سقوط آزاد نرخ طلای سیاه ایران کلید خورد ساز ناکوک عراق با اوپک بر سر اجرای طرح فریز نفتی و تبلیغ رسانههای غربی بر سر پروژه شکست احتمالی فریز نفتی، منجر به سقوط دوباره قیمت طلای سیاه در بازار شد. به گزارش مهر، تمامی تغییر و تحولات بازار نشانههایی از افزایش قیمت نفتخام بوده اما […]
سقوط آزاد نرخ طلای سیاه ایران کلید خورد
ساز ناکوک عراق با اوپک بر سر اجرای طرح فریز نفتی و تبلیغ رسانههای غربی بر سر پروژه شکست احتمالی فریز نفتی، منجر به سقوط دوباره قیمت طلای سیاه در بازار شد.
به گزارش مهر، تمامی تغییر و تحولات بازار نشانههایی از افزایش قیمت نفتخام بوده اما بهای طلای سیاه به جای افزایش بار دیگر روندی کاهشی را در پیش گرفته است.
بر این اساس در معاملات منتهی به ۲۱ اکتبر قیمت اکثر شاخصهای معتبر نفتخام در بازار جهانی با کاهش قیمت همراه بوده است؛ احتمال شکست مذاکرات «فریز نفتی» مهمترین عامل ارزان شدن بهای طلای سیاه در بازار به شمار میرود.
در این بین هر چند به نظر میرسید که مذاکرات و گفتوگوهای وزرای انرژی روسیه و عربستان سعودی بهعنوان بزرگترین تولیدکنندگان نفت اوپک و غیرعضو اوپک میتواند گره کوره فریز نفتی را باز کند اما ساز ناکوک عراق و عدمهمراهی این کشور برای اجرای طرح فریز نفتی عاملی برای کاهش قیمت نفت در بازار شده است.
از این رو مذاکرات نزدیک به ۱۱ ساعته روز جمعه گذشته کارشناسان کشورهای عضو اوپک در وین هم برای تعیین سهمیه تولید نفت کشورها ناکام مانده تا عملاً بازار منتظر نشست ۲۵ نوامبر برای تعیین تکلیف پروژه جنجالی و پر حرف و حدیث «فریز نفتی» بماند.
از سوی دیگر درحالی هنوز اظهارنظر درباره شکست یا پیروزی طرح فریز نفتی زود به نظر میرسد اما برخی از رسانههای غربی در جهت منافع مصرفکنندگان پروژه تبلیغ بر سر شکست این طرح نفتی را کلید زدهاند.
با این وجود مدیریت امور اوپک و ارتباط با مجامع انرژی ایران، ۸ آبان (دیروز) با انتشار گزارشی از کاهش دوباره قیمت نفتخام ایران در بازار در معاملات منتهی به ۲۱ اکتبر خبر داد.
در این مدت، قیمت هر بشکه نفتخام سبک صادراتی ایران تا ۲۱ اکتبر امسال با ۲۲ سنت کاهش در محدوده ۴۸ دلار و ۴۴ سنت معامله شد.
البته این کاهش قیمت مشمول بهای هر بشکه نفتخام سنگین صادراتی ایران هم شده و قیمت هر بشکه نفت سنگین با ثبت ۱۷ سنت کاهش در محدوده ۴۷ دلار و ۴۴ سنت داد و ستد شده تا بشکههای نفت ایران فعلاً عطای قیمت ۵۰ دلار را به لقایش بسپارند.
از سوی دیگر متوسط قیمت فروش هر بشکه نفتخام سبک صادراتی ایران از ابتدای سال ۲۰۱۶ میلادی تاکنون حدود ۳۹ دلار و ۵۲ سنت و متوسط قیمت هر بشکه نفتخام سنگین کشور هم حدود ۳۷ دلار و ۴۳ سنت بوده که حدود ۱۰ تا ۱۲ دلار با متوسط قیمت ۵۰ دلاری سال ۲۰۱۵ میلادی ارزانتر به فروش میرسد.
در معاملات منتهی به ۲۱ اکتبر امسال هم قیمت سبد نفتی اوپک با ۸ سنت کاهش به بشکهای ۴۸ دلار و ۴۲ سنت رسید، قیمت نفت وستتگزاس آمریکا با ۵ سنت کاهش در محدوده بشکهای ۵۰ دلار و ۵۷ سنت، بهای هر بشکه نفتخام برنت دریای شمال با ۲۱ سنت افزایش در محدوده ۵۰ دلار و ۵۱ سنت داد و ستد شده است.
علاوه بر این، قیمت هر بشکه شاخص نفتخام دبی با ۲۹ سنت کاهش در محدوده ۴۹ دلار و ۷۶ سنت و بهای هر بشکه شاخص نفت عمان با ۴ سنت کاهش در محدوده ۴۹ دلار و ۷۶ سنت در بازار جهانی معامله شده است.
یکی از مهمترین معیارهای نوسان قیمت طلای سیاه در بازار به ویژه در طول چند هفته گذشته حجم ذخیرهسازی نفتخام در ایالاتمتحدهآمریکا بوده که با کاهش حجم ذخایر قیمت نفت افزایشی دستکم چند سنتی را تجربه میکرد.
با این وجود کاهش ۵ میلیون و ۲۵۰ هزار بشکهای حجم ذخیرهسازی نفتخام و تجربه ششمین کاهش ذخیره نفت آمریکا منجر به افزایش بهای طلای سیاه در بازار نشد.
بر این اساس تا ۲۱ اکتبر امسال حجم ذخیرهسازی نفتخام آمریکا به ۴۶۸ میلیون بشکه کاهش یافته که کاهش حجم واردات نفت عامل این سقوط ذخایر نفتی آمریکا به شمار میرود.
علاوه بر این از کاهش ۱٫۳ میلیون بشکهای ذخیرهسازی فرآوردههای نفتی در اروپا، افزایش تقاضای فصلی به ویژه برای سوختهای حرارتی در نیمکرهشمالی زمین به ویژه اروپا، کاهش نرخ کرایه کشتیهای نفتکش برای انتقال نفت از غرب آفریقا به آمریکایشمالی و افزایش تقاضا در این بازار، افزایش تقاضا برای نفت کوره و در نهایت افزایش تعداد مشتریان نفت ترش در اروپا را هم باید از دیگر عوامل تقویتکننده بازار نفت عنوان کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دیدگاه بسته شده است.