که با توجه به قانون فضای کسبو کار تشکلها را ساماندهی کنیم و جلوی موازیکاریها را در کشور بگیریم، اظهار کرد: با ساماندهی تشکلها، بخش خصوصی میتواند از یک تریبون صحبت و مطالبات خود را ساماندهی کند.
رییس اتاق بازرگانی البرز افزود: با توجه به سیاستهای دیپلماسی کشور موفقیتهای خوبی حاصل شده و پای خارجیها به ایران باز شده است؛ اما در این میان ما باید به نتیجه مطلوب خود برسیم.
وی با بیان اینکه ما چه برنامهای برای استفاده از این رفت و آمدها داریم، گفت: آیا میخواهیم فقط آمار غلط ارایه دهیم و یا به دنبال این هستیم که آمارهای صحیح را جمع کنیم و براساس آنها برنامهریزی کنیم. یکی از مسایل ما در کشور این است که سرانه مصرف نداریم.
بنامولایی ادامه داد: ما به جای هدایت سرمایههای مردم و ایجاد ارزش افزوده سرمایهها را هدر میدهیم و برای سرمایههای ملی خود چه مادی و چه معنوی برنامهای نداریم.
وی با طرح این سؤال که آیا برای ۵ میلیون فارغالتحصیل لیسانس خود برنامهریزی کردهایم، اظهارکرد: ما به جای افزایش مهارت، سرمایه ملی را در دانشگاهها تبدیل به مدرک کردیم.
رییس اتاق بازرگانی البرز در ادامه با بیان اینکه در برجام اتفاقات خوبی افتاده و اگر دلالان و مافیا بگذارند، قدم مثبتی برای صنعت هوایی کشور برداشته میشود، افزود: برای خرید ایرلاینهای خارجی ارز زیادی خرج کردیم و هواپیمای دست دوم خریدیم و بعد دوباره این هواپیماهای دست دوم را کنار گذاشتیم. این مسأله نشان میدهد در صنعت هوایی هنوز سیاستگذاریهای درستی در بخش علمی و بخش اجرایی اتخاذ نکردهایم. تا زمانی که سیاستگذاری درستی نشود، ما در این سردرگمی خواهیم ماند و دلالها ما را اداره خواهند کرد.
وی افزود: زمان تحریم اعلام کردند که ما تحریم را دور میزنیم؛ اما همین دور زدن تحریم موجب شد با قیمت نزدیک به ۴۰ درصد گرانتر تکنولوژی پایینی را وارد کنیم و در حوزههای دیگر وسایل تاریخ گذشته به کشور وارد کنیم.
بنامولایی تصریح کرد: اگر واقعاً میخواهیم برای صنعت هوایی کشور برنامهریزی کنیم، باید از این فرصت پیش آمده (برجام) استفاده بهینه کنیم و با توجه به شعار «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» از تمام امکانات موجود کشور بهرهبرداری کنیم.
وی با بیان اینکه نگاه ما نگاهی جزیرهای است و همکاری با خارجیها در راستای بهکارگیری دانش فنآوری در فرایند تولید ضروری است، گفت: باید در پی نوسازی ماشینآلات خود باشیم و به بازارهای هدف خارجیها وصل شویم، زیرا راه نجات ما در تمام صنعت در کنار تولیدمحوری، داشتن نگاه صادراتمحوری است.
رییس اتاق بازرگانی البرز در ادامه با بیان اینکه طرحهای زودبازده در دولتهای قبل غیر از هدر رفتن پول و عدم توفیق تولید نتیجه دیگری نداشت، گفت: هماکنون نیز طرحهای زودبازده به دوستان جوانی داده میشود که به ماشین خارجی تبدیل میشوند. ما انتظار داریم که طرحهای زودبازده در دل کارخانجات و به R&D کارخانهها وصل شوند که بتوانیم از این طرحها خروجی داشته باشیم.
بنامولایی با تأکید بر اینکه در شرایط کنونی و به خصوص در دوران پساتحریم باید برای کارهایمان برنامهریزی کنیم، گفت: کسانی که برای ایرلاینها کار میکنند واسط هستند. ما پاداشی ۳ تا ۵ درصدی به شرکتها جهت خرید تولید داخل میدهیم. باید واقعیتها را بپذیریم؛ هرچند برخی از این واقعیتها تلخ هستند.
وی ضمن تأکید به اینکه باید به محققان بهاء داده شود، نیروی انسانی را سرمایه نهان هر کشور عنوان کرد و گفت: متأسفانه در ایران مدیریت منابع انسانی صفر است. این در حالی است که ما دارای نیروی انسانی بسیار خوبی هستیم.
رییس اتاق بازرگانی البرز خاطرنشان کرد: یکی از مسایل مهم مطرح شده در اتاق بازرگانی خدمات صادرات مهندسی و نیروی کار است. چه ایرادی دارد که با سازماندهی خلبان تربیت کنیم و به دنیا صادر کنیم؛ البته این روند باید در قالب یک تشکل انجام شود.
بنامولایی در پایان تأکیدکرد: باید از نیروی انسانی و امکانات موجود کشور با برنامهریزی دقیق استفاده بهینه کنیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.