معاملات ثانویه اوراق مرابحه گندم در فرابورس آغاز شد

معاملات ثانویه اوراق مرابحه گندم در فرابورس آغاز شد صبح دیروز با آغاز معاملات ثانویه اوراق مرابحه گندم در فرابورس ایران، سهم دولت از مجموع تأمین مالی در بخش کشاورزی به ۳ هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان رسید. به گزارش مناقصه‌مزایده، صبح دیروز معاملات ثانویه اوراق مرابحه گندم در حالی در فرابورس ایران آغاز به‌کار […]

معاملات ثانویه اوراق مرابحه گندم در فرابورس آغاز شد

صبح دیروز با آغاز معاملات ثانویه اوراق مرابحه گندم در فرابورس ایران، سهم دولت از مجموع تأمین مالی در بخش کشاورزی به ۳ هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان رسید.

به گزارش مناقصه‌مزایده، صبح دیروز معاملات ثانویه اوراق مرابحه گندم در حالی در فرابورس ایران آغاز به‌کار کرد که عنوان شد دولت توانسته است، در مجموع برای تأمین مالی بخش کشاورزی مبلغ ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در مدت زمان یک ماه تأمین مالی انجام دهد.

در این مراسم حسین‌خزلی، مدیرعامل کارگزاری بانک کشاورزی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر این‌که چرا در فرایند پذیره‌نویسی این اوراق از توان تأمین سرمایه‌ها کمک گرفته نشده و در عین حال چه تضمینی برای موفقیت صندوق یکم بانک کشاورزی برای تسویه مطالبات دارندگان صندوق و در عین حال بازارگردانی این اوراق در بازار وجود دارد، گفت: شرکت کارگزاری بانک کشاورزی و صندوق یکم آن با برخورداری از ۱۰ هزار میلیارد تومان منابع و ۲۲۰ هزار نفر دارنده واحدهای سرمایه‌گذاری در حالی توانسته به عنوان تکلیف خود در فرایند مشاور عرضه متعهد پذیره‌نویسی و متعهد بازارگردان اوراق گندم به وظیفه خود ایفا کند که در عین حال نقدشوندگی اوراق را نیز بر عهده داشته و از این بابت از دولت کارمزد نیز دریافت کرده است.

وی افزود: حجم کل اوراق خریداری شده از سوی صندوق یکم کشاورزی مبلغ ۴۴۰ میلیارد تومان بوده و مابقی آن از سوی شرکت‌های مختلفی همچون تأمین سرمایه امید و نوین صورت گرفته است.

به گفته وی، سازمان بورس و اوراق بهادار به دفعات متعدد به صندوق‌‌‌ها و شرکت‌های کارگزاری مجوز تعهد پذیره‌نویسی و بازارگردانی را ارایه داده و این در حالی است که نرخ کارمزد در فرایند پذیره‌نویسی این اوراق نسبت به نرخ معمول شرکت‌های تأمین سرمایه پایین‌تر بود.

خزلی عنوان کرد: در مورد ریسک‌های بازارگردانی اگر ۱۰درصد از دارندگان واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق یکم کشاورزی بخواهند که منابع خود را خارج کنند، صندوق موظف به نقد کردن واحدهای خود خواهد بود.

با توجه به این‌که ۷۰ درصد منابع صندوق به صورت سپرده نزد بانک کشاورزی قرار دارد، نگرانی بابت ابطال واحدهای سرمایه‌گذاری حتی تا ۳۰ درصد منابع وجود ندارد.

 

از سوی دیگر ضامن نقدشوندگی صندوق یکم نیز بانک کشاورزی است و این در حالی است که این بانک برای سال‌های متمادی از منابع پولی برخوردار است.