ورود بخش‌خصوصی به واردات پهنای باند

واردات اینترنت رقابتی می‌شود ورود بخش‌خصوصی به واردات پهنای باند دبیر کمیته فناوری اطلاعات و ارتباطات مجلس گفت: در جلسه اخیر کمیسیون صنایع با وزارت ارتباطات، نمایندگان اعلام کردند که امکان مشارکت بخش خصوصی در واردات پهنای باند به کشور با حفظ کنترل حاکمیتی وجود دارد. رمضانعلی‌سبحانی‌فر در گفت‌و‌گو با فارس، با تشریح جزییات جلسه […]

واردات اینترنت رقابتی می‌شود

ورود بخش‌خصوصی به واردات پهنای باند

دبیر کمیته فناوری اطلاعات و ارتباطات مجلس گفت: در جلسه اخیر کمیسیون صنایع با وزارت ارتباطات، نمایندگان اعلام کردند که امکان مشارکت بخش خصوصی در واردات پهنای باند به کشور با حفظ کنترل حاکمیتی وجود دارد.

رمضانعلی‌سبحانی‌فر در گفت‌و‌گو با فارس، با تشریح جزییات جلسه اخیر کمیسیون صنایع مجلس با وزارت ارتباطات، اظهار داشت: در این جلسه بر ضرورت رقابتی شدن واردات پهنای باند در کشور تأکید شد.

دبیر کمیته فناوری اطلاعات و ارتباطات مجلس افزود: نمایندگان مجلس به وزارت ارتباطات اعلام کردند که امکان مشارکت بخش خصوصی در واردات پهنای باند به کشور با حفظ کنترل حاکمیتی وجود دارد.

وی با تأکید بر این‌که معتقدیم که در رقابتی شدن واردات پهنای باند امکان اعمال کنترل‌های حاکمیت وجود دارد، توضیح داد: حاکمیت می‌تواند با اعمال شرایطی همچنان کنترل، نظارت و پالایش را در گت‌وی (دروازه ورودی اینترنت) برعهده بگیرند.

سبحانی‌فر گفت: همچنین در این جلسه علاوه بر تأکید بر واگذاری فعالیت‌ها به بخش خصوصی، نمایندگان انتظارات خود را درباره اجرایی شدن سریع‌تر اساس‌نامه جدید شرکت پست، تسریع در صدور پروانه دو اپراتور پستی خصوصی، قرار گرفتن فعالیت‌های پست بانک در مسیر اصلی خرده‌ بانکداری و ایجاد شعبه در شهرستان‌ها و مناطق محروم و روستایی، توسعه تلفن ثابت و تلفن همراه، استفاده از توان داخلی در توسعه‌ها، استفاده از پتانسیل هاب منطقه برای ترانزیت اینترنت را با وزارت ارتباطات مطرح کردند.

وعده‌های گذشته آزاد‌سازی پهنای باند

آزادسازی پهنای باند در معنای اصلی آن به معنای ورود شرکت‌های اینترنتی به بحث واردات پهنای باند و البته توزیع آن در کشور زیر نظر شرکت ارتباطات زیرساخت است که به نظر می‌رسید طبق وعده‌های وزارت ICT، شرکت‌های اینترنتی باید خود را برای چنین موضوعی آماده‌ کنند، اما در ماه‌های آخر سال گذشته پایان بازی به شکل دیگری رقم خورد.

گرانی اینترنت، کیفیت پایین و کمبود پهنای باند از جمله مهم‌ترین مشکلاتی است که در حوزه اینترنت کشور مطرح می‌شود و البته بسیاری از فعالان این حوزه معتقدند که راه‌حل همه آن‌‌‌ها پایان دادن به انحصار شرکت ارتباطات زیرساخت در توزیع پهنای باند در کشور است.

آبان ماه سال ۱۳۹۲ معاون وزیر ارتباطات با اشاره به همین مشکلات به فعالان بخش خصوصی وعده داد که طرح آزادسازی واردات پهنای باند در دست بررسی است.

وی اعلام کرد که وزارت ارتباطات موافق تأمین و توزیع پهنای باند اینترنت از سوی بخش خصوصی و زیر نظر شرکت ارتباطات زیرساخت موافق است و البته این وزارتخانه برنامه‌ای جهشی را برای افزایش ظرفیت پهنای باند دارد.

 

از سوی دیگر نیز وزیر ارتباطات درباره احتمال آزادسازی واردات پهنای باند به کشور گفته بود که اگر این عمل انجام شود نیز شرکت‌هایی که در زمینه خرید و واردات پهنای باند فعال خواهند شد تمام امورشان تحت نظارت زیرساخت خواهد بود.