وضعیت نقل‎وانتقال پول در پسا برجام «گل‌وبلبل» نیست

نایب‌رییس اتاق بازرگانی ایران و چین وضعیت نقل‎وانتقال پول در پسا برجام «گل‌وبلبل» نیست حریری نایب‌رییس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: وضعیت نقل‌وانتقال پول در شرایط پس از اجرای برجام بهبود یافته است اما بر خلاف اظهارات رییس‌جمهور، وضعیت «گل‌وبلبلی» ندارد و عمده نقل و انتقالات با سایر کشور‌‌ها از طریق صرافی‌‌ها انجام می‌شود. […]

نایب‌رییس اتاق بازرگانی ایران و چین

وضعیت نقلوانتقال پول در پسا برجام «گل‌وبلبل» نیست

حریری نایب‌رییس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: وضعیت نقل‌وانتقال پول در شرایط پس از اجرای برجام بهبود یافته است اما بر خلاف اظهارات رییس‌جمهور، وضعیت «گل‌وبلبلی» ندارد و عمده نقل و انتقالات با سایر کشور‌‌ها از طریق صرافی‌‌ها انجام می‌شود.

مجید‌رضاحریری در گفت‌وگو با تسنیم در واکنش به اظهارات رییس‌جمهور در خصوص رفع مشکلات نقل‌وانتقال پول در شرایط پس از اجرای برجام اظهار ‌کرد: وضعیت فعلی نقل‌وانتقال پول با شرایط قبل از اجرای برجام تفاوت کرده اما با شکل «گل‌وبلبلی» که رییس‌جمهور این شرایط را مطرح می‌کنند نیست و عمده نقل و انتقالات هنوز خارج از سیستم بانکی انجام می‌شود.

وی افزود: در تجارت با بیش‌تر کشور‌ها هنوز مبادلات تجاری از طریق صرافی‌‌ها انجام می‌شود مگر در کشورهایی که بانک مرکزی برای آن‌‌ها حواله صادر کند که تعداد آن‌‌ها محدود است و ما در سیستم چرخه بین‌المللی بانکداری جهانی نیستیم.

نایب‌رییس اتاق بازرگانی ایران و چین ادامه‌داد: سوئیفت اکنون در کشور ما وجود دارد اما هر کشوری حاضر نیست با ما همکاری داشته باشد.

وی تصریح‌ کرد: در حال حاضر موضوع مبادلات تجاری را می‌توان به اتومبیلی تعبیر کرد که سوئیچ دارد اما آمادگی لازم برای حرکت ندارد.

حریری با بیان این‌که بانکداری کشور نیز مشکلات جدی دارد، گفت: در حال حاضر صورت‌های مالی شفاف در بانک‌های کشور وجود ندارد و نسبت سرمایه به معوقات قابل ارایه در دنیا نیست و بخش عمده‌ای از مشکلات بانکداری کشور داخلی و ناشی از عدم شفافیت است.

وی در خصوص وضعیت بانکی ایران‌و چین اظهار‌کرد: کشور چین در زمان تحریم‌های کم‌ترین مشکلات را داشتیم اما محدود به یک بانک بود که به دو بانک افزایش‌یافته است و در حال حاضر نیز با هر بانکی در کشور چین نیز نمی‌توانیم کارکنیم.

به گزارش تسنیم، چین از کشورهای راهبردی برای تجارت با ایران است و این کشور بیش‌ترین سهم را در مبادلات تجاری ایران دارد.

بنابراین گزارش، تداوم مشکل نقل‌ و انتقال ارز بعد از برجام توسط بسیاری از فعالان بخش خصوصی و حتی مسؤولان بخش دولتی مطرح شده و می‌شود.

 

در روز ملی صادرات(۲۹ مهر) نیز عامریان، صادرکننده نمونه فرش به این مشکلات اعتراض داشت. وی با بیان این‌که بانک‌های خارجی ضمانت‌نامه بانکی ما را نمی‌پذیرند، گفت: بعداز اجرای برجام هنوز نمی‌توانیم پول حاصل از صادرات خود را از طریق بانک برگردانیم و مجبور به استفاده از صرافی‌‌ها یا واردات کالا از کشور مقصد صادرات هستیم.