برجام، طلیعه‌ای برای رفع مشکلات معادن کشور بود

 عضو هیأت رییسه خانه معدن خراسان رضوی برجام، طلیعه‌ای برای رفع مشکلات معادن کشور بود  عضو هیأت رییسه خانه معدن خراسان رضوی اظهارکرد: یکی از مشکلات ما در حوزه معادن نبود سرمایه‌گذاری‌های خارجی بود که خوشبختانه با اتفاقاتی که در برجام افتاد، طلیعه‌ای برای رفع این مشکلات درخشید. مرتضی کرامت در گفت‌وگو با ایسنا، در […]

 عضو هیأت رییسه خانه معدن خراسان رضوی

برجام، طلیعه‌ای برای رفع مشکلات معادن کشور بود

 عضو هیأت رییسه خانه معدن خراسان رضوی اظهارکرد: یکی از مشکلات ما در حوزه معادن نبود سرمایه‌گذاری‌های خارجی بود که خوشبختانه با اتفاقاتی که در برجام افتاد، طلیعه‌ای برای رفع این مشکلات درخشید.

مرتضی کرامت در گفت‌وگو با ایسنا، در مورد اهدافی که باعث راه‌اندازی این تشکل شده است، گفت: در گذشته نهادهای دیگری در این حوزه مانند اتاق بازرگانی، کمیسیون معدن اتاق بازرگانی یا خانه صنعت، معدن و تجارت استان فعالیت داشتند و معدن به دلیل این‌که در کنار صنعت و تجارت بود، آن‌طور که باید مورد توجه قرار نمی‌گرفت.

وی ادامه‌داد: با توجه به این‌که خراسان رضوی یکی از قطب‌های معدنی کشور است، کاملاً لزوم این احساس شد که نهادی مستقل در بخش معدن استان داشته باشیم. خانه معدن ایران که در تهران فعال است، به عنوان مرکز و همچنین در برخی از استان‌های دیگر هم فعال شده بود. به همین جهت فکر کردیم باید در استان خراسان رضوی هم این تشکل فعال شود تا پیگیر حقوق معدن‌داران استان و نیاز‌ها و مسایل‌شان باشیم.

کرامت در پاسخ به این سؤال که برنامه‌ها، رویکردهای اصلی و اولویت‌های این مجموعه چیست، عنوان کرد: ما خواهان این هستیم خانه معدن جایگاهی باشد برای طرح دغدغه‌های معدن‌داران تا مشکلات به صورت شخصی مطرح و پیگیری شود.

عضو هیأت رییسه خانه معدن خراسان رضوی افزود: اولویت اصلی ما در ابتدای کار همکاری با سازمان صنعت، معدن و تجارت و سایر تشکل‌ها مثل اتاق بازرگانی و… است.

کرامت در مورد تفاوت خانه معدن با خانه صنعت، معدن و تجارت گفت: خانه صنعت، معدن و تجارت صرفاً روی حوزه‌ معدن فعال نیست. متأسفانه در این نوع تشکل عمدتاً به حوزه معدن کم‌تر از صنعت یا تجارت توجه می‌شود. ویژگی‌ اصلی خانه معدن صرفاً فعال بودن آن به صورت تخصصی در حوزه معدن است. اعضای این خانه همگی افرادی هستند که در این حوزه دارای پروانه فعالیت بوده و حق رأی دارند که بر همین اساس این مجموعه تشکیل و هیأت رییسه آن انتخاب شد.

وی درباره امکان موازی‌کاری بین این تشکل با سایر تشکل‌های فعال در حوزه معدن بیان‌کرد: بنای ما بر تعامل و استفاده از تجربیات همه فعالان این حوزه است. در واقع هدف ما این است که بخش معدن را فعال کنیم و به تک‌تک معدن‌داران فرصت بیان دغدغه‌ها و مسایل مربوط را بدهیم.

کرامت خاطرنشان‌کرد: برخی مسایل که به صورت کلان با آن در کل کشور مواجه هستیم، مشکلاتی برای بخش معدن به وجود آورده است. این مسایل صرفاً مسایل مربوط به سرمایه‌گذار نیست.

وی با بیان این‌که در داخل کشور نیز ما با مسایلی در حوزه معدن مواجه هستیم، بیان‌کرد: این مسایل مربوط به قواعد و مقرراتی است که باید اصلاح شود. همچنین برخی قواعد نیز به درستی اجرا نمی‌شود و باید به فکر اجرای صحیح آن بود. این مسایل هم در بعد ملی و هم در بعد استانی مشاهده می‌شود و متأسفانه ابعاد استانی آن بیش‌تر است اما متولیان امر این را ایراد نمی‌دانند.

عضو هیأت رییسه خانه معدن خراسان رضوی تصریح‌کرد: نبود تشکل‌هایی مثل خانه معدن باعث شده که دغدغه‌ها و مسایل به درستی به مسؤولان منتقل نشود. اگر با ایجاد این تشکل ما بتوانیم پل ارتباطی بین فعالان معدن و مسؤولان باشیم، می‌توانیم اقداماتی مثمر ثمر در این حوزه انجام دهیم.

 

کرامت درباره چالش‌‌ها و مشکلات کلی وضعیت معدن استان اظهارکرد: چالش‌های ما در حوزه سرمایه‌گذاری، قواعد و قوانین و نوع نگاه به معدن‌داران است. متأسفانه دیدگاه‌ها اینگونه است که معدن‌دار فردی است که از دل خاک یک گنجینه را استخراج کرده و به فروش می‌رساند؛ این نگاه باید تغییر کند. فعالان بخش معدن قطعاً یکی از اقشار زحمتکش جامعه هستند. حوزه فراوری صنایع معدنی یکی از مسایل مهمی است که نیازمند انتقال تکنولوژی از خارج کشور و سرمایه‌گذاری است.