تقویت صندوق‌های سرمایه‌گذاری؛ اصل تأکید شده در برنامه هفتم توسعه

گروه بانک، بیمه، بورس- صندوق‌های سرمایه‌گذاری یکی از جدید‌ترین و جذاب‌‌ترین ابزارهای مالی در بازارسرمایه هستند که در چند سال گذشته بسیار نام آن‌‌ها را می‌شنویم. این صندوق‌ها، سرمایه‌گذاری را برای افرادی که دانش یا زمان کافی برای فعالیت در بورس و بازارسرمایه را ندارند اما در عین حال قصد کسب بازدهی بیشتر از نرخ […]

گروه بانک، بیمه، بورس- صندوق‌های سرمایه‌گذاری یکی از جدید‌ترین و جذاب‌‌ترین ابزارهای مالی در بازارسرمایه هستند که در چند سال گذشته بسیار نام آن‌‌ها را می‌شنویم. این صندوق‌ها، سرمایه‌گذاری را برای افرادی که دانش یا زمان کافی برای فعالیت در بورس و بازارسرمایه را ندارند اما در عین حال قصد کسب بازدهی بیشتر از نرخ سود بانکی دارند، تسهیل می‌کنند. صندوق سرمایه‌گذاری نقش واسطه مالی را دارد، بدین‌صورت که سرمایه اشخاص را جمع‌آوری کرده و به‌وسیله تیم حرفه‌ای تحلیل و با نظر مدیر صندوق اقدام به سرمایه‌گذاری در ابزارهای مالی مختلف می‌کند. بدین‌وسیله ورود سرمایه و افراد غیرحرفه‌ای به بازارسرمایه تسهیل شده و این افراد هم می‌توانند از فرصت‌های مناسب بازارسرمایه بهره‌مند شوند. با توجه به اینکه در سال‌های گذشته انواع بیشتر و جدیدتری از جمله صندوق‌های طلا، مسکن و جسورانه به بازارسرمایه وارد شدند، امکان سرمایه‌گذاری در ابزارهایی جز سهام را فراهم کرده‌اند. همچنین ورود صندوق‌هایی مثل صندوق تضمین و صندوق‌های مختص اوراق دولتی، امکان سرمایه‌گذاری برای افرادی که ریسک‌پذیری پایینی داشته و دنبال سود مطمئن هستند را فراهم کرده است. در مجموع صندوق‌های سرمایه‌گذاری با توجه به امکانات و توانایی‌هایی که در اختیار دارند، تلاش می‌کنند که سرمایه‌گذاری در بازار را جذاب‌تر کرده و فرصت‌‌ها و انتخاب‌های بیشتری را با ریسک کمتر و بازدهی بالاتر برای سرمایه‌گذاران فراهم کنند. تنوع صندوق‌‌ها متناسب با خواسته‌ها و انتظارات سرمایه‌گذاران گوناگون از جمله مزایای صندوق‌های سرمایه‌گذاری است.

تقویت صندوق‌های سرمایه‌گذاری

سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم، گفت: اتفاقی که در برنامه هفتم توسعه درخصوص بازارسرمایه افتاده، تأکید بر تقویت صندوق‌های سرمایه‌گذاری است. به گزارش سنا، محسن زنگنه؛ سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم، در پاسخ به این پرسش که نگاه لایحه برنامه هفتم توسعه به بازارسرمایه چگونه بوده است، به بورسان، گفت: اتفاقی که در برنامه هفتم توسعه درخصوص بازارسرمایه افتاده، تأکید بر تقویت صندوق‌های سرمایه‌گذاری است. وی افزود: همچنین بر واگذاری شرکت‌های دولتی و دارایی‌های دولت از طریق بورس تأکید شده که به نظر می‌رسد این موضوع بالا‌ترین کمک به بازارسرمایه است. زنگنه؛ ادامه داد: به هر میزان بتوانیم حجم بازارسرمایه را افزایش داده و عرضه اولیه‌ها را در بازار تقویت کنیم به‌طور قطع، سهم بازارسرمایه در اقتصاد کشور افزایش پیدا کرده و رونق می‌گیرد. سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم، اظهار کرد: دولت پیش‌بینی کرده که در طول سال‌های برنامه هفتم، سالانه ۲۲ درصد از سرمایه‌گذاری ثابت را از محل بازارسرمایه تأمین کند. برای امسال هم تأمین هزار و ۷۰۰میلیارد تومان را برعهده بورس گذاشته است.