آماده باش خطوط لوله برای انتقال فرآورده‌های نفتی ستاره خلیج‌فارس

آماده باش خطوط لوله برای انتقال فرآورده‌های نفتی ستاره خلیج‌فارس قائم‌مقام شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، از آمادگی این شرکت برای انتقال فرآورده‌های نفتی فاز نخست پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس خبرداد. داریوش‌امیرسرداری‌گودرزی، با اشاره به وارد مدار شدن فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس تا پایان امسال به شانا گفت: با ورود ١٢٠ […]

آماده باش خطوط لوله برای انتقال فرآورده‌های نفتی ستاره خلیج‌فارس

قائم‌مقام شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، از آمادگی این شرکت برای انتقال فرآورده‌های نفتی فاز نخست پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس خبرداد.

داریوش‌امیرسرداری‌گودرزی، با اشاره به وارد مدار شدن فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس تا پایان امسال به شانا گفت: با ورود ١٢٠ هزار بشکه میعانات گازی پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس تا پایان امسال خطوط لوله برای انتقال هیچ مشکلی ندارد.

وی افزود: خط انتقال فرآورده‌های نفتی در حوزه خلیج‌فارس حدود ٢٤٨ کیلومتر است که ظرفیت انتقال روزانه ٣٠٠ هزار بشکه فرآورده نفتی را دارد.

قائم‌مقام شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، با بیان این که خط لوله آماده انتقال فرآورده‌های نفتی پالایشگاه است، ادامه داد: این خط لوله ٢٦ اینچ به طول بیش از ٤٠٠ کیلومتر از مسیرهای بندرعباس، قطب آباد، مهرآران، رفسنجان و سرانجام اصفهان گذر می‌کند.

وی، با اعلام این که برای انتقال فرآورده‌های نفتی فاز دوم و سوم پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس تمهیداتی اندیشیده شده است، گفت: شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران پروژه احداث خط لوله موازی این خط انتقال را برعهده دارد.

امیر سرداری گودرزی ادامه داد: این خط لوله موازی حدود ٤٠٠ کیلومتر است که تاکنون جانمایی تلمبه‌خانه‌ها صورت گرفته و در مرحله خرید تجهیزات قرار دارد و پروژه از پیشرفت مناسبی برخوردار است.

به گفته وی، ظرفیت کنونی این خط ٢٦ اینچ ١٣٠ تا ٣٠٠ میلیون بشکه در روز است که فرآورده‌های نفتی را از بندرعباس به اصفهان انتقال می‌دهد.

قائم‌مقام شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران اعلام کرد: بیش از ٢٤٨ کیلومتر از این خط لوله در حوزه استحفاظی خلیج‌فارس و بیش از ١٩٠ کیلومتر آن در حوزه جنوب شرق قرار دارد.

پروژه ساخت خط لوله بندرعباس-‌سیرجان‌-‌رفسنجان شامل احداث یک رشته خط لوله ٢٦ اینچ از بندرعباس تا رفسنجان به طول تقریبی ٤٦٩ کیلومتر و ساخت تأسیسات بین راهی مثل تلمبه‌خانه و شیرهای بین راهی است که عملیات اجرایی آن نیمه آذر سال ٩٣ کلید خورده و قرار است در مدت ٣٦ ماه به پایان برسد.

حدود ١١٥ کیلومتر از این خط به مسیرسازی جدید نیاز دارد و مابقی آن در کنار مسیر خط لوله جدید موجود است که از خط لوله مذکور یک انشعاب ٨ اینچ با پوشش FBE دو لایه به طول تقریبی ٢٣ کیلومتر با ظرفیت انتقال ٣٥ هزار بشکه در روز، برای انتقال فرآورده و تغذیه انبار نفت موجود در سیرجان پیش‌بینی شده است.

این فرآورده‌ها مطابق با استاندارد یورو ٤ از پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس به پایانه رفسنجان و از آنجا به مرکز و شمال کشور منتقل خواهد شد.

ظرفیت انتقال فرآورده از خط لوله مذکور ٣٠٠ هزار بشکه گازوئیل و ٣٦٠ هزار بشکه بنزین در روز کاری است.

خط لوله بندرعباس-‌‌سیرجان-‌‌فسنجان، ساخت حدود ١٠٠ کیلومتر شبکه خط انتقال برق دو مداره ١٣ کیلوولت از محل پست حاجی آباد به قطب آباد و مهرآران به همراه ایجاد دو پست برق ١٣٢ در مراکز انتقال نفت قطب آباد و مهرآران، همچنین توسعه و تجهیز پست برق ٦٣ کیلوولت موجود در مرکز انتقال نفت بندرعباس نیز پیش‌بینی شده است.

مرکز انتقال نفت بندرعباس در فضای مرکز انتقال نفت موجود در کنار پالایشگاه ایجاد می‌شود که متشکل از ۴ الکتروپمپ اصلی با آرایش (١+٣) و یک دیزل پمپ اضطراری است.

این مرکز انتقال نفت در کیلومتر ١٣٣ مسیر در فضای موجود تلمبه‌خانه کنونی قطب آباد جانمایی شده است که سه دستگاه الکتروپمپ اصلی با آرایش (٢+١) و یک دستگاه پمپ دیزلی اضطراری را شامل می‌شود.

مرکز انتقال نفت مهرآران که در کیلومتر ٢٤٦ مسیر قرار گرفته است، ۴ دستگاه الکتروپمپ اصلی با آرایش (٣+١) و یک دستگاه پمپ دیزلی اضطراری را شامل می‌شود.

 

پایانه رفسنجان در انتهای مسیر خط لوله که در فضای پایانه موجود رفسنجان، تجهیزات پایانه سیرجان نیز در فضای پایانه موجود جانمایی شده‌اند و انتقال فرآورده از طریق انشعاب ٨ اینچ تأمین می‌شود.